Fotbal intern

Rădoi, în locul lui Contra şi Kuntz, succesorul lui Low! Ce spune selecţionerul nemţilor despre cele două mutări înainte de meciul cu România

Radoi in locul lui Contra si Kuntz succesorul lui Low Ce spune selectionerul nemtilor despre cele doua mutari inainte de meciul cu Romania

Mirel Rădoi şi Stefan Kuntz ar putea să le ia locul lui Cosmin Contra şi Joachim Low. Germania – România, semifinala de la EURO U21, are dublă miză, în condiţiile în care selecţionerii naţionalelor de tineret sunt văzuţi drept succesorii la tronul selecţionatelor de seniori. Privind în urmă, cel puţin în cazul tricolorilor, a existat precedentul Victor Piţurcă, antrenorul echipei de tineret la EURO U21 1998 şi care a urcat la echipa mare, în locul lui Anghel Iordănescu, după Mondialul din Franţa.

Rădoi, în locul lui Contra şi Kuntz, succesorul lui Low. Declaraţiile germanului

FANATIK.RO  a fost prezent la conferinţa de presă a nemţilor înainte de meciul cu România şi l-a întrebat pe selecţionerul Germaniei Under 21 despre ceea ce va urma în cariera sa. Kunz a parat elegant: “Nu știu ce se discută în România despre Mirel Rădoi și Cosmin Contra. Eu am un mare respect pentru ce face Joggy Low de ani de zile pentru Mannschaft și nu pot să mă gândesc acum la naționala mare a Germaniei. Sunt concentrat doar pentru meciul care urmează, aceasta semifinală foarte importantă împotriva României. Nu știu ce va fi mâine”. Cu toate acestea, informaţiile din ambele tabere merg spre scenariul pe care îl dezvăluie FANATIK.RO.

Mirel Rădoi, în locul lui Cosmin Contra şi Stefan Kuntz, succesorul lui Joachim Low
Mirel Rădoi, în locul lui Cosmin Contra şi Stefan Kuntz, succesorul lui Joachim Low

Nemţii îl vor pe Stefan Kuntz în locul lui Joachim Low

Stefan Kuntz este una dintre variantele pe care Federaţia Germană de Fotbal le ia în calcul pentru înlocuirea lui Joachim Low. Selecţionerul Germaniei a avut rezultate modeste după ce a câştigat Mondialul în 2014, totul culminând cu eliminarea naţionalei în faza grupelor la CM 2018 din Rusia.

În tot acest timp, Stefan Kuntz, antrenorul echipei de tineret, a bifat performanţe importante. În 2017 a câştigat Campionatul European de tineret, iar la turneul final din Italia şi San Marino a ajuns până în semifinale, unde se va duela joi, de la ora 19:00, cu România. Presa din Germania scrie despre o mutare la nivelul echipei mari, din moment ce ultimele două generaţii de la U21 încep să facă pasul spre naţionala de seniori.

Mirel Rădoi se pregăteşte să-i ia locul lui Cosmin Contra

Mirel Rădoi a scris istorie la echipa naţională de tineret a României şi următorul pas, în mod firesc, este promovarea la seniori. Totul este condiţionat de preliminariile EURO 2020, unde selecţionata lui Cosmin Contra are ca obiectiv calificarea la turneul final. Un eventual eşec ar produce schimbarea pe banca tehnică, Mirel Rădoi urmând să-i ia locul lui “Guriţă”.

Unii jucători de la naţionala de tineret au făcut deja pasul spre selecţionata de seniori, iar în viitorul apropiat este de aşteptat un exod al fotbaliştilor spre echipa care se luptă în preliminariile EURO 2020. Mutarea este aşteptată de mulţi oameni din fotbalul românesc. “În mod incontestabil, va fi selecţionerul naţionalei mari, iar eu dintotdeauna l-am apreciat ca jucător, ca antrenor”, spunea recent Adrian Porumboiu.

7.00 este cota oferită de Fortuna pentru ca George Puşcaş să marcheze cu capul în România-Germania