Fotbal intern

Rădoi, ATAC DUR la Tamaş! “E un SIFON! Şi-a BĂUT tot creierul!”

STEAUA. Mirel Rădoi l-a atacat dur pe Gabi Tamaş, după ce fundaşul roş-albaştrilor şi-a acuzat fostul antrenor că a păcălit fotbalul şi că a preferat să joace în ţările arabe....
13.05.2016 | 00:08
Radoi ATAC DUR la Tamas E un SIFON Sia BAUT tot creierul

STEAUA. Mirel Rădoi l-a atacat dur pe Gabi Tamaş, după ce fundaşul roş-albaştrilor şi-a acuzat fostul antrenor că a păcălit fotbalul şi că a preferat să joace în ţările arabe.

Dupa partida cu ASA Tîrgu Mureş, Tamaş a declarat: “Eu nu ştiu dacă el poate să numere în cîte ţări am jucat eu. El a făcut carieră la Steaua, apoi a păcălit fotbalul. Dacă era un jucător de valoare, se ducea şi juca în Europa. El vorbeşte mult şi degeaba. Să spună de episodul cînd am fost amîndoi convocaţi la naţională şi am petrecut pînă la 7-8 dimineaţa împreună”. 

Fostul antrenor al Stelei susţine că fundaşul are grave problemele cu alcoolul şi că îi este imposibil să se abţină. Rădoi a vorbit inclusiv despre selecţia făcută de Anghel Iordănescu pentru turneul final din Franţa, dar şi despre situaţia de la Steaua.

…despre conflictul cu Tamaş

“Principalul motiv pentru care a făcut acele declaraţii este faptul că l-am dat afară cînd eram antrenor. Îmi pare rău pentru el că a făcut acea declaraţie nefericită. Dacă aşa gîndeşte, este foarte grav. Înseamnă că şi-a băut tot creierul pe care îl mai avea. Să fie sănătos! Dacă şi el este un Dobrin 2 şi nu ştiam… A trecut ca trenul prin gară prin cariera asta. La lot se jucau cărţi, rummy… Eu nu pot sta să beau cu Tamaş pînă la 7 dimineaţa. Nu ştiu cine poate face asta.

Pentru mine e un pahar de vin, pentru el e un şpriţ, pentru că el e sifon. Eu pot să beau o sticlă de vin, apoi mă duc să mă culc. Dorm patru, cinci ore. Mă scol, el tot la băutură este. În echipa de poker eram eu şi cu el. Nu pot să dau numele altora. Dacă vrea, pot să-i mai dau nişte bani pentru că am înţeles că nu poate intra în Franţa să-şi ducă familia în vacanţă pentru că îl ridică de pe aeroport pentru că nu şi-a plătit taxele. Dacă încep să vorbesc, îşi reziliază contractul cu Steaua în seara asta.

El a boxat, a fost ca trenul în gară. Am avut o relaţie bună cu Tamaş la echipa naţională, nu am înţeles de ce a spus ce a spus. Poate i s-a transmis greşit. Sînt lucruri care s-au întîmplat la echipa naţională, dar nu le-a făcut Tamaş pe toate. Trebuia să i se facă testele de alcool, probabil încă îl are în sînge. Dacă mă antrenez două săptămîni, joc şi eu ca Tamaş. La meciul cu Dinamo l-a dărîmat Rotariu ca la fotbal american.

I-am zis ca ştiu ce a făcut pînă la momentul în care am venit eu, dar de acum lăsăm prietenia El nu a ajuns la selecţiile mele la echipa naţională şi eu m-am lăsat de cinci ani. Păi, eu cînd jucam cu Steaua în Liga Campionilor, el ne lua morţii şi acum? Nu vede că e înjurat de toţi. Cred că e alimentat de cineva că el creier nu mai are. Are două fire în cap, unul pentru ochi, unul pentru ureche. Nu mă miră că nu l-a sancţionat clubul la ce se întîmplă la Steaua. Poate clubul e de acord cu ce a spus Tamaş. Cum ce se întîmplă la Steaua? Nu vedeţi cine joacă, cine stă pe bară. Tamaş ar trebui să spună mulţumesc că atunci cînd m-am operat a putut să joace la echipa naţională, cu Olanda.

Dacă îl duci în Dubai, Arabia Saudită unde e băutura interzisă, poate să reziste şi să joace. Bea băutură mai des ca apa, să ne spună dacă are probleme. L-am sunat să îmi explice ce a spus, dar văd că nu a avut bărbăţie. A vorbit de bani dar nu îşi luaseră 13 prime şi 2 salarii. Şi le-a luat pentru că am vprbit cu naşul! A mai fost cazul lui Hamroun, care a stat în club! În rest, nu au fost cazuri de indisciplină. Tamaş nu înţelege că singur şi-a făcut rău, nu eu i-am făcut!”

…despre situaţia de la Steaua

“De ce au mai fost transferaţi alţi zece jucători în iarnă? Dacă lotul era deja mai bun ca al Astrei, trebuiau să fie campioni acum. După ce pierdeam sau făceam un egal, ştiam că soseau tot timpul la palat cutii cu trabucuri, cadouri personalizate… Nu mai contează de unde veneau. Să vii la Gigi Becali cu o cutie de trabucuri este ca şi cum ai veni cu un pachet de pufuleţi. Nu m-am simţit trădat de jucători”

…despre ofertele făcute de Astra pentru jucătorii Stelei

“Cu tot respectul pentru ei, nu pot plăti pentru a transfera jucători de la Steaua. Poate doar dacă vor deveni liberi de contract. Nu i-am vrut pe Boldrin şi Teixeira. I-am spus lui Gigi că nu vreau nici un jucător în locul lui Stanciu. Nicuşor este mai emotiv. Cînd era Sănmărtean evolua cu o mare presiune. Se simte cel mai bine în sistemul 4-2-3-1. Trebuie să ajungă mai mult în careu, la finalizare. În schimb, l-am vrut pe Boudjemaa”

…despre convocările la echipa naţională

“Niţă ar fi meritat o şansă, dar Lung Jr. este portarul campioanei. Dacă Steaua ar fi luat titlul, Niţă era în lot. Dacă Steaua nu-l transfera pe Enache, Papp era la echipa naţională. Ar fi fost lăsat acasă Măţel. Îl prefer pe Toşca în locul lui Filip pentru că poate evolua şi fundaş central. Chipciu merită fie la turneul final. Să ne gîndim la meciul cu Franţa, Alex poate face fază dublă. Chipciu ar trebui să joace mult mai simplu pentru a-şi recîştiga încrederea. Pe Stanciu îl văd în toate partidele de la Euro titular. Poate domnul Iordănescu ar fi trebuit să renunţe la un mijlocaş şi să mai ia un atacant. Dar nu vreau să creadă lumea că-i fac echipa. Alibec nu putea lipsi”

…despre îndepărtarea lui Pompiliu Popescu

“Nu trebuia dat afară. Cei din FRF o puteau face după turneul final. Îşi strîngeau mîna şi gata. Eu am jucat cu glezna umflată, el m-a repus pe picioare, cu celebrul ciocănel. Jucătorii pot fi afectaţi pentru că au creat cu medicul o relaţie specială”

Tags: