News

RADET a anunțat că din 23 septembrie încep probele la încărcarea caloriferelor cu energie termică

10.09.2019 | 16:53
RADET a anuntat ca din 23 septembrie incep probele la incarcarea caloriferelor cu energie termica

Compania municipală RADET a anunțat într-un comunicat de presă că începând cu data de 23 septembrie se vor încărca toate caloriferele cu energie termică, urmând ca data de la care bucureștenii se vor bucura de căldură să fie anunțată ulterior.

RADET începe probele pentru furnizarea căldurii pe 23 septembrie

Rețeaua de termoficare începe, așadar, pregătirile pentru noul sezon rece (iarna 2019-2020) din 23 septembrie. În mod obișnuit, în luna noiembrie se dă drumul la căldură în mai toate sectoarele, în funcție de temperaturile înregistrate în decursul a trei zile. Dacă acestea sunt 10 sau mai mici de 10 grade trei zile la rând, atunci consumatorii casnici beneficiază de căldură în calorifere.

Precizăm că data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire, conform prevederilor H.G. nr. 425/1994, modificată prin H.G. nr. 337/2018, va fi anunţată ulterior. Rugăm consumatorii RADET să ia toate măsurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la instalaţiile interioare din imobile, pentru a evita incidentele (inundaţii în apartamente) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora”, transmite compania RADET.

RADET energie termică
Asociațiile de proprietari trebuie să îi anunțe din timp pe lucrătorii de la RADET privind orice disfuncționalitate a instalațiilor. Sursa foto: news.ro

Bucureștenii nu se pot debranșa de la RADET în plin sezon de încălzire

RADET precizează faptul că asociațiile de proprietari trebuie să se asigure că instalațiile interioare sunt în perfectă stare de funcționare înainte de realizarea probelor, asta pentru ca instalatorii să știe cu ce probleme se confruntă pe teren. De asemenea, la orice fisură sau țeavă spartă, proprietarii sunt obligați să anunțe compania RADET pentru a evita situații neplăcute sau complet nefericite. De asemenea, potrivit legii nr. 325/2006, proprietarii se pot debranșa de la RADET doar în afara sezonului de încălzire.

Așadar, cei care doresc să de debranșeze de la RADET pot face asta până începe noul sezon de încălzire. Data va fi anunțată, așa cum au precizat cei de la companie, în timp utik.