Sport

Radu Banciu, dezvăluiri despre celebrul meci Marseille-Dinamo: “Giovanni Becali a fost singurul care s-a bucurat”

24.01.2021 | 13:19
Radu Banciu dezvaluiri despre celebrul meci MarseilleDinamo Giovanni Becali a fost singurul care sa bucurat
Ioan Becali.
ADVERTISEMENT

Giovanni Becali a fost fericit după ce Dinamo a fost învinsă în Cupa UEFA pentru că în acest fel putea să-l dea afară pe antrenorul de atunci al ”câinilor”. Este vorba de celebrul meci Marseille – Dinamo, încheiat 2-1, cu golul lui Octavian Chihaia anulat în prelungiri. 

Jurnalistul Radu Banciu a povestit un episod care s-a întâmplat în decembrie 2005, la Marseille. Dinamo evolua în grupele Cupei UEFA, însă nu a reușit calificarea în primăvara europeană după ce reușita lui Octavian Chihaia de la ultima fază nu a fost validată, centralul spunând că a fluierat sfârșitul jocului.

ADVERTISEMENT

Scorul final a fost 2-1, iar potrivit spuselor ziaristului, agentul Giovanni Becali, atunci președintele executiv al lui Dinamo, a fost fericit după înfrângere pentru că a găsit motivul perfect pentru a-l da afară pe tehnicianul Ioan Andone.

Giovanni Becali, fericit după o înfrângere a lui Dinamo? Dezvăluirile lui Radu Banciu

Andone a antrenat echipa din ”Ștefan cel Mare” în trei perioade: 2003 – 2005, 2010 – 2011, 2016 -2017. Giovanni Becali a fost președintele executiv al lui Dinamo din vara lui 2005 și până în februarie 2006.

ADVERTISEMENT

„Eram cu Giovanni Becali în Marseille în 2005 și mă întreba: Unde mă duc? Că nu mă pot duce oriunde, eu nu pot să stau la masă cu oricine. Îi zic că oriunde în oraș, dar după ce m-a ascultat, a spus: Bă, eu mă duc la Monte Carlo, comand un taxi.

A vrut Mercedes, deși venise să-l ia un Peugeot, un model genul celui care-l ducea și pe Jacques Chirac (n.red. – fost președinte al Franței) acasă. A venit mașina pe care a vrut-o, apoi și-a tras fularul – alb, probabil de nurcă – după gât, așa cum făcea Dezbrăcatu pe vremuri la Cornica, și a plecat la Monaco”, a spus Banciu în cadrul emisiunii Fotbal All Inclusive.

ADVERTISEMENT

”Nici meciul nu-l interesa”

„A venit dimineața și aia a fost distracția lui în Marseille. A doua zi avea ochii trași, nu dormise și a spus: Frumos în Marseille, dar mă duc diseară tot la Monaco. Trei zile s-a dus numai la cazinou, că de aia venise, ca să fie foarte clar… Deși stătea într-un hotel de unde vedea Château d’If, mitul literaturii universale.

Dar el se trezea, cerea repede niște whiskey la micul dejun și pleca la Monaco. Nici meciul nu-l interesa. Giovanni a fost alături de mine atunci și era singurul care s-a bucurat că a pierdut Dinamo, asta ca să-l poată da afară pe Ioan Andone…Dacă se termina egal nu putea face asta”, a adăugat Radu Banciu

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali nu îl mai are sub contract pe Florinel Coman. Starul echipei lui Gigi Becali a încheiat contractul de reprezentare cu agentul Giovanni Becali, iar acum poate pleca la o altă formație și printr-o ofertă adusă de un alt impresar.

ADVERTISEMENT