Liga 1, MAŞINA DE TOCAT antrenori: “Penibilii Europei”

Situaţie incredibilă: 10 antrenori au fost demişi în Liga 1 de la începutul sezonului! Mircea Rădulescu, fostul director al Şcolii de Antrenori, spune că tehnicienii din Liga I sînt...
30.09.2014 | 17:10
Liga 1 MASINA DE TOCAT antrenori Penibilii Europei

Situaţie incredibilă: 10 antrenori au fost demişi în Liga 1 de la începutul sezonului! Mircea Rădulescu, fostul director al Şcolii de Antrenori, spune că tehnicienii din Liga I sînt vinovaţi pentru situaţia în care au ajuns, deoarece acceptă să semneze contracte aproape în orice condiţii. “Riciu” i-a sfătuit pe antrenorii din Liga 1 să urmeze exemplul lui Victor Piţurcă, ştiut fiind faptul că selecţionerul se “betonează” contractual.

După 9 etape, deja au fost schimbaţi 10 tehnicieni. Contactat telefonic de către FANATIK.RO, Mircea Rădulescu critică dur antrenorii din fotbalul nostru. “Din păcate tindem să devenim penibilii Europei. Prin aceste decizii atît de rapid luate, doar după cîteva etape, patronii îşi arată neputinţa financiară. Am ajuns după două – trei înfrîngeri consecutive ca antrenorii să fie concendiaţi pe bandă rulantă. În ţările cu un fotbal mai dezvoltat acest lucru este aproape imposibil. În al doilea rînd, eu îi consider vinovaţi şi pe antrenorii noştri. O mare parte, ca să prindă un loc de muncă, semnează pe genuchi contractele cu patronii. Dacă eşti un antrenor care ai valoare şi ai persoanalitate, atunci fă la fel cum face Victor Piţurcă. Pune clauze în contract aşa cum face selecţionerul. Nu vedeţi că Mititelu şi acum trage cu Piţurcă şi are să îi dea 7 milioane de euro? Nu vedeţi că Burleanu nu se poate atinge de contractul lui Piţurcă de la FRF?! La fel îi sfătuiesc să facă şi pe antrenorii noştri din Liga I”, a spus Rădulescu. 

Mircea-Radulescu

“Rada a încurajat haosul cu antrenorii de la Rapid”

Totodată, Mircea Rădulescu a ţinut să îi transmită un mesaj şi lui Marian Rada, cel care a preluat banca Rapidului pentru a cincea oară în carieră. “Am lucrat cu Marian Rada şi îl stimez din tot sufletul, dar dragostea lui faţă de Rapid chiar îl orbeşte pe acest om. Este incredibil cum procedează el! Acest băiat chiar a încurajat haosul şi tîmpeniile care se întîmplă la Rapid cu antrenorii. Din cauza faptului că George Copos, Zamfir, Cristescu sau Moraru ştiau că în orice moment îl pot numi pe Rada, ei îşi permiteau să schimbe antrenorii ca pe ciorapi. Dacă oamenii aştia ştiau că nu au o manta de vreme rea fiţi siguri că niciodată nu şi-ar fi permis să schimbe atît de repede antrenorii!”, a atacat “Riciu”

“Iordănescu nu a marşat la proiectul meu”

Mircea Rădulescu spune că fotbalul românesc trebuie să aibă cîte mai repede un sindicat al antrenorilor. “De cîţiva ani mă tot bat să fac un sindicat al antrenorilor la fel cum există şi un sindicat al fotbaliştilor. Am fost mereu refuzat de toată lumea. Nici măcar Anghel Iordănescu nu mi-a susţinut această idee. Este păcat, deoarece este cazul ca antrenorii să fie apăraţi în România atunci cînd patronii îi dau afară atît de repede”, a încheiat Rădulescu

LISTA ANTRENORILOR CONCEDIAŢI ÎN PRIMELE NOUĂ ETAPE

Răzvan Lucescu – Gigi Mulţescu (PETROLUL)

Falub – Cristi Pustai – (ASA TG MUREŞ)

Marin Barbu -Florin Marin (CEAHLĂUL)

Jerry Gane – Emil Sîndoi  (CSU CRAIOVA)

Cornel Ţălnar -Adrian Szabo (FC BRAŞOV)

Mihai Teja – George Ogăraru (U CLUJ)

Ionel Ganea -Marian Rada  (RAPID)

Bogdan Stelea- Bogdan Vintilă  (VIITORUL)

Mikael Weiss – Tibor Selimeş (OŢELUL)

Marius Lăcătuş -Ionuţ Chirilă  (CSMS IAŞI)

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: