News

RADET a intrat în faliment! Reacția Gabrielei Firea: “Românii vor avea apă caldă şi căldură”

17.04.2019 | 16:46
RADET a intrat in faliment Reactia Gabrielei Firea Romanii vor avea apa calda si caldura

Judecătorii Tribunalului București au hotărât, miercuri, intrarea în faliment a companiei de Regie Autonomă de Distribuție a Energiei Termice(RADET). Falimentul anulează de facto toate eforturile și acțiunile întreprinse până în acest moment de către Societatea Comercială Electrocentrale București(ELECEN), potrivit administratorului judiciar al RADET.

RADET a intrat în faliment!

Mai mult, acesta a subliniat că, în acest moment, în cadrul creat de acțiunile PMB este unul predispus la blocaje și întârzieri considerabile. Despre situația companiei a vorbit avocatul Gheorghe Pipirea, administratorul judiciar la RADET, la Antena 3, afirmând ironic faptul că ar trebui să îi mulțumim pentru asta Ministerului Energiei. „Eu aş fi vrut să vă dau o veste bună şi nu una atât de proastă. Dacă nu reuşim suspendarea efectelor la Curtea de Apel, mâine şi luni, atunci, în termen de zece zile, toată activitatea se opreşte, se ridică licenţele şi urmează că serviciul public de energie termică să fie preluat de Primarie.

Vrem să “mulţumim” pentru asta Ministerului Energiei, care a dat mandat expres celor de la ELCEN să voteze pentru faliment, iar acest lucru s-a susţinut cu tărie în Adunarea creditorilor şi în faţa judecătorului dacă primăria Bucureştiului nu îşi asumă, în locul RADET, obligaţia de plată pentru 1,1 milioane de lei. Primăria nu şi-a asumat o astfel de obligaţie, că nu i se permite de legislaţie, ar fi fost ajutor de stat.

RADET  a intrat în faliment! Reacția Gabrielei Firea: “Românii vor avea apă caldă şi căldură”
Gabrielei Firea: “Românii vor avea apă caldă şi căldură”

”Judecătorul este suveran. A decis trecerea la faliment”

Noi am încercat să arătăm că acest vot pentru faliment este autodestructiv şi pentru ELCEN şi să demonstrăm că nu e vorba doar despre Primărie sau de Ministerul Energiei, aici, nici de chestiuni politice, ci este vorba despre consumatori, dar judecătorul este suveran. A decis trecerea la faliment. Legea spune că ai nevoie de cel putin 30% din totalul creditorilor, iar ELCEN reprezintă mai putin de 97%. Practic, judecătorul nu a avut de ale”, a spus Pipirea.

După faliment, Gabriela Firea a declarat că: „Ii asigur pe toti cetatenii Capitalei ca vor avea in continuare apa calda si caldura la parametri optimi! Decizia de astazi a instantei nu are consecinte asupra continuitatii furnizarii agentului termic catre populatie pentru ca am luat din timp masurile necesare astfel incat bucurestenii sa nu fie afectat”.