News

Radu Banciu, amendă din cauza Serenei Williams! Prezentatorul a asemuit-o pe jucătoare cu o maimuță

13.09.2019 | 10:44
Radu Banciu amenda din cauza Serenei Williams Prezentatorul a asemuito pe jucatoare cu o maimuta

Radu Banciu a primit o amendă serioasă din cauza Serenei Williams! Totul a pornit după ce în timpul uneia dintre emisiunile pe care le realizează la postul B1TV, prezentatorul a asemuit-o pe jucătoarea de tenis americană cu “maimuţele de la gradina zoologică”. A fost suficient pentru Consiliului National pentru Combaterea Discriminării să ia măsuri suplimentare și să-l pună pe Banciu acum să plătească.

Radu Banciu, amendă din cauza Serenei Williams!

CNCD a considerat că afirmaţia “Serena Williams arată cum sunt maimuţele de la grădina zoologica cu fundul ala roşu. Dacă peste fundul ăla pui niste nădragi, arată exact cum arată pe teren Serena Williams”, făcuta de Radu Banciu reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate. Drept urmare, CNCD l-a amendat pe realizatorul TV cu opt mii de lei.

Colegiul director a mai menţionat în comunicat că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparaţia lor cu maimuţele. În consecinţă, astfel de afirmaţii ar reprezenta o formă de rasism extrem. De remarcat că hotărârea de sancţionare a lui Banciu a fost luată cu unanimitate de voturi. De altfel, amenda primită de Radu Banciu nu este chiar o noutate. În urmă cu doar câteva luni și postul B1 TV a fost obligat de CNA să plătească o sumă importantă pentru afirmațiile prezentatorului aduse maghiarilor.

Radu Banciu, amendă din cauza Serenei Williams! Radu Banciu
Radu Banciu nu este la prima amendă serioasă în acest an. Sursa foto – facebook

Banciu, lipici la amenzi

”Populația băștinașă să fie efectiv torturată, martirizată de unii care vor să-și impună, până la urmă ce-și impun? Neghiobia, Bădărănia”, a spus Banciu. Cazul a ajuns la CNA în urma unei reclamații din partea asociației pentru Protecția Drepturilor Minoritare ”Miko Imre” conform căreia Banciu „a creat o atmosferă ostilă orientată împotriva comunităţii maghiare din România.

A incitat la ură pe bază de naţionalitate, etnie şi provocând un sentiment de insecuritate şi de pericol de discriminare a membrilor comunităţii române“, au mai spus reprezentanții asociației