Fotbal international

Radu Banciu, acid cu antrenorii români din străinătate: ”Sunt galonaţi în fotbalul care nu contează”

16.02.2021 | 10:11
Radu Banciu acid cu antrenorii romani din strainatate Sunt galonati in fotbalul care nu conteaza
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Radu Banciu a avut comentarii acide la adresa antrenorilor români din străinătate, considerând că aceștia lucrează în campionate mediocre și nu pot face pasul în competițiile importante.

Clubul Al Hilal a anunţat că a încheiat raporturile contractuale cu Răzvan Lucescu, despărţirea fiind de comun acord cu tehnicianul, după ce formația a fost învinsă de Damac, noua echipă a lui Constantin Budescu, și se află la cinci puncte în urma liderului Al Shabab.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu continuă parcuesul bun la Dinamo Kiev, formație care conduce în campionatul Ucrainei. La ultimul meci, tehnicianul român nu a ezitat să pună mâna pe lopată și să curețe din zăpada adunată pe teren.

Antrenorii români din străinătate, puși la zid de Radu Banciu

”Parcursul lui Al Hilal nu cred că este o catastrofă. A câştigat un trofeu, şi l-a făcut amic pe Bafetimbi Gomis. Cred că e cel mai mare atacant pe care l-a antrenat vreodată. Şi la Răzvan intrigă faptul că nu face pasul spre fotbalul care contează, să preia o echipă serioasă, pentru a putea fi judecat”, și-a început Radu Banciu tirada la adresa antrenorilor români din străinătate.

ADVERTISEMENT

”Ce mă interesează că iei campionatul în Arabia Saudită? Ia-o pe Coventry, pe Ipswich şi promoveaz-o în Premier League! Ce fotbal e în Arabia Saudită? Dau şeicii cu zarul şi se termină meciul.

Toţi au luat Ligi ale Campionilor acolo. De ce nu te bagă nimeni în seamă într-o ţară cu fotbal serios? Uite, în Portugalia, la Pacos Ferreira, Guimaraes. Avem antrenori români galonaţi în fotbalul care nu contează”, a spus jurnalistul la Look Sport.

ADVERTISEMENT

Boloni, acuzat că strică atmosfera în vestiar

Următorul intrat în gura lui Banciu a fost Mircea Lucescu: ”Acolo, o face şi de frica contextului local. Măcar să dea zăpada, dacă la altceva nu se mai pricepe. Cu Dinamo Kiev sunt şi eu campion! Acum nu-l mai fură Şahtior, ăia s-au predat.

Du-te în Germania şi antrenează Arminia Bielefeld, dacă eşti campion. Sau pe Mainz, Wolfsburg. Ia-o pe Nice, ca Ursea. Până la urmă, el e singurul antrenor român în fotbalul mare. Acolo să vezi dacă poţi să faci ceva”.

ADVERTISEMENT

Nici Ladislau Boloni nu a scăpat de criticile jurnalistului: ”Totuşi, e în Grecia! O văd ca pe ceva trecător. El, ca nivel de antrenor, e la etajul ‘Strâmbului’ (n.r. – Mircea Rednic). Marea lui performanţă că a dus-o pe Rennes în cupele europene a trecut de mult. Între timp, Rennes s-a calificat în Liga Campionilor, au uitat de nea Loţi.

Olympiakos mai are dreptul şi să piardă, au câştigat campionatul 9 sezoane la rând. Îl cunoaştem pe Boloni, strică destul de repede atmosfera. Stă prost la caracter, nu ştie să-şi atragă vestiarul. Nu are o presă bună în străinătate, nu ştie să se facă plăcut, e o problemă a lui”.

ADVERTISEMENT