Sport

RADAR TV. Priveghi după România-Cehia, 27-28: un fleac, ne-au umilit!

Tot ce nu ai văzut la emisiunile tv şi meciurile din etapa de Liga 1 Betano: Duiosul Şumudică, Miss Geanina de la Telekom şi sportivul Mihai I.
12.12.2017 | 14:17
RADAR TV Priveghi dupa RomaniaCehia 2728 un fleac neau umilit

• România a fost eliminată de la Mondialul de handbal, după un gol primit în ultima secundă a meciului cu Cehia (scor 27-28). Starul Neagu a marcat de 13 ori şi cu asta am rămas, la capitolul “lucruri bune”… La emisiunea lui Dan Pavel de la ProX, Elisei a pus punctul pe… ele: ”Ne-am avântat fără să gândim!”. Păi dacă minte nu e, nimic nu e, şi degeaba plângem toţi cu lacrimi de copil uitat pe peronul Gării Basarab… Problema este de ce s-a ajuns în acea situaţie, de a tremura până în ultima secundă, într-un meci cu o echipă modestuţă care a schimbat, în final, până şi portarul, ca să ne dea lovitura de graţie. Mai pe româneşte, de ce antrenorul Ambros Martin şi elevele sale nu au ştiut să-şi gestioneze atuurile, că doar nu erau la primul joc oficial din vieţişoarele lor? Mentalitatea echipei noastre a fost la fel de vizibilă precum stafia lu’ tata lu’ Hamlet, deşi aia avea parcă o oarecare consistenţă…

Ambros Martin, discurs de şantierist căzut de pe bicicletă

• Apropo de Ambros Martin, care după eşec afişa o meclă de şantierist căzut cu bicicleta pe Transfăgărăşan, acesta ne-a oferit un discurs comunist, pe care până şi Nea Nicu ar fi fost gelos:  “Vom învăţa din greşeli, în viitor!”. Mult succes în viaţă şi peste hotare, maestre! Care “viitor”, la vreo Cupa Păcii, cumva? Aici era momentul să forţăm, la Campionatul Mondial. Mai bine, rămâneaţi în Germania, dacă tot aţi ajuns până acolo… Adio, coană Românico, -da’ matale – fiind o “legendă”, nu poţi fi o echipă! În schimb, ne aşteaptă un viitor strălucit, dar nu ştim exact unde. La piaţă, la circ…

• Digi Sport ne-a oferit reacţiile din tabăra adversă, acolo unde nimănui nu-i venea să creadă ce minune s-a produs. “Toată lumea este în stare de şoc, inclusiv noi suntem, dar vă daţi seama că într-un mod pozitiv. Nu am mai ajuns până acum în această fază, a sferturilor de finală, la un Campionat Mondial. Ne bucurăm de fiecare minut jucat pe teren”, a declarat Iveta Luzumova. “Nici nu îmi dau seama cum am realizat această victorie, dar cred că a fost bine că am luat-o treptat, pas cu pas. În aceeaşi măsură, este adevărat că am fost foarte bine pregătite pentru finalul meciului. Cu siguranţă, este un rezultat la care nu speram”, a spus şi Alena Setelikova. Nici noi nu ne-am imaginat, nici în cele mai absurde coşmaruri, că în loc să vedem o calificare firească (deşi unele semnale de alarmă fuseseră un picuţ trase în precedentele partide!), am aşternut, ţărăneşte, mileuri de lacrimi pe televizoare.

Super Neagu, singura consolare

• La Telekom Sport, Radu Voina a atins un subiect sensibil: ”S-a dovedit că fără Cristina Neagu suntem o echipă de pluton. Spuneţi-mi o a doua jucătoare de clasă, dacă puteţi! Prea multă responsabilitate pe un singur om! Asta ţine cât ţine, dar în momentul în care nu mai ţine, responsabilitatea este aiurea!”. Nu e prima oară când păţim aşa ceva, ba chiar avem o tradiţie nefericită în acest sens. Aşa s-au petrecut lucrurile cu Hagi, la fotbal, cu Andrei Pavel în echipa de Cupa Davis, iar exemplele altor nemuritori cu certificat pot continua. Filosofia sportului modern vorbeşte despre “forţa grupului”. Uite, chiar şi colegii lui Messi de la Barcelona sau din Naţionala Argentinei, au citit rubrica “Nimeni nu e singur”, dintr-o defunctă publicaţie pentru adolescenţi.  Da’ de unde să cunoaştem noi despre filosofie, că nici filme nu s-au făcut după ea şi latină ori greacă, fiind francofoni, nu prea ştim!?

Cuconetele au intrat, vai dragă, în “silenzio stampa”

• Amărât, nevoie mare, ca toată populaţia iubitoare de handbal, Vadim Vîjeu ne-a informat, la ProTv, că selecţionerul spaniol Ambros va antrena echipa şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cel mai uşor lucru din lume e să construieşti o trupă, care nu va juca niciodată ce trebuie. În schimb, Cristina Neagu n-a putut dormi toată noaptea, după partida cu Cehia. Asta e, Cristino! Ai pierdut meciul, dar nu din vina ta, aşa că… declară-l nul!

• Din reportajul realizat de Alina Alexoi, pentru TVR, am aflat că majoritatea jucătoarelor au refuzat să discute, la aeroport, cu ziariştii. Normal, aşa e pe meleagurile noastre, după ce te dai în stambă, intri în silenzio stampa. Asta e o problemă de lipsă de asumare şi de mentalitate păguboasă. Ce vină au jurnaliştii, ca să bată drumul degeaba până la aeroport şi să fie trataţi de sus? Poate că unii dintre ei îşi fac meseria incomparabil mai bine decât au făcut-o handbalistele, la Mondiale… Păcat, cucoanelor(mă rog, ne referim doar la o parte dintre voi), noi credeam că aveţi coloană verticală! În traducere, demnitate…


• La Europa FM, Iordănescu a oferit o declaraţie-surpriză: ”Gigi Becali mi-a mărturisit că va ajunge la o înţelegere cu Armata”. Serios, da’ cum trece de Talpan? Îl ştiţi voi, personajul principal din serialul „Şi roboţii plâng”. Bre nea Gigi, ştii cum e mariajul ăsta, din interes, cu Armata? După căsătorie, urmează masa, privatizările, dansul şi caftul de la număratul paralelor… După aia, o să vreţi să bifaţi campionatul şi cine ştie ce mai jucători, dar o să înceapă cearta tot pentru parale. Mai bine luaţi două blonde! Beri, măi, nebunilor, la ce vă gândeaţi?!

• Nemuritorul Rică Răducanu, de data asta spectator la Mondialele de handbal, a lovit din nou: ”Dai două goluri, înainte şi înapoi, şi după aia ai câştigat meciul!”. Bravo, nea Ricuţă, asta e ca poanta aia cu tipul care bea ca să uite că e alcoolic…

„Cri, cri, Grădi, săptămână gri…”

• E greu să fii tăntălău chiar tot timpul, aşa că Emil Grădinescu a avut o săptămână gri. Sau cum bine zis-a Topârceanu, „cri, cri, Grădi, săptămână gri”… Deşi a comentat ireproşabil (l-am tot aşteptat la cotitură, dar zău că n-a spus nicio prostie!) încleştarea FCSB-Lugano (scor 1-2), a comis-o rău în Champions League. Cum să afirmi, dom’le, „Lovren nu e mare sculă”?… Vorba colegului Cristi Coste, „aşa sunteţi voi, editorialiştii”, dar nici chiar în halul ăsta! Păi te „martelăm”, maestre, dacă le comiţi atât de grav… Şi n-ai de ce să te superi, parol, pentru că, tot vorba domniei matale, „la fotbal, contactul este permis”. Sigur, să ne zici dacă acel contact a fost cu minge sau fără minge, cu preludiu au ba sau dacă a fost doar un amărât de viol şi mai vrei şi repriza a doua, cu prelungiri!

• Amintindu-şi momentul plecării lui Lucescu de la Şahtior, Cosmin Băleanu a avut o reverie: ”După 11 ani, te saturi până şi în Paradis, cu cockteiluri…”. Normal, după atâţia ani de cockteiluri, morga e vopsită în roz, de la soarele căzând, electric, peste maldărul de ruble, alchimizate în parai.

Naumoşule, ce ieftin eşti!

• Referitor la viitorul fluieratului pe planeta noastră, Radu Naum a crezut că e momentul să ne lumineze: ”Arbitrajul video nu e ieftină”. Apoi, după ce a revenit viu şi sănătos de pe centura Mătăsarilor, s-a corectat, uitându-se la portofel:”Ieftin!”. Aşa e, vorba cântecului: „Moşule, ce ieftin eşti!”

• Costin „Nuştiucum”, de la Telekom Sport, care abuzează de handbal în toată măreţia lui de analfabet, ne strică serile repetând scatologic „că care” şi „că când”. Evident, „că căci” din dialectica haznalei suntem plămădiţi şi în dialectica haznalei ne vom întoarce, când nu vrem să facem bani din televiziune… Vă daţi seama?.. „Tele” ca „tele”, da’ iote ce ditamai „viziune”…

Miss Geanina e la Telekom!

• Să nu se supere Nică al lui Ştefan a Petrei, din Humuleştiul de altădată, dar… nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă uit la televizor, dacă tot este anotimpul Miss-urilor, o văd pe Geanina Iacob cum străluceşte la Telekom. După părerea mea, fata asta merită titlul de „Miss Ştiri Sportive 2017”, pentru că e firească şi mai ales deşteaptă. Nu are aere de vampă, este delicată şi are bun simţ. Când vezi asemenea frumuseţi, te năuceşti, dar te trezeşti repede şi dacă nevasta, amanta şi pisica vor să te alerge cu tigăile prin şopron, le păcăleşti că ai ascultat melodia aia a lui Moţu Pittiş, „toţi suntem puţin luaţi”…

• Comentatorul Telekom, Ovidiu Ionescu, ne-a anunţat că la meciul Juventus-Astra (scor 0-1) au asistat 50 de spectatori, probabil fugiţi de acasă de frica soacrelor. O ruşine, pentru că a fost un joc din care n-am reţinut decât imaginea lui Nea Puiu Junior, alias Edi, disperat la vederea paselor trimise prin porumbi de elevii săi. Până şi ăia 50 se ridicau, din când în când, din starea latentă dintre somn şi moţăială şi întrebau „cine dă cartea?”… Ăsta e campionat, asta ne oferiţi, pentru parodia asta plătim? Sunteţi permanent incapabili şi de aceea enervanţi, dragi jucători de duzină, care înnobilaţi simbolist Liga 1!

• Iniţial mi s-a părut, dar chiar aşa a fost, nu de alta, însă am auzit interviul de două ori! Un reporter l-a întrebat pe Marin Barbu:” Ce înseamnă pentru un jucător o dublă fractură, de tibie şi peroneu? (n.r se referea la Măzărache)”. Păi ce să însemne, măi, zevzecule? Un coup de foudre… Un mizilic… Un compliment, băi, tutule! Asta mi-a amintit de un text pe care i-l „dedicasem”, în urmă cu ani, lui Lăcătuş, care tocmai îi făcuse piciorul ferfeniţă unui anume Ardeleanu, şi în care scrisesem că n-ar fi rău să avem şi noi, în Liga 1, o morgă mai de Doamne ajută… Gropi să fie, că de fracturi pe post de „bezele” nu ducem lipsă…

• Radu Naum nu se lasă şi faultează, mai nou, nu doar fotbalul, ci şi handbalul. Vorbind cu Gigi Mulţescu despre „norocul echipei României de a o avea pe Cristina Neagu”, realizatorul Digi „preia telefonul cu Cristina Vărzaru” şi adaugă, halucinant: ”O avem la telefon pe Cristina Neagu. Mă scuzi Cristina, pe Cristina Vărzaru!”. Bre, nu mai bea în emisiune, că se îmbată numai din damf toate parabolicele din Bucureşti, din ţară şi de peste hotare, toţi sateliţii, chiar şi ăia meteo, plus extratereştrii care-i ţin în braţe şi chiar şi telefoanele care ne ascultă!

Valerică fară frică! De blaturi! Serios, moldovene?!

• La emisiunea lui Viorel Grigoroiu, Valeriu Iftime, finanţatorul lui FC Botoşani, a răspuns acuzaţiilor de blat (de fapt a fost un joc psihologic ieftin!) dinaintea partidei dintre echipa sa şi FCSB:” Îi încurcăm pe cei care au minţile încurcate!”. La aşa dribling verbal, până şi nea Drăgulin, ăla din reclama cu frezele şi cu mingea, a rămas fără baterie la metaforă! Apoi, „omul de fotbal” ne-a mai tăvălit o tură prin butoiul cu lozinci, din care speram că evadasem încă din secolul trecut:” Jucătorii mei îşi vor da viaţa pe teren!”. Ne lovesc frazele cazon cadenţate, ticluite pe baza extractului clandestin de materialism-dialectic din creierii unora, cu mentalităţi de pe vremea legendarului trio de atacanţi Ana-Luca-Dej. Pe cuvânt, nea Iftime, parcă eşti Romina Puceanu Pauker! Şi ai primit şi bonus: puţin DNA pe cap! Vezi dacă nu eşti cuminte…

• Mitriţă de la Craiova (sună a nume de manelist, corect?…) e un monument de inconştienţă. Să baţi „unşpe metri” cu un  elan nu mai mare decât un ciorap de damă, în prelungiri, e ca un fel de seppukku comis pe banii spectatorilor şi pe cheltuiala sufletelor „ultraşilor”. Care iartă, dar nu uită! Un tăntălău suficient, că doar suficienţa e boala istorică a Craiovei fotbalistice!

Duios Şumudică torcea…

• La Botoşani-FCSB (scor 0-3), Ionuţ Angheluţă ne-a agresat „pisichic”:” Sper că Nedelcu nu are probleme fizice. Nu, la cap e lovit!”. Uşor cu domnii comentatori, pe scări! Ce mai, este atentat la crimă…

• Şumudică s-a ales cu nasul spart, după bătaia generală care a „încununat” meciul Alanyaspor-Kayserispor. Săpunaru a fost şi el la un pas de spital. „N-am venit aici să fac box. Am răspuns prin inteligenţă, nu cu pumnii”, a „tors” Şumi la conferinţa de presă. Asta se întâmplă când în oraşe năvălesc oameni care nu ştiu să folosească oraşul. Poate că, de data asta, Şumi o fi picat cumva la mijloc şi o fi cvasi-nevinovat, dar mi-e tare greu să cred, cunoscându-l destul de bine. De prea multe ori, şi-a scos masca eleganţei şi a civilizaţiei, arătând mulţimii ce băiat de cartier stă pe banca tehnică şi la „teveu”, ca să-l mai credem, în totalitate. Ştiţi voi, dragi cititori, e ca în pilda aceea cu lupul şi cu oile…

Sportivul şi campionul Mihai I. In Hoc Signo Vinces!

• Pe toate stadioanele din ţară s-au ţinut momente de reculegere în memoria vie a Majestăţii Sale, Regelui Mihai. În sfârşit, o oază de civilizaţie şi de respect! În contextul nostru, adică de.. „nişă”, trebuie amintit că Majestatea Sa a făcut sport. Fotbal, tenis, automobilism şi mai ales aviaţie, mai mult sau mai puţin de agrement, dar în primul rând atletism, având în vedere că a lăsat în urmă, la mii de kilometri, un dictator căpos, plus niscaiva milioane de comunişti. Dumnezeu să Te poarte pe Aripile Lui, ÎNGER Român!

Această rubrică este un pamflet şi va fi considerată ca atare.