Editoriale

RADAR TV: CipăndeIu’ Negoiţă s-a trezit o …garofiţă

Dinamo, o echipă de Soamne ajută...
01.11.2017 | 20:15
RADAR TV CipandeIu  Negoita sa trezit o garofita

Dinamo, o echipă de Soamne ajută

UPDATE. După senzaţionala înfrângere cu Viitorul lui Hagi (scor final 0-4), Negoiţă şi-a vărsat amocul pe captain Steliano Filip, care s-ar fi îmbătat la Piatra Neamţ. Aşa, şi? Asta e echipă, dom’ patron? De ce ţi-au plecat toţi antrenorii, mai de Doamne ajută, şi ai rămas c-o trupă de Soamne ajută? Până şi potăile din curtea stadionului „Dinamo” i-ar bate pe „câinii roşii”, dacă şi-ar pune mintea cu ei…. Aşa formaţie, aşa şefuleţ, aşa reacţii.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Apropo de Filip şi de patronel. Că o fi lins amărâtul de fotbalist o bere, două, în gară la Lehliu, e una. Da’ că zgârciobu’ de Negoiţă nu mai vâră bani în echipă şi cere, precum milogu’, „performanţă”, e alta. Poate i s-au dus lovelele la secte, că unii dintre noi ştim mai multe. Ţărămbetele a vrut să se facă Templier, da’ a nimerit la „Oastea Domnului”, adică s-a pocăit cu acte, că a auzit că vine Badea cu tractoru’ ca să-i radă-ntreg ogoru’?.

• „Miriuţă e în Groapă!”, au titrat inspirat colegii de la fanatik.ro, da’ ăia care muncesc şi nu scriu editoriale, ca noi. Da’ şi ei au greşit, pentru că tăntălăii care ţin botniţele la Dinamo nu-şi permit, de fapt, să-l dea afară pe Ionuţu’, că altul mai tut nu găsesc! Se zice că nu mai există colonii de sclavi. Vă spun eu una, în care şeful se duce să dea cu pumnii în masă la un partid politic şi partidu-l dă pe uşă afară, pe motiv că nu-i mai vine tainul, ca pe vremuri, fix la ora stabilită. Cum se rezolvă problema? Cipăndelu’ îi pupă pe americani, pe rachetă. Vă mai povestim noi….
• Apropo de Negoiţă, ăsta, că altu’ mai anonim nu găsim. Cât de prost să fii să dai afară din casă un sector întreg, o echipă de fotbal şi un ziar care-ţi servea interesele şi să-l ţii în braţe, chiar şi mutat cu serviciul flotant, pe eternul bătător pe la porţi, Flavius Stoican? Dragă Negoiţă, te trosnim peste scufiţă, de n-ai fi călugăriţă, ţi-am trimite o garofiţă?!

„Bilimb” de naţionalitate română

• Băieţii lui Hagi conduceau Dinamo deja cu 3-0, iar comentatorul de la Look TV (e atât de anonim că nu i-am reţinut numele) decreta solemn: ”Parcă sunt mai buni cei de la Viitorul”. Şi prostia e uneori solemnă! Într-adevăr, „parcă” prestaţia „câinilor” a semănat per total cu un film trist, aproape de un realism psihologic combinat cu naturalismul, precum „Moartea domnului Lăzărescu”.

• Attila Hadnagy a fost eliminat în meciul pe care „şepşile” l-au pierdut cu FC Botoşani (scor 0-2). Citindu-i pe buze ce morfolea despre arbitru, am avut o revelaţie: ştie româneşte! E bilimb! Apropo de „şepşi”, am şi eu o dilemă: dacă ăştia retrogradează, la cât de prost joacă, e „discriminare”?

Mărturisiri olteneşti de jale

• Se făcuse deja luni seară şi lui Sorin Cîrţu nu-i trecuse oftica, după mizeria de prestaţie a Craiovei, din jocul cu FCSB:” Au fost cu toţii, o apă şi un pământ!”. Mai mult pământ de flori, nea Sorine! Trebuie să vă mărturisesc, dragi cititori, că există în viaţă momente în care jurnaliştii îşi devoalează pasiunea pentru o grupare sau alta. De altfel mi se pare chiar deontologic, mai ales dacă, indiferent de pasiuni, rămâi echidistant. A făcut-o Adrian Păunescu, au făcut-o Ioaniţoaia şi Ţopescu. Graur, bătrânul Naum (nu ăsta, reşapatul…), Chirilă, chiar şi prietenul Ilie Dobre şi mulţi alţii. Fără a avea pretenţia de a mă crede contemporan cu domniile lor într-ale talentului, îmi mărturisesc şi eu culoarea sângelui. Da, e alb-albastru! Şi acum mai vine o mărturisire, ca să revenim la oile noastre, adică la Sorin Cîrţu. Înaintea meciului de duminică am vorbit la telefon cu Emil Săndoi, care îmi spunea „că simte ceva în atmosferă: Craiova va câştiga”. Am crezut şi eu la fel şi până la urmă a câştigat, în sensul în care n-a plecat cu tolba goală, ci a agonisit 5 bobiţe. Problema a fost că nimeni nu şi-a imaginat că o echipă cu pretenţii europene se poate găinăţa atât de marţial în propriul său destin. Uneori, nu doar amantele, ci şi atmosferele înşeală?.

• Dan Filoti e furios pe „fluieraşi”:” A ajuns un arbitru să înjure un antrenor?! Cel mai tare mă enervează că nu iese şeful arbitrilor să vorbească, măcar o dată la 3 luni!”. Şi ce să spună, Dane? Că până de curând, şefii „fluieraşilor” veneau şi vorbeau despre chiuvete, moţăţei, jamboane, în fine, despre orice altceva decât era cazul, numai despre arbitrajele frauduloase, nu! Şeful CCA e ca „marele” scriitor Patapievici, când marxist, când creştin. Nici el nu mai ştie exact…

Grande Diego, mulţam fain!

• Ne-am amuzat cu toţii, la Digi, văzându-i pe Boloni şi pe Rednic, tachinându-se, după meciul direct. Loţi:” De unde ştii că Antwerp are buget mai mare decât Mouscron?”. Mircea:” Am lucrat la Securitate şi am mulţi spioni acolo!”. Există pe lumea asta oameni care, orice ar face (dar aici mă leg un pic de Boloni, pe care nu-l mai cheamă „Ladislau”, ci Laszlo, iar el zice că aproape n-a jucat în echipa naţională a României ci…te miri prin ce Statele Unite ale Polului Nord…) rămân, totuşi, domni. Chiar şi băşcălia, tipic românească, împrumută un parfum occidental. Lordu-i lord şi-n izmene, dom’le?!

• Unicul Diego Armando Maradona a împlinit 57 de ani. Aproape nu-ţi vine să crezi cât am îmbătrânit!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

• Craiova s-a căznit s-o imite în rău pe S1mona, numai că a luat doar 2-5 în setul cu FCSB. Mă uitam la crăcăneii fără de mujdei ai fotbaliştilor de la CSU şi mă întrebam dacă sunt un canibal patetic ?. Se împiedicau ăştia în beţe, ca vitele uruguayene, pe grătar, deşi alea au – incomparabil – mai multă consistenţă. Să te ceri la locul 1 cu atâta dizgraţie, este de-a dreptul olteano-constipaţie!

Şoimii lui Jiji, cu degetu’n oliţă

• Apropo de FCSB, cea mai tare din parcare echipă, în momentul de faţă: am văzut-o în Cupă, cu alde Pacionel (16 ani) , Ianis Stoica (14 ani, fiul lui Pompiliu Stoica), Szecui şi Ardelean. O grădiniţă. Jos cu clopu’, cum zic ardelenii! Bunicu’ Jiji şi-a făcut normă la after-school, să-i adune de prin crânguri pe copii la Baby FCSB, care puşti fiind îl trag de brăcinari pe Dennis Man, că-i ăl mai boşorog dintre ei şi-l imită, genial! Bravo, Jiji! Pe bune, bravo! „Cu degetu’n guriţă, cu fundul pe oliţă, Partidului jurăm credinţă!”, cum ar zice Şoimii Patriei. Sau „titlului jurăm credinţă”, cum recită împăunat Becali…

• La meciul cu Wozniacki, Halep a avut o treabă care nu suporta amânare şi nu ne îndoim că de-aia a lăsat-o să câştige, rapid. 0-6, 2-6, a sunat scorul, ca un „hârşt” castrator! L-am văzut, însă, pe antrenorul Darren Cahill, spunându-i Simonei: ”Atenţie la greşelile neforţate, e un război mental care te macină”. Deseori, Halep pierde în faţa propriei ei fantome. Pentru noi rămâne aceeaşi, deşi după ce a bifat primul set la zero, din S1mona a cam devenit Sim0na!

• Victoraş Iacob îşi face campanie mondenă, în vederea alegerilor de la FRF. Fără să-l întrebe nimeni, a creat o diversiune, menită să-i crească „sexapilu’” în sondaje şi a declarat la Digi că NU are o relaţie cu Halep. Şi? Hai că ne-ai stârnit! Legat de viaţa amoroasă a jucătoarei, circulă o bârfă: Simo s-ar tot iubi cu fiul unui mahăr FCSB-ist, Teia Sponte. E zvon, nu săriţi!

• În ciuda unui CNA cuibărit în răbdarea fiecărui telespectator, Radu Naum se sinucide zilnic! Marţi a vorbit despre “fanii maghiari ai lui Sepsi”. Noi, inculţii, ăia care nu suntem “open minded”, credeam ca fraierii că oraşul Sf.Gheorghe este plasat în România!

• Despre Naum, Cornel Dinu a spus că este “specialist în spart geamuri la TV”. La câtă consistenţă de jeleu are, mi-e teamă că, dacă s-ar bate parte-n parte cu un geam, Răducu-n izmene s-ar trezi melasă. Asta-mi aminteşte de un scurt poem, “Sus pe linia ferată/ e o fată tamponată”.

Cupa cu dude şi „şepşi”

• Craiova a defilat cu “şepşile” în Cupă: 2-0. Comentariul lui Ionuţ Angheluţă a fost curat, dar e revoltător să vezi mincinoşi cinici, precum Băluţă, care râdea mefistofelic după ce a jucat pe faţă mingea cu mâna. Crăciunescu l-a lăudat pe juvetele Tudor Mălăele, nepotul marelui actor Horaţiu Mălăele: ”Un fotbalist excepţional!”. Talentul se moşteneşte, din cap până-n… picioare.

• Gigi întinde coarda şi abuzează, vorba lui Fănuş Neagu. Latifundiarul a răbufnit iar la Pro X, la adresa generalilor: «Vorbeam cu Mihai Stoica: “Băi Meme, îţi dai seama în ce ţară trăim? Am luat echipa în 2004, am dus-o în Cupele Europene, am câştigat campionate şi am făcut coeficient ţării. Am adus zeci de milioane de euro şi acum vin unii şi zic: «Vrem să-ţi luăm marca şi emblema. De ce ai adus bani ţării, nenorocitule de Becali?”». “Băi, nenorociţilor, lăsaţi ţara să respire, comuniştilor, oameni de nimic! Diavolul din ei vrea să mă distrugă!”. O fi având el nişte grăunţe de dreptate sub potcap, dar grobianismul e… sans frontiers! Sperăm că în lupta cu Diavolul, Gigi să fie apărat de o ceată de îngeri, îmbrăcaţi în halate albe şi cu bonete pe cap?.

„Nu poţi vorbi despre beţiv, dacă nu ai intrat în universul lui”

• În glorioasa zi a alegerilor de la Ligă, Digi Paulică Andone a transmis de la sediul Marii Adunări Naţionale a LPF: ”Probabil, a fost cea mai scurtă şedinţă din istorie. Cam 15 minute. Iorgulescu a câştigat cu majoritate zdrobitoare de voturi, 13-1!”. Blitzkrieg! A fost un show care a amintit de şuieratul şenilelor germane pe bulevardele Varşoviei. Suveranul Pont(a)if rămâne jupân în Vaticanul enoriaşilor microbişti doritori de „stabilitate”, fiindcă Iorgulescu, deşi nu are un program, a avut drept contracandidat o fantomă. Scrutinul a semănat cu „prezidenţialele” ceauşiste, evident de tristă amintire, în care Nea Nicu triumfa cu 99,99%! Probabil, Gino şi-a dat singur un vot de blam, ca să nu pară şuşaneaua chiar „unanimă”.

• Dan Filoti i-a provocat pe Paul Cazan şi pe Narcis Răducan: ”Vrea Gino şi preşedinţia FRF?”. Interlocutorii, naivi: ”Păi de ce a mai candidat la Ligă?”. Păi, era sigur de victorie, iar dacă va pierde în cursa pentru Federaţie, are balta peşte. La vremuri noi, tot noi, iar principiile eticii şi echităţii socialiste rămân aceleaşi ?.

• Gigi i-a stricat „fengşuiu” lui Iorgulescu, probabil fix când reinstalatul sărbătorea cu şpriţuri reci, ca sufletul lui Mefisto: ”Când aveam 20 de ani, i-am luat maşina, de la bar. Era beat. L-am lăsat şi fără casă! S-a dus să doarmă la prieteni. Gino nu se va schimba, aşa cum nu-mi poţi cere mie să-mi ţin gura!”. În adolescenţă, Gino comitea o mulţime de escapade, alături de ciracii Nicu Ceauşescu, Medelin şi Serghei, pe care, după 40 de ani, le povesteşte tot lui Medelin şi lui Serghei. Da’ de ce vorbeşte Gigi despre darul sfânt al beuturii, pentru că astă capacitate metafizică – din câte ştim – îi lipseşte. Andre Glucksmann scria în „Prostia”: ”Nu poţi vorbi despre beţiv, dacă nu ai intrat în universul lui!”…

Această rubrică este un pamflet şi va fi considerată ca atare.

Tags: