Fotbal intern

RADAR TV: Banciule, îmbătrâneşti urât!

• Chiar la începutul săptămânii, fantasticul Gică Popescu a împlinit 50 de ani, ocazie cu care îi urăm şi noi să fie sănătos, bucuros, baban la pungă şi mai ales să se bucure de cei...
17.10.2017 | 14:32
RADAR TV Banciule imbatranesti urat

• Chiar la începutul săptămânii, fantasticul Gică Popescu a împlinit 50 de ani, ocazie cu care îi urăm şi noi să fie sănătos, bucuros, baban la pungă şi mai ales să se bucure de cei dragi. Printre altele, „Baciul” a povestit şi cum a trăit familia sa perioada în care a fost închis, după condamnarea din „Dosarul Transferurilor”: „Tata n-a intrat de două ori în biserică, dar plângea cu o cruce în mână”. Sigur, Doamne fereşte, nu dorim nimănui să treacă prin asemenea momente, dar, ştiţi melodia aia de pe vremuri, „Ein, zwei, Polizei”… De asemenea, nu trebuie uitat că fostul căpitan al Barcelonei a plătit (pentru că trebuia dat un exemplu, funest, ce-i drept!) şi pentru alţii, incomparabil mai vinovaţi, dar pentru care nu s-a inventat încă arbitrul care să fluiere „henţ” de câte ori au pus ei mâna. Pentru noi, Gică Popescu rămâne unul dintre cei mai mari fotbalişti ai României, iar pentru olteni, mai mult decât un Zeu. Îl aşteptăm printre muritori, ca şi pe ceilalţi membri ai Generaţiei de Aur. Pentru mulţi, ei sunt unica speranţă, „chiar şi ultima”, cum zice atât de pleonastic, dar plastic Cristi Minculescu, în duetul ăla de „corason” cu Felicia Filip. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

• La sosirea în ţară după aventura chineză, Simona Halep a povestit, în faţa camerelor de filmat, care este talismanul său: ”Încă mai am manşeta pe care a purtat-o Andrei Pavel, în 2008, la Roland Garros. Era idolul meu şi din acest motiv i-am cerut acea manşetă. O s-o păstrez mereu şi vreau să-i mulţumesc că face parte din echipa mea şi că mă încurajează tot timpul”. Circulaţia manşetei în natură pare o chestie esenţială când îţi pierzi concentrarea într-o finală, unde ai în faţă o jucătoare mult sub valoarea ta, dar până la urmă a ieşit bine şi S1mo e prima din lume. Însă, dincolo de bucurie şi chiar de umorul cu care tratăm noi, “rumânii” (vorba lui Ţiriac), toate situaţiile, Halep tre’ să lucreze enorm la serviciul “pisichic”.

• Radu Banciu a atacat-o dur pe Halep, în cadrul emisiunii “Unşpe metri”, de la B1TV, spunând că “nu are cultura tenisului, are limbaj de Gică Popescu, Hagi şi Lăcătuş” şi punctând că nu a câştigat, până acum, un turneu de top. Sigur, fiecare are dreptul la părere şi e adevărat că Simona nu şi-a desăvârşit, ÎNCĂ, “opera”. Din nefericire, uneori suntem prea trişti în noi înşine, prea frustraţi, pentru a mai putea judeca. Să nu mai vorbim despre “a judeca şi corect”. Poate că Halep nu are “sclipirea” Şarapovei sau forţa Serenei, dar impresionează prin constanţă, ceea ce e incomparabil mai greu decât să străluceşti o clipă şi să dormi o eternitate. Ea ştie să-şi gestioneze atuurile, ceea ce, despre unii comentatori TV, talentaţi, e drept, dar prea ocupaţi să se pupe singuri în fund în faţa oglinzii, nu se poate spune. Nu îmi amintesc, acum, la ce capitol şi în ce “meserie” mai găsim, azi, un român pe locul 1 în lume, dar, cu siguranţă, ne va explica domnul Banciu. Cu sinceritate, îmi este dor de acel ziarist simpatic şi spiritual, pe care îl întâlnisem, în urmă cu mulţi ani, la vechiul ProSport, aşa cum îmi lipseşte şi hâtrul care, alături de Mihai Mironică, făcea spectacol la “Bomba lui Dodel”, pe sport.ro. Sic transit gloria mundi, cum ar spune Mister Dinu. Mai pe româneşte, păcat, Radule, îmbătrâneşti urât!

Obsesia Daum moare, dar nu se predă!

• Mitică Dragomir a făcut radiografia Naţionalei, la finalul preliminariilor. Fostul şef al LPF s-a arătat mulţumit de rezultatul din Danemarca (1-1) dar nu a fost încântat de joc: “E un rezultat bun, dar meciul a fost prost. Contează că noul antrenor nu e aşa de rupt de realitate, cum zic unii. Când a venit Daum, parcă era împărat… Suntem neam de slugi! Dacă era Contra selecţioner de la început, aveam vreo 20 de puncte. Mi-a plăcut că le transferă jucătorilor energia lui. Daum voia altceva de la echipă, să joace nemţeşte, adică să fugi să dea boala în tine, să alergi, ori noi nu putem aşa ceva. Contra nu s-a făcut de râs, în comparaţie cu parfumatul ăla. Celălalt era… prăfuit. Trebuia să punem un antrenor român, încă de la început”. Să fim serioşi, nea Mitică! Daum nu e tehnician rău, iar poveştile astea gen “n-a mîncat salam cu soia” sunt la fel de… prăfuite. O fi “tras pe nas” neamţul, în tinereţe (că aici bătea apropos-ul Oracolul din Bălceşti, când vorbea despre “prăfuit”), dar Naţionala României e cam tabula crasa! Cu danezii a fost aşa, un reflex de găină care se zbate în sânge, după ce i s-a tăiat capul. O revoltă sinistră şi inutilă, la spartul târgului.
Golofca Curva surd

• Gigi Becali l-a făcut praf pe Golofca, la Digi Sport: “A venit în Bucureşti şi a zis că l-a prins pe Dumnezeu de picior, că toate curvele de aici sunt ale lui. Am avut câteva filmări cu el şi i-am zis că nu mai are voie nici măcar să mănânce la restaurant. A venit la Palat şi mi-a zis să-l iert şi să-i mai dau şansă. El de-aia nu mai putea să alerge. Cum i-am dat nişte bani înainte, a dat de femei!”. Săracu’ Golofca, măcar trebuia să-l pună-n gardă pe patron şi să se disculpe înainte să calce în străchini, precum ministrul educaţiei:” Îmi cer scuze anticipat, pentru greşelile pe care le-am făcut!”. Acu’, sărmanul, odată intrat sub farul creştinului Gigi, probabil că va avea parte numai de experienţe cu orientare preponderent voyeuristă…

Povestiri din criptă, cu George Dobre

• George Dobre a devenit ţinta colegilor de platou. După ce a afirmat că “turcii de la Beşiktaş au fost surprinşi de evoluţia lui Pepe”, Ilie Dumitrescu l-a executat scurt: ”De ce să fie surprinşi, l-au luat din Andorra sau din Feroe?”. Săracu’ Dobre a dat din cap cu subînţeles, semn că n-a priceput nimic. Vedeţi că n-avem nimic cu el? Şi-o face cu mânuţa lui… Săracu’ George, dacă o ţine tot aşa, o să-l depună ăia de la televiziunea respectivă în criptă, încă viu. Cripta manent!

• La meciul Portugalia-Elveţia (scor 2-0), am văzut-o în tribune pe Madonna, jubilând “like a virgin” după ce gazdele au penetrat prima oară poarta “siuşarzilor”. Diva s-a mutat în Portugalia, oripilată de victoria lui Trump în alegerile prezidenţiale din SUA. Ne gândim că dacă, în Franţa, ar fi o situaţie de tipul “Le Pen is the best”, poate se refugiază şi Mylene Farmer la noi în sat şi cu aşa o muză, cu siguranţă ne vom califica. Să moară Jubilan!

Nepatriotul Chivu

• Potrivit FANATIK.RO, Cristi Chivu s-a înscris la cursurile Şcolii de Antrenori de la Coverciano. Cuuum, chiar aşaaa?… Câtă lipsă de patriotism, dom’le! Vorba lui Jean Constantin, dintr-un „BD”: ”Păi ce-or să zică băieţii? Şpriţarii… Ooofff…”. Orice, numai la asta nu ne-am fi aşteptat! Păi cum să ocolească taman Chivu, Academia de Lufturi şi Sarmale din cadrul FRF, care-i transformă pe toţi din „nea” în „domnu’” şi scoate „Misteri” pe pâine, ceva mai cultivaţi decât cartoful şi cu impresii de „analişti”, crescute viril imediat după ce şi-au tocit coatele în primele trei ore pe băncile din amfiteatru? Cum să fii atât de obtuz şi de arogant, încât să te duci să înveţi la cea mai tare Şcoală de fotbal din lume? Ăştia ai noştri, de pe acilea, probabil că n-au auzit de ea, la cursul respectiv aflându-se cu băieţii, în parc, la o „folcloristă”. Uşor cu intelectualii pe scări!

• Negoiţă îi oferă lui Nicolae Badea acţiuni la Dinamo. În exclusivitate pentru FANATIK.RO, Badea a răspuns ironic: ”Am văzut declaraţiile domnului Negoiţă. M-au binedispus… Eu i-am lăsat clubul cu o uşoară gripă, iar domnia sa vrea să mi-l dea cu metastaze! Înainte să mă pronunţ asupra ofertei domniei sale, trebuie să ştiu cât a costat tratamentul. Că tot o tratează pe Dinamo de patru ani şi jumătate şi vedeţi cu toţii în ce situaţie s-a ajuns!”. Curată euthanasie, dar s-o ştim şi noi! Dom’le, te umflă râsul când intră pe Corso buldozerişti d’ăştia ai iluziilor deşarte şi ai vorbelor goale, care după ce chiţăie un an – doi, după aia dau înapoi, scâncind, ca nişte pechinezi hămesiţi, care au avut lipsa de inspiraţie să se ia la trântă cu buldogul. Mai uşor, pisi, că dacă se pune fiara cu greutatea cuvintelor pe voi, faceţi hernie de Discobol…

Şumudică, urecheat, e proaspăt vitalizat

• “Nea Mircea Pater Noster est!”. Asta e deviza unor tipi gigea, care au reuşit în viaţă, fără se se spargă în figuri şi mereu dispuşi să aplece urechile şi la ăi bătrâni. Pe listă sunt Rednic, Andone, Răducioiu, Lupu, o mulţime de foşti fotbalişti şi cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Marius Şumudică. Lucescu este un pedagog excelent, iar la o adică, ştie să-şi muştruluiască elevii sau foştii elevi, cu blândeţea unui bunic. “Şumudică se comportă foarte bine în Turcia, dar după primul meci, cu Galatasaray, eram îngrozit. I-am dat telefon şi i-am zis să se comporte altfel şi cu echipa şi cu el”, a dezvăluit Il Luce, la Digi Sport. Uneori, de stresul nervilor, Şumi se apucă să calce în străchini, întinde coarda şi abuzează. Sigur, el o “dă” pe seama temperamentului vulcanic şi pe ataşamentul faţă de echipele pe care le antrenează. Ok, numai că lordul e lord şi-n budă, maestre!

• Amuzantă şi plină de învăţăminte afirmaţia lui Bogdan Lobonţ, zis “Pisica”: ”Mi-a plăcut porecla şi am început să studiez comportamentul pisicii, cum sare, cum prinde şoareci…”Se pare că Loby a învăţat câte ceva din circuitul pisicii în natură, că nu degeaba îl ţin ăia, la Roma, şi la a 5-a tinereţe fotbalistică. Impune respect, omul. Pardon, cotoiul!

• La fel de haioasă a fost şi replica lui Dani Coman, la emisiunea moderată de Dan Filoti: ”Am zis să-l lăsăm în pace pe Mutu săptămâna asta, pentru că se mărită duminică”. E a treia oară când “Briliantul” dansează “Valsul miresei” şi poate că, de data asta, o să fie cu noroc. Aşa că, săracele fete nemăritate se pot debranşa de la speranţă şi nu le mai rămâne decât să pape colive choix a la crème. Şi pentru că, până acum erai partizanul conceptului “’geaba ai casă de sticlă, dacă n-ai şi ibovnică”, acum îţi urăm, scurt şi traditional, “Casă de piatră, Mutule!”

Gafa anului vine din Italia! Plus nişte scandări de Liga a 4-a: adică greţoase!

• Nemuritorul Ernest Hemingway a spus că “unealta cea mai importantă a unui jurnalist este un dispozitiv anti-şoc de detectat rahat”. Numai că mulţi preferă să traverseze mareea înconjurătoare, fără să caute adevărata găunoşenie. Şi nu mă refer la ziariştii români, pentru că au şi italienii faliţii lor! Jurnaliştii FANATIK.RO au stat de vorbă cu ziaristul de la Corriere TV, care a căzut în plasa unui impostor ce s-a dat drept marele fost fotbalist oltean Nicolae Negrilă şi au pus lucrurile în ordinea firească. Mai grav e că respectivul “reporter”, Antonio Crispino, a făcut pe niznaiul până în ultimul moment. Aşa e când te dai profesionist şi te încăpăţânezi că ai adevărul la butonieră, deşi eşti dus, rău, pe plantaţie: în dauna corectitudinii, învinge autosugestia!

• Academia Rapid – Steaua Armatei (scor 1-1) a fost un meci care ar fi trebuit să ne mângâie melancholia dar, aşa cum era de bănuit, s-a transformat într-un război ridicol, o vrajbă a revanşei faţă de ea însăşi. Ne-am obişnuit să fim lozincari, semn că rămăşiţele epocii trecute rămân încă vii în arsenalul nostru de frustrări. Aşa cum ne lipseşte Cântarea României şi din pricina acestui fapt am inventat Cântarea Aviarei, în Liga a 4-a am descoperit reflexul datului la gioale cu impresii de derby scăpătat. E o combinaţie ciudată între comic şi penibil ca “ultraşii” (ha, ha, ha!) susţinători ai unei echipe înfiinţate de Armată să scandeze “Galeria lu’ Rapid, cea mai membră de partid”… Aşa sunt ei, “soldaţii”, fala ţării, că d’aia i-a înscris comandantu’ Talpan în Operaţiunea Furtună sub pături!

• Nici cu lorzii din galeria Rapidului nu mi-e ruşine! “Cine ţine cu Steaua, să-i f… familia”. Greţos. De necomentat. Vă meritaţi destinul! De “Academicieni”, fireşte.

“O puşcărie de campionat!” Şi naţionalistul Gigi

• Şi pentru că tot vorbeam mai sus despre metehnele trecutului, să ne distrăm şi pe seama cultului personalităţii. Înaintea meciului Voluntari-FCSB (scor 0-0), Radu Naum a fost inspirat: ”Anghel Iordănescu se află pe stadionul Anghel Iordănescu”. Putem să tragem aer în piept? Oare, nea Puiu nu s-o fi simţit strivit de propria-i personalitate? Nu de alta, da’ dom’ general e nemuritor, precum Keops, de i-au făcut ăştia piramidă cu caşchetă, la Voluntari…

• Legat de comentariul meciului Voluntari-FCSB, mi-a răsărit o dilemă: dacă un jucător e deposedat şi altul e posedat, se trece direct la loviturile de la “unşpe metri”? Nu de alta, dar Alibec chiar s-a comportat precum un posedat, atunci când, înlocuit fiind, s-a apucat să lovească cu pumnii şi cu picioarele, precum ultimul cocalar, într-o uşă. Momentul ne-a amintit de o păţanie cu Mirel Rădoi şi cu războinicii lui Gigi, care se pricepeau de minune să se bată cu lumina din vestiar. În ce-l priveşte pe Alibec, pe mine unul m-a convins: are stofă de mare fotbalist! Ce nu pricep e cum de nu şi-a găsit şi el un adversar pe măsură, un ospătar, ceva, ca la case mai mari şi şi-a vărsat talentul pe un amărât de geam… “Poate uşa îşi va reveni, dar zecile de milioane pe care patronul zice că le va lua pe el încep să se îndepărteze”, a concluzionat (până şi) Radu Naum.

• Gigi Becali ne-a oferit o nouă mostră de infantilism: ”Pandele, primarul, e finul meu. E naţionalist român. Cum să ţină cu CFR-ul?”. E bine că am scăpat de griji şi am găsit ce cadou să-i facem lui Gigi, de ziua lui: o zvastisculă!

• Sepsi-Astra (scor 0-0) a fost un meci atât de plicticos, încât ne-a luat somnul. De altfel, organizatorii de la Braşov au simţit momentul şi, ospitalieri cum îi ştim, au stins, în două rânduri, lumina pe stadion, ca să moţăim mai bine. Chiar dacă au rămas, vreo 25 de minute, cu nocturna-n vine, n-a fost nicio problemă, pentru că şi aşa am avut parte de un joc de toată bezna. „Nula na nula”.

• În timpul meciului CFR-Botoşani (scor 0-0), comentatorul Ionuţ Angheluţă ne-a spus că „pe site-ul Digi Sport veţi afla ce sancţiune i-a dat conducerea CFR-ului lui Alibec”. Tare de tot, nu glumă! O fi vreo „exclusivitate” d’aia de-a lor, proverbială… Ne-aţi luat-o înainte tuturor, e drept, că p’asta cu Alibec de la CFR nici măcar Tolo n-a aflat-o, pe sub uşă, de la sursele lui cu cosmos de stele pe umeri… Ce să mai vorbim, sunteţi „perspicaci”!

• Apropo de CFR. Când o echipă cu buzunare pline, cu vedete şi antrenor care se vrea şi el, nu peste mult timp, la Naţională şi cu arbitraje „prietenoase” (Istvan Kovacs părea chiar din familie, pardon, „famiglie”, ca-n filmele cu gangsteri, pentru că altfel nu închidea ochii la un penalty clar după atacul lui Culio la Moruţan!) s-a chinuit în aşa hal cu Botoşaniul, e clar că avem un campionat care nu există, ci subzistă. Vorba lui Gică Craioveanu: ”Ce puşcărie sunteţi!”

Această rubrică este un pamflet şi va fi considerată ca atare.

Tags: