Life

Radu Banciu, enervat de bătrânii din România: “Cum puteţi să fiţi aşa de proşti?”

06.08.2020 | 11:44
Radu Banciu, enervat de bătrânii din România: “Cum puteţi să fiţi aşa de proşti?”
Radu Banciu, reacție explozivă după clasarea dosarului 10 August. Prezentatorul TV face praf România. Sursa foto: b1.ro
ADVERTISEMENT

Radu Banciu a sărit la gâtul bătrânilor care nu înțeleg necesitatea purtării măștii de protecție în locurile publice. Unii nu o poartă deloc, alții, doar de formă pentru că așa cer autoritățile.

Jurnalistul a expus în cadrul emisiunii de la B1TV riscurile la care se expun aceștia prin nerespectarea măsurilor de combatere a răspândirii viruslui SARS CoV2, dar mai ales pericolul pe care îl provoacă celorlalți.

ADVERTISEMENT

Foc și pară, Banciu a folosit cuvinte dure la adresa bătrânilor, care se încred în orice și oricine, mai puțin în cine trebuie. Nici ministrul Marcel Vela nu a fost ocolit de furia jurnalistului.

Radu Banciu, atac verbal la bătrânii care nu poartă mască de protecție!

Discursul a pornit de la faptul că, deși se cere purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice, nimeni nu a luat inițiativa de a organiza o campanie de distribuire a acestora în oraș, pentru a mobiliza populația și, totodată, a-i determina pe cetățeni să nu plece de acasă fără masca de protecție, indiferent care este destinația.

ADVERTISEMENT

“N-am văzut o mască distribuită pe străzi. Dacă eram o țară civilizată, ai fi văzut oameni cu mască pe față distribuind măști. Dar steril, da? Nu cum stau bătrânii.

Mă, 90% dintre bătrâni se vede că se uită la Antena 3. Bun, nu 90% dintre bătrâni nu își pun masca pe nas. Eu am nimerit unii care nici măcar românește nu știau, din păcate. Deci, nu se stă cu masca pe gură. Dacă nu ți-ai pus-o nici pe nas, asta înseamnă 50%.

Sigur, aia cu ochii, o să vedem în viitorul apropiat ce mai putem să facem. Vă reamintesc că, între timp, s-a demonstrat că virusul intră și pe acolo și, oricum, o țineam de pomană.

ADVERTISEMENT

Dar dacă nu o țineți pe nas, degeaba vă mai urcați cu sacoșele alea în mijloacele de transport. Ați ajuns la vârsta asta și, iată, încă un proverb românesc ce nu valorează nimic. Cu cât sunteți mai bătrâni, cu atât sunteți mai proști”, și-a început Radu Banciu discursul.

Bătrânii sunt cei mai vulnerabili și tot ei sunt cei care încalcă cel mai mult măsurile autorităților. Unii au probleme medicale și nu pot purta masca pe gură și pe nas, dar alții, în continuare, nu cred că se pot îmbolnăvi și…pot muri.

“Cum puteți să fiți așa de proști? Voi nu aveți o sursă de informare în lumea asta, în afară de prieteni? Am o fată nu știu pe unde…. și de la aia ați învățat să nu purtați masca cum trebuie?!

ADVERTISEMENT

Băi, dar nu ați auzit niciodată la radio, un spot din ăsta, nu v-ați uitat niciodată decât la Antena 3 toată viața, nu ați văzut o reclamă normală la televizor? Noi de ce știm să le facem pe toate astea? Nu mai faceți asta pentru că îi nenorociți pe alții, bă!

Stați acasă, dacă nici atât nu ați înțeles, bă. Masca se pune și pe nas, bă! Dacă nu a știut tovarășu’ Vela să vă convingă, v-aș fi convins eu în două ore de discurs la televizor, vă garantez”, a mai spus Radu Banciu în emisiunea de la B1TV.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri