Sport

RADAR TV: ANDREI DICU îl demolează pe poetul-miner, huiduitul Miron Cozma de Giuleşti şi îl apără pe Nasty al nostru

RADAR UPDATE...
17.07.2017 | 00:08
RADAR TV ANDREI DICU il demoleaza pe poetulminer huiduitul Miron Cozma de Giulesti si il apara pe Nasty al nostru
ADVERTISEMENT

RADAR UPDATE

• Portarul Valentin Cojocaru şi-a reziliat contractul cu FCSB şi negociază cu mai multe cluburi, lucru care l-a determinat pe Gigi Becali să răbufnească la sport.ro:” I-am dat drumul liber! Dar m-a sunat Cojocaru ăsta şi m-a întrebat dacă nu renunţ inclusiv la taxa de formare. Clubul care îl transferă trebuie să dea aceşti bani. E o sumă de 30-40.000 de euro. I-am zis: “Ce vorbeşti, mă? Aşa mare valoare ai? Clubul care vrea să te ia nu dă nici măcar 40.000 de euro? Să fii sănătos!”. Gigi are uneori suflet bun, are şi dreptate aici! Unii nu se mai satură de mocăciuni…

• În schimb, Olăroiu l-a apărat pe patronul FCSB, în conflictul cu Steaua Armatei:” Ce, Steaua e Talpan?”. Evident, Steaua nu este nici Talpan şi nici vreun alt soldăţel de plumb, ci un club care – indiferent de contextele istorice în care a funcţionat – a făcut furori în Europa. Sperăm şi acum cu Plzen! Numai că, explicaţia acestui ambâţ de mare chin cazon stă exclusiv în orgoliul unora, decât în dorinţa de a (re)scrie istorie. Ce nu înţelege, însă, multă lume este motivul ciudat pentru care unele dintre fostele glorii ale clubului au ajuns să joace kazaciok cu martirii Talpan, Petrea &co., pentru că toată frăsuneala asta între cele două tabere nu serveşte decât interesele cluburilor rivale istoric.

ADVERTISEMENT

 Decebalus per Scornilo

• Canicula îi crează probleme şi eternului invitat la show-uri în care se bate apa-n piuă, Decebal Rădulescu. “Media de vârstă a Stelei scade dramatic. Păi Teixeira cât are?”… a întrebat Decebal, stârnind mirarea lui Dinu Vamă şi a moderatorului Vali Moraru. Evident, media de vârstă A CRESCUT, odată cu ultimele transferuri, fapt remarcat şi de ceilalţi invitaţi la emisiune. În cazul oboselii excesive, boală recunoscută a jurnaliştilor din toată lumea, se recomandă prielnice concedii stresante la mare, pe sistemul “cui pe cui se scoate”. Cum adică… “cum adică stresante”? Vorbim despre Marea Neagră, ale cărei valuri plutesc fără destinaţie precisă şi pe care lunecă vaporaşe făcute de nesimţiţii ghiftuiţi cu porumb fiert stins cu bere rece şi cu o plajă al cărei nisip este compus din cioburi de sticlă şi din ţigări fumegînde, în care naiv să fii să-ţi bagi, practic, piciorul. Acolo ar trebui să se grăbească şi unii gazetari, ca să-şi călească incompetenţa, înainte să urce repede scările televiziunilor, cu frunţile încărcate de roua berii supte-n viteză, pe terasă.

• Tot la Digi, Moraru, Decebal, Ilie Dumitrescu şi Radu Paraschivescu făceau spirite de glumă, apropo de faptul că Daum a împlinit un an (nefericit) de contract. Decebal a venit cu aceeaşi (nu barză sau varză, cuvinte dacice rămase în limba română..) cămaşă cu care se prezentase la apel şi la instalarea neamţului. Vali Moraru a glumit:” Nu mai veni cu asta, că nu ne mai calificăm nici peste 20 de ani!”, iar Paraschivescu a replicat, inspirat:” Nici dacă venim dezbrăcaţi nu ne mai calificăm!”. E bine că la glumiţe şi la râsu’ plânsu’, adică la auto-ironie, încă nu ne dăm cu stângu-n dreptu’ şi ne plimbăm, mândri, prin pieţe, cu ecusoane de umorişti, dar substanţa a venit de la Ilie Dumitrescu:” Problema e că echipa naţională şi-a pierdut identitatea”. De altfel, în privinţa lui Daum, Radu Paraschivescu a avut şi el dreptate:” Un singur om nu poate schimba un sistem. Echipa naţională este un sistem virusat dinăuntru”. Până la urmă, ştiţi cum este chestia asta cu Naţionala, cu Daum şi cu actuala conducere a FRF? Este ca şi când ţi-ai cumpăra stofe de la Paris, ca să-ţi faci costume la o croitorie de pe Lipscani.

ADVERTISEMENT

• Apropo de gradul de degradare în care a ajuns prestigiosul turneu de la Wimbledon, aflăm de pe site-ul fanatik.ro că Barbora Strycova, jucătoarea cu şansa a 22-a la câştigarea trofeului, a fost acostată de un individ care i-a strigat: “Dacă nu câştigi, vin după tine! Îţi voi omorî toată familia! Nu mai prinzi Crăciunul! Am pariat o mulţime de bani pe tine!”. Toată tărăşenia s-a petrecut în complexul de la All England Club, în care paza este foarte strictă. Sic! Să ne înţelegem. Unde s-a petrecut evenimentul? În Anglia, inima civilizaţiei europene! Ha, ha, ha! Asta se întâmplă când în oraşe pătrund indivizi care nu ştiu să folosească oraşul. Încă o pată pe obrazul perfid al englezilor şi încă o dovadă că securitatea la Wimbledon e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Ca şi bunul simţ, după cum am aflat din povestea cu Ilie Năstase. Nu vreau să fiu mai agresiv decât este cazul şi nici nu sunt mânat în luptă de sentimente xenofobe, dar, apropo de felul în care am fost catalogaţi, de multe ori, noi, românii, mă întreb naiv: Oare, acum, cine sunt “ţiganii”? Şi mai e ceva: dacă paza tot e aşa proastă, în locul lui Nasty le-aş încerca vigilenţa… Aşa, de caterincă!

• Accidentarea lui Mattek Sands, care i-a permis Soranei Cârstea să se califice în turul 3 la Wimbledon fără să mai joace setul decisiv, a şocat lumea tenisului. Momentul în care lui Bethanie i-a ieşit, pur şi simplu, genunchiul, a amintit de o altă imagine groaznică, aproape similară. Momentul respectiv s-a petrecut la unul dintre turneele finale ale Campionatului European din anii ’90, iar victima a fost un jucător danez, căruia coechipierii i-au acoperit ochii ca să nu vadă ce păţise. Asemenea scene sunt de necomentat, dar scriu istoria universală a ghinionului.

ADVERTISEMENT

 Jos pălăria, romanule Lobonţ!

• Pro TV ne-a anunţat că Bogdan Lobonţ trăieşte a doua tinereţe în Italia, unde s-a transformat în… profesor şi în sufletul vestiarului Romei. De altfel, pe site-ul publicaţiei “Corriere dello Sport” puteţi citi un articol superb, referitor la internaţionalul român, din care spicuim:” Lucrurile se schimbă, dar la un profesionist fidel al Romei nu se renunţă niciodată! A trecut pe la două societăţi şi printr-o sitaţie dificilă, a fost în centrul unui du-te vino incontrolabil al jucătorilor, al sponsorilor şi antrenorilor, însă nu şi-a pierdut niciodată poziţia în cadrul formaţiei. În această dimineaţă (n.r era joi, 6 iulie), Lobonţ începe un nou sezon la Trigoria. Poate fi ultimul ca jucător (contractul are ca dată scadentă anul 2018, când va avea 40 de ani, cu un salariu net de 250,000 de euro pe sezon) şi veţi vedea că directorul Baldissoni îi va propune să rămână în continuare sub o altă funcţie”. Povestea lui Lobonţ poate servi de minune unor inşi imberbi (îi ştiţi dumneavoastră, dragi cititori…), un fel de Immanueli Kanci ai fotbalului mioritic, care, după o viaţă petrecută în sport şi uneori, prin jocul hazardului, chiar în lumea bună, n-au învăţat din codul bunelor maniere şi din fişa postului decât că nu-i frumos să refuzi, aşa că nu împing, deoparte, niciodată, niciunul dintre multele pahare pe care şi le oferă singuri, în zori, şi care le asigură darul logoreei la televiziunile de real sau imaginar succes.

• La sport.ro, Cristian Bivolaru a fost ironic:” Nu ştiam că Gigi Becali are emoţii. Pentru că, dacă avea, nu uita ceea ce a făcut Hagi pentru el”. Din uimire, dintr-o rână cum stăteam, am căzut pe spate!

ADVERTISEMENT

• Dragilor, aţi observat că, în perioada de transferuri, parcă suntem cu toţii în Vama Veche? În vâltoarea muzicilor amestecate de la mai multe tarabe, toată lumea cere bani, degeaba! Vorba “pontosului” Hagi:” Aţi văzut ce cifre se vehiculează apropo de Ganea? Aşa e vara, mai apare câte un şlagăr…”

• Cum le zice Gică Hagi, ca un om mare:” Noi suntem campioana României. Restul e poveste. Noi avem 69 de puncte, ei au 67. Şi dacă se va întâmpla ceva, invoc şi eu două puncte, care ni s-au luat. În afara unui grup de câteva persoane, toată România e cu noi! Eu cred că Steaua nu făcea aşa ceva, FCSB-ul… poate. Noi am reuşit un lucru incredibil, pe care vor să ni-l fure. Păi dacă şi Alibec spune că noi suntem campioni?!…” Aşa e, Gică, de data asta, ai dreptate! A zis-o până şi TAS-ul… Nu tac’su lu’ Gigi… TAS-ul! Unii, de fapt nişte molii haotice, s-au învăţat să absolve viaţa cu Mangla Cum Laude!

Ce mişto e cu gagici la fotbal!

• Aşa cum singur a aflat de la reporteri, Claudiu Niculescu a devenit primul român care a cucerit Cupa şi Supercupa României, atât ca jucător cât şi ca antrenor! Pentru un tehnician tânăr şi neliniştit este o performanţă SF, cum n-ar fi visat-o nici Alexandru Mironov, celebrul depanator de farfurii zburătoare. Evident, la toate posturile TV s-au făcut spirite de glumă, de tipul “să vedeţi ce grătar iese acolo, la Voluntari, cu două trofee!”. Ei, s-a stricat programul de când FRF a decretat că în ţara manelelor tre’ să se cânte operetă!

• Arbitrajul la Supercupă a fost excelent, în contextul în care am avut parte, în premieră, de două asistente: Petruţa Iugulescu şi Mihaela Ţepuşă. Ce nume☺. Ambele s-au comportat bine, deşi Acsinte de la Voluntari a vociferat după ce a lovit – vorba lui Mădălin Negoiţă – “şi din spate şi cu piciorul sus”. Mi-a plăcut teribil felul în care fetele luau deciziile cu zâmbetul pe buze, chestie care le-a blocat tuturor înjurăturile, pe care, altfel, le-ar fi “gestionat” cu dărnicie. Cu asemenea prestanţe se va schimba şi arbitrajul, că deja suntem vechi chiriaşi ai reveriei cu restanţele neplătite, iar când CCA-ul va delega câte trei fete, cine ştie, Doamne fereşte, poate ne vom lecui şi de înjurături. Dar şi de ţărănism!

• La Dolce Sport şi la Digi s-a discutat foarte mult pe ideea “dacă acest meci, între echipele încoronate ale sezonului trecut, poate oferi premise pentru un viitor campionat, mai bun”. S-au emis tot felul de “opinii”, dar prea ne grăbim. Vorba lui Ciu Enlai (fost premier chinez), care, întrebat ce crede despre Revoluţia Franceză, a răspuns genial: ” N-am nicio părere. N-au trecut decât 200 de ani!”☺

Wimbledon, o ruşine istorică!

Este de notorietate faptul că Ilie Năstase a devenit persona non grata la Wimbledon, după meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie. Din păcate, însă, britanicii au depăşit orice limită! Am citit pe site-ul fanatik.ro că, potrivit publicaţiei The Telegraph, organizatorii turneului au împărţit fotografii cu fostul Număr 1 Mondial oamenilor de pază, pentru ca acesta să nu fie lăsat să intre la meciuri. Uneori, conservatorismul britanic depăşeşte în stupizenie bolşevismul sovietic, pentru că asemenea atitudine, tip “urmăriţi, prindeţi, arestaţi” ţine de perioada proletcultistă şi nicidecum de epoca modernă în care ne tot lăudăm că trăim. Unde mai pui şi jignirea, pentru că toată lumea, de la Poplaca la Londra, ştie cum arată Ilie Năstase! Micimea transformă, uneori, oamenii în patrupede parşive!

Pe undeva, prea ciudată reacţia uşor placidă a mass-mediei mioritice, în “scandalul Năstase”. O fi Ilie un pic mai candriu, dar e de-al nostru, fraţilor! Ăsta e paradoxul românului: odată ajuns la Viena, la Paris sau la Berlin, imediat i se zguduie bimbiricul naţionalist şi caută în spatele gării o cârciumioară cu mici şi cu pastramă, dar, pe de altă parte, când altul de-al lui e călcat în picioare de străini, dispare precum măgarul în ceaţă.

Salomao, învingătorul Barcei! Sic…

Dinamoviştii se laudă că au pus mâna pe un jucător, Salomao, care a marcat acum 2 ani, dintr-o ghelbă, în poarta Barcelonei. De atunci, flăcăul a fost mai mult rezervă, undeva prin Liga a 2-a. Evident, la Digi Sport, Cosmin Contra era vesel. (n.r „evident” la Digi, pentru că ăştia s-au specializat în xerox, pardon, în copierea ştirilor exclusive de la toată lumea). Probabil, la cât de bine se trăieşte din amintiri la Dinamo, managerul Adrian Mutu juisează pentru că a obţinut semnăturile (în roşu, galben şi roze) ale unor jucători de mare perspectivă, precum Mircea Lucescu, Dudu Georgescu, Cornel Ţălnar şi Cornel Dinu. Pe Cămătaru l-au împrumutat „cu totul” de la Craiova. Lăsând ironia, dacă nu-şi va convinge patronul să pună banul la bătaie, Mutulică are toate şansele să devină El Lider Maximo al unui club minimo şi ar fi păcat, pentru că se vede că baiatul e teribil de ambiţios. Nasol, totuşi, că portofelele goale ocupă atât de mult loc…

Apropo de Dinu, Mister nu se lasă de pamflete. „Rivaldinho nu e jucător rău, dar e mai lent decât telefericul care urcă pe Corcovado, la Rio. Sincer, l-aş prefera pe taică-su, chiar şi la vârsta de acum”, a punctat fostul internaţional, în timpul emisiunii „Stop pe piept”, de la Naţional FM. Ţociu şi Palade, singurii umorişti din ţară, încastraţi în maşini în figuri şi lăudându-se cu vile mai spaţioase decât şcolile din comunele lor natale, frecventate doar pentru că aveau curţile pline cu pruni altoiţi, au de ce să-şi roadă unghiile de gelozie, la auzul unor asemenea „maxime” marca Procuroru’.

La fosta campioană, devenită un fel de Afghanistan al Ligii 1, Edi Iordănescu se laudă că vrea să impună o altă “mentalitate”. Asta, în condiţiile în care echipa n-are nici măcar parte de apă caldă în cantonament, iar jucătorii se spală din sticlă! Ce mai, romantism curat, tată, ca-n anii ’70, când, deşi n-aveau o leţcaie, fotbaliştii mâncau numai la Lido şi la Athenee Palace şi vrăjeau balerinele de la barul Melody:”Locuiesc la container, dorm la bidon! Freaky freaky, madam?”…

Boloni şi Liga Şomerilor cu aere

La Digi Sport s-a vorbit despre transferul lui Mihai Roman la CSU, de parcă Vali Moraru şi Cristi Geambaşu descoperiseră Particula lui Dumnezeu în curtea Craiolguţei. Nici jucătorul nu s-a lăsat mai prejos şi a debitat despre primele locuri, calificarea în grupele Europa League şi mai ales despre posibila sa convocare la echipa naţională. Istoria spune că, de fiecare dată când a atacat pompos un nou sezon competiţional, cu vedete proaspăt transferate şi cu aspiraţii sforăitoare, juveţii s-au trezit cu frizurile-n pragul de sus şi cu năsucurile în ţărână, ba uneori chiar au retrogradat glorios. De altfel, tradiţia ne şopteşte că, indiferent cine s-a aflat la cârma echipei şi ce garnitură de vedete s-a perindat prin respectiva zonă patologică, din 1991 încoace, Craiova fotbalistică rămâne un caz special de… patologie a isteţimii distruse de ea însăşi!

Loţi Boloni, care abia acum a semnat cu Anvers, după un an de pauză, l-a criticat şi el pe Daum. Până şi-n Liga Şomerilor e cool să fii ranchiunos! Măcar dacă ne-ar fi spus ceva nou sau dacă ar fi găsit domnia sa cheia problemei, pentru că – e mai mult decât clar – necazul de la Naţională nu ţine (doar) de antrenori, ci mai ales de aria de selecţie şi de inconstanţa unor jucători. Dar, bine că a venit Loţi baci să facă lumină în fotbalul românesc că nu se mai vedea de neamţ luminiţa de la capătul tunelului…

George Dobre, împăratul Canicula

Avem şi noi faliţii noştri, iar George Dobre e-n capul liste! Fără pic de răutate, dar omuleţul parcă ne invită să-l lăsăm corigent, pentru că altfel n-ar fi atât de redundant. Ia auziţi aici perlă: ”Este ultima etapă a campionatului a cărei campioană o ştim deja: Boca Juniors!”. Şi acelaşi George Dobre vorbea în minutul 69 despre Redmond, care „pătrundea pe dreapta”, deşi omul nu era pe teren. Asemenea greşeli nici măcar nu mai trezesc zâmbete, ci îi fac să plângă, cu frisoane, pe toţi pinguinii, renii şi eschimoşii, de la ambii Poli.

Căldură mare, mon cher! Acelaşi George Dobre, dar şi Mădălin Negoiţă, specialiştii de la Digi Sport, erau de părere că „Germania e outsideră în finala cu Spania”, de la Euro Under 21. Să fiu sincer, mi se pare exagerat să vorbeşti despre o eventuală „outsideră” în ultimul act, mai ales când e vorba despre Panzer, care e capabil să te bată chiar şi… când nu joacă. Şi inevitabilul s-a produs, adicătelea nemţii au câştigat turneul, „atât de” categoric încât l-au bulversat pe Bogdan Socol, care a comis-o grav, în două rânduri: „Panzerele lui Stephan Kuntz învinge Spania” şi „comentăm finala pe marginea finalei”. Poate eşti pe marginea prăpastiei, Socolinho, da’ ai şi matale dreptate într-o privinţă:” Das Pleonasm macht frei!” În ce ne priveşte, noi vom continua să-i ajutăm pe scorţoşi să pară comici şi pe comici să pară conştienţi☺.

„La nunta lui Messi n-a venit Fiscul” ☺

Absolut halucinant interviul realizat de Matei Udrea în Pro Sport, cu şeful Ordinului Rangafirului din România, legendarul bard Miron Cozma! După ce cătuşele au ratat afacerea cu fostul lider al lămpaşelor din Valea Jiului, Cozma s-a trezit să vorbească despre cum transfera el („Toader şi Ţâră, jucătorii MEI!”) fotbalişti de la Rapid, despre cum i-a influenţat, vezi Doamne, Copos, pe suporterii care au vrut să-i smulgă ficaţii la recenta sărbătoare a Giuleştinei şi despre cum făcea dânsul afaceri cu Nicolae Văcăroiu. Totul, într-un discurs pigmentat de panseluţe şi de… citate din Hegel, nu de alta, dar ca să nu se simtă nici Cornel Dinu, singur-singurel. Doamne… Oameni cu scaun la 3 zile dau, patriotic, adică ritmic, cu tâmpla în colţurile hărţii României, ca semn de necontestat al încrederii lor în tăria cuiului de care atârnă mapa ţării. Fantoma care făcea să tremure o ţară întreagă într-o perioadă în care UE sau integrarea în NATO erau un fel de „Ce eşti copil? Fireşte!”, adică un soi de vodcă după bere, cu râgâială după masă, între două „Macarene”, a devenit astăzi titularul gogoşilor fluturate pe sub nările populaţiei, victima perfectă şi nu criminalul abject, acuzatorul şi nu inculpatul, „suporterul” şi în niciun caz bătăuşul de la poalele peluzei. „Eminescul” de azi, aşa cum se crede dichisitul smardoi momârlan cu liceul făcut la coada vacii din Petrila a ajuns să ne dea lecţii, să ne înveţe fotbal şi istorie, în loc să putrezească în manualele istorice de mânjită amintire. Dar, nu-i aşa, vorba unui „alt” rapidist declarat, Ion Iliescu, „suportăm, nu va fi nicio tragedie!”.

Messi a făcut o nuntă faraonică, la care a fost chemată până şi nevastă-sa, adică iubita din copilărie. La Digi Sport, Andrei Niculescu şi Mădălin Negoiţă au avut simţul umorului:” Invitaţilor nu li s-au confiscat celularele şi nici n-a venit Fiscul”. Ei şi ce dacă n-a aterizat Fiscul? Dragi cititori, oricum, la orice nuntă argentiniană e nasol! Aceeaşi Paella, aceeaşi bere naşpa, aceeaşi hamburgeri capitalişti făcuţi la ţeava eşapamentului, e – practic – ziua în care nu se întâmplă nimic, în afara unui weekend de rahat, de la noi. Nu se acordă niciun Balon de Aur, nu se joacă nicio finală, nimeni nu ia supradoze. Şi nici măcar nu poţi să-ţi vizitezi amanta, pentru că şi nevasta are zi liberă. Coşmar!

Vasile Uber Alles!

Într-o săptămână sportivă „guvernată” de Germania, voi aţi auzit de tenismanul Vasile Antonescu? Iată un român puternic, prea puţin mediatizat. Vasile a câştigat Openul de la Curtea de Argeş şi veţi mai auzi de el, nu din doar din postura de partener de antrenament al Simonei Halep. Pariez! Dragilor, e băiatul ăsta un jucător de tenis… brici! Îl arunci undeva şi rămâne lumea lipită cu ochii pe el!

Maestrul Emil Hossu-Longin ne-a mai delectat cu o „monstră” din cultura şi din vocabularul care l-au făcut celebru, la finala Cupei Confederaţiilor:” Germania are o ţară foarte numeroasă”. Băi, Hossule, taman acu’, când au dat copiii Bacalaureatul, te-ai găsit să devii „clasic”? Oooof, Doamne! După finala Cupei Confederaţiilor, în care nemţii(da, tot nemţii!) i-au bătut pe chilieni, am priceput deviza domnului general Erwin Rommel, prietenul de cafenea al americanului Eisehower:” Wermarcht uber alles!”.

Tot la finala Cupei Confederaţiilor, difuzată (fără gafe, aşa cum ne-am fi imaginat) de TVR2 şi de TVR Internaţional, l-am văzut pe Maradona cum i se rupea inima să pună medalia pe gâtul unui german sadea. A făcut şi el henţ cu mâna şi n-a devenit Dumnezeu. De data asta.

Această rubrică este un pamflet şi va fi considerată ca atare.

ADVERTISEMENT