Sport

Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

Radu Banciu a ieşit la rampă cu declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României. În emisiunea pe care o moderează la Look, jurnalistul le-a jignit pe componentele naţionalei U-17, după eşecul cu Norvegia.
30.03.2022 | 13:11
Radu Banciu declaratii scandaloase despre nationala feminina a Romaniei In Iran cred ca primeau 225 de lovituri de bici de caciula Aici au fost primite cu imbratisari
Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”. Colaj Foto Fanatik
ADVERTISEMENT

Naţionala României U-17 a pierdut cu 0-12 meciul cu selecţionata similară a Norvegiei, din preliminariile Campionatului European, iar jurnalistul Radu Banciu s-a folosit de acest prilej pentru a avea o ieşire misogină la adresa fotbalistelor “tricolore”, pe care le-a jignit cu declaraţii scandaloase în emisiunea pe care o moderează la postul tv Look.

Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “Iată ce înseamnă să-ți abandonezi destinul”

Tirul declaraţiilor incredibile ale lui Banciu la adresa tinerelor jucătoare a început cu o întrebare lansată părinţilor, care le-au permis să meargă la fotbal şi să lipsească de la ore:

ADVERTISEMENT

„Sunt fete de clasa a 9-a. Iată ce înseamnă să-ți abandonezi destinul și să te apuci de ceva care nu rimează cu nimic. L-aș cita pe Zlatan Ibrahimovic care spunea despre fotbalul feminin că pur și simplu nu există.

Le-aș lua un interviu părinților lor, bunicilor lor. Cum ați lăsat, domnule, fetele să nu se ducă la biologie, la lucru manual, la religie?”, a spus Banciu în emisiunea sa.

ADVERTISEMENT

“Lumea asta nu mai crede în nimic. În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă”

Discursul halucinant a continuat cu jurnalistul care îşi imaginează o conversaţie între Gigi Becali şi tinerele jucătoare care nu fac altceva decât să îşi urmeze pasiunea şi să joace fotbal:

„Le-ar trimite Gigi Becali undeva, să nu spun unde, când ar auzi că ele în loc să se ducă la ora de religie s-au dus să se bată cu unele din Norvegia, auzi. Înainte de Paști. În Postul Paștelui, bă! Este înfiorător.

ADVERTISEMENT

Lumea asta nu mai crede în nimic. În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări, cu flori. Probabil Simona Halep, că ea tot timpul este pe la Otopeni, ori se duce ori vine, le-o fi îmbrățișat și ea și le-o fi spus „capul sus”, cu accentul Lenuței de pe vremuri.

Să învețe o meserie, pentru că fotbalul feminin nu este de actualitate! Să se apuce de plantat varză sau gogonele. Ridichi de lună”, a conchis Banciu seria declaraţiilor incredibile, mai ales că suntem în anul 2022.

ADVERTISEMENT

România U-17, calificată în turneul de elită! Cum arată lotul

În ciuda înfrângerii la scor cu Norvegia, naţionala României U-17 se află la un turneu de elită. Selecţionata antrenată de Massimo Pedrazzini a pierdut şi primul meci, împotriva Suediei, scor 1-5, şi va evolua în ultima partidă cu Serbia, într-un meci programat miercuri, la ora 17:00.

Lotul României U-17 pentru turneul de elită: 

Portari: Adelina Voinescu (Selena Constanța), Balog Boglarka (FK Csikszereda Miercurea Ciuc)

Fundași: Karina Bolboacă (PMFC SPORTOLDA / Ungaria), Renata Varo (U Olimpia Cluj), Rebeca Neagu (ACS Dream Team), Delenke Molnar (U Olimpia Cluj), Daria Muntean (Banat Girls), Nicol Dincă (Poli Timișoara);

Mijlocași: Denisa Banciu (U Olimpia Cluj), Ștefania Cașeriu (Tottenham / Anglia), Ioana Stancu (Fair-Play București), Roxana Dovincescu (Poli Timișoara), Ana Florica (U Olimpia Cluj), Izabela Lazăr (Universitatea Craiova), Mădălina Popa (SC Dinamo 1948);

Atacanți: Maria Iordache (FC Voluntari), Anamaria Filip (U Olimpia Cluj), Iulia Șova (U Olimpia Cluj), Denysa Pînzariu (Heniu Prundu Bârgăului), Andreea Sepetean (Poli Timișoara).

În ciuda înfrângerilor la scor obţinute în faţa Suediei şi Norvegiei, naţionala de junioare a României are meritul de a fi promovat din Liga B în Liga de Elită după un turneu găzduit de Turcia, în toamna anului 2021.

ADVERTISEMENT
Tags: