Fotbal intern

Rădoi se întoarce la FCSB?! A anunţat care sunt condiţiile împăcării cu Gigi Becali

14.08.2018 | 13:06
Radoi se intoarce la FCSB A anuntat care sunt conditiile impacarii cu Gigi Becali
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a fost antrenorul echipei FCSB din iunie până în decembrie 2015, când a fost înlocuit de Laurenţiu Reghecampf. De atunci, Rădoi are un conflict cu naşul Gigi Becali şi a spus în mai multe rânduri că este exclus să se mai întoarcă pe viitor la această echipă. Totuşi, în ultimul timp, discursul războinic al fostului căpitan din Ghencea a mai scăzut în intensitate şi în ultima declaraţie a spus care sunt condiţiile de a se întoarce la FCSB.

“Nu mă mai regăsesc în proiectul de la Steaua. În cazul în care MM şi Dică propun jucători, dar transferurile nu pot fi operate dacă nu-şi da OK-ul patronul, atunci lucrurile sunt de necontrolat din punct de vedere tehnic. Ce sens mai are să urmăreşti nu ştiu ce jucători, dacă tot Gigi Becali are ultimul cuvânt? Nu spun categoric ‘nu’ unei reveniri pe viitor, dar dacă o voi face, se va întâmpla doar în condiţiile mele”, a spus Rădoi pentru GSP.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a fost numit în vara anului 2015 ca antrenor la FCSB în locul lui Costel Gâlcă, tehnician care a realizat tripla istorică: campionat, cupă şi Cupa Ligii în stagiunea 2014-2015. Fostul căpitan de la FCSB nu a putut să ducă mai departe şirul victoriilor şi a pierdut pe rând: supercupa României (0-1 cu ASA Târgu Mureş), calificarea în Champions League (1-1 şi 2-3 cu Partizan în turul III) şi calificarea în grupele Ligii Europa (0-3 şi 1-0 cu Rosenborg).

Rădoi se întoarce la FCSB?! Şi-a dat demisia după ce a dus echipa pe locul 4

Rădoi a fost singurul antrenor al Stelei din 2004 şi până în prezent care nu a reuşit să califice echipa în grupele competiţii europene. Din 2004 şi până în prezent, FCSB nu a lipsit decât o dată din grupele competiţiilor europene, în sezonul 2015-2016. Nici în campionat lucrurile nu au mers mai bine pentru Rădoi. El a plecat în etapa a 19-a după o înfrângere împotriva Astrei Giurgiu, scor 0-1. În acel moment, FCSB a fost pe locul 4.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii august a acestui an, Mirel Rădoi a devenit selecţionerul naţionalei României U-21. El i-a luat locul lui Daniel Isăilă: “Propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecționer al reprezentativei Under 21 a României, Mirel Rădoi, a fost aprobată de Comitetul Executiv al FRF în cadrul ședinței de joi, 2 august. Mirel Rădoi va conduce echipa naționala U21 atât în finalul acestei campanii, cât și în cea viitoare”, a fost anunţul FRF.

Rădoi se întoarce la FCSB! A anunţat care sunt condiţiile împăcării cu Gigi Becali. Aici, la prezentarea României U-21
Rădoi se întoarce la FCSB! A anunţat care sunt condiţiile împăcării cu Gigi Becali. Aici, la prezentarea României U-21

Mihai Stoichiţă este omul care l-a propus pe Mirel Rădoi pentru postul de selecţioner al naţionalei U-21, care a fost lăudat şi de actualul antrenor FCSB, Nicolae Dică: “Mă bucur pentru Mirel Rădoi. Sper să reușească să aibă rezultate bune acolo, să califice echipa. Primele două jocuri vor fi foarte dificile. Cunoaște mai bine decât mine jucătorii pe care i-aș putea recomanda. I-a urmărit foarte mult timp și din câte știu are în vedere mai mulți jucători de la noi. Dacă va considera că merită, cu siguranță îi va convoca”

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a vorbit şi el despre numirea lui Rădoi la naţionala de tineret: “Cu Mirel foarte bine, să-i ajute Dumnezeu, e băiat bun, ştie fotbal. Dar ca să-i ajute Dumnezeu, să termine cu atacurile la naşul lui. Că naşul lui nu i-a făcut nici cel mai mic rău. Când dădeam la jucător 5-6.000 de euro, lui i-am făcut 25.000. I-am făcut numai şi numai bine. Să nu mai spună el, să spună dânsul când vorbeşte de mine. Să nu mai dea judecăţi, el judecă, a spus că va intra în faliment FCSB. Nu va intra, că FCSB are conducător care urmăreşte banii. Faliment cât de curând. O să vedem cine o să intre. S-au micşorat taxele, la ora asta, dacă nu fac transferuri şi nici calificare, mai trebui să pun un milion-două din buzunar. Mai pot încă 2-3 ani, dacă nu mă calific în Europa League şi nu fac transferuri”, a spus Becali.

Tags: