Fotbal international

Radomir Antic, fostul antrenor al lui Real Madrid şi Atletico Madrid, a murit la 71 de ani! A fost la un pas să preia naţionala României în 2016 + prima reacție a lui Gică Hagi

06.04.2020 | 21:17
Radomir Antic fostul antrenor al lui Real Madrid si Atletico Madrid a murit la 71 de ani A fost la un pas sa preia nationala Romaniei in 2016  prima reactie a lui Gica Hagi
Radomir Antic, fostul antrenor al lui Real Madrid şi Atletico Madrid, a murit la 71 de ani! A fost la un pas să preia naţionala României în 2016. Sursă foto: twitter
ADVERTISEMENT

Radomir Antic, fostul antrenor al lui Atletico Madrid și Real Madrid, a murit la vârsta de 71 de ani și lasă un imens gol în sufletele microbiștilor.


UPDATE, 6 aprilie, ora 21:48 / Gică Hagi a reacționat la trista veste cu un mesaj pe rețelele de socializare: „Vești oribile! Un antrenor grozav, dar și o persoană deosebită. Odihnește-te în pace, Radomir Antic!”.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi și Radomir Antic au colaborat între anii 1991 și 1992, mai exact de pe data de 21 martie când tehnicianul sârb a preluat formația „los blancos”.

Gică Hagi și Radomir Hagi. Susră foto: Facebook
Gică Hagi și Radomir Antic. Sursă foto: Facebook

Radomir Antic, fostul antrenor al lui Real Madrid și Atletico Madrid a murit la 71 de ani

Radomir Antic a fost unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului iberic și a reușit să câștige titlul și cupa în Spania după un sezon admirabil la comanda lui Atletico Madrid în 1996. Este singurul tehnician din istorie care a antrenat Atletico Madrid, Real Madrid și Barcelona.

ADVERTISEMENT

Antrenorul sârb a pregătit și naționala țării sale între anii 2008 și 2010 și a fost aproape să preia naționala României în 2016.

„Odată cu pierderea lui Radomir, am pierdut o bucată din inima clubului”, a declarat Miguel Angel Gil, președintele clubului Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

A fost aproape de a antrena România

Agentul Florin Iacob a dezvăluit că Radomir Antic a fost aproape să ajungă pe banca tehnică a echipei naționale în 2016, însă negocierile au căzut pentru că tehnicianul sârb a fost nevoit să se interneze în spital, iar Cristoph Daum a fost ales în locul său.

„Am vorbit atunci cu Andrei Vochin și mi-a spus că vor un antrenor străin, asta era decizia Federației. Eu l-am întrebat ‘Pot să îți propun și eu pe cineva?’ Și mi-a răspuns ‘Sigur, poți să-mi propui’.

ADVERTISEMENT

Eu am o relație foarte bună cu Radomir Antic, am vorbit cu el și mi-a spus ‘Da, Florine, m-ar interesa, dar nu știu cât timp am eu să intru în tratative. Discută tu și vedem ce iese”.

„El era într-o perioadă pre-convalescență, Federația a preluat cu interes propunerea, chiar dacă discutaseră în principiu cu Daum, se încadra în profilul dorit de Federație.

 Apoi s-a internat în spital și mi-a spus că cel puțin 2-3 săptămâni nu poate să vorbească cu nimeni despre nimic.

Federația era constrânsă să găsească o soluție pentru că avea timp foarte puțin la dispoziție. Așa s-a concluzionat și l-au ales pe Daum. Dacă ar fi putut Antic să continue discuțiile, cu siguranță era un antrenor foarte bun, a mai spus agentul Florin Iacob.

  • 71 de ani a împlinit Radomir Antic pe 22 noiembrie
ADVERTISEMENT