News

Radu Banciu îl ironizează pe ÎPS Teodosie, după slujba de Înviere cu repetiție: ”Bă, eu aș vrea să trag un pic Crăciunul mai spre vară, întrucât s-ar putea să nu-l mai apucăm”

28.05.2020 | 09:54
Radu Banciu il ironizeaza pe IPS Teodosie dupa slujba de Inviere cu repetitie Ba eu as vrea sa trag un pic Craciunul mai spre vara intrucat sar putea sa nul mai apucam
Jurnalistul Radu Banciu l-a ironizat pe ÎPS Teodosie, după ce acesta a decis să țină o slujbă de Înviere cu repetiție, la mai bine de o lună după celebrarea Sfintelor Paști. Sursă foto: INQUAM Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Radu Banciu l-a ironizat pe ÎPS Teodosie, după ce acesta a decis să țină o slujbă de Înviere cu repetiție, la mai bine de o lună după celebrarea Sfintelor Paști.

Radu Banciu îl ironizează pe ÎPS Teodosie, după slujba de Înviere cu repetiție

Conform stiripesurse.ro, Radu Banciu nu a ratat ocazia să-l ironizeze pe Arhiepiscopul Tomisului și a spus că ÎPS Teodosie poate schimba datele tuturor sărbătorilor dacă își dorește acest lucru.

ADVERTISEMENT

”Enoriașii l-au taxat pe Arhiepiscop și au stat acasă. Câteva sute tot s-au dus. Depinde care erau pretențiile. Câți ar fi trebuit să fie? Câteva milioane. Au fost destui”, consideră Banciu.

Jurnalistul a glumit și anunță să nu-l supărăm pe ÎPS Teodosie pentru că acesta poate spune oricând: ”Bă, eu aș vrea să trag un pic Crăciunul mai spre vară, întrucât s-ar putea să nu-l mai apucăm… și de la lingurițele mele și de la lingurițele altora și de la Ăl de Sus… Dacă nu mai apucăm Crăciunul anul ăsta?”

ADVERTISEMENT

”Măcar Crăciunul să îl sărbătorim pe plajă, la Vama Veche”

În continuarea pamfletului său, Banciu a avertizat că o astfel de decizie a Arhiepiscopiei Tomisului s-ar justifica prin faptul că nu am putut sărbători normal Paștele, 1 mai și nici 1 iunie nu o să avem, deoarece terassele se vor deschide abia din 2 iunie.

”Ce am prins?! Sfântul Valentin, Sfântul Vasile, Sfântul Ion acolo la început, un pic. Nici în martie n-am apucat foarte tare să ne bucurăm, foarte multe aniversări din astea prestigioase s-au pierdut în această perioadă. Măcar Crăciunul să îl sărbătorim pe plajă, la Vama Veche. De ce nu?”, a spus prezentatorul.

ADVERTISEMENT

Radu Banciu, care l-a numit pe ÎPS Teodosie ”nene cu borcanul aurit pe cap”, consideră că un astfel de personaj poate să face orice își dorește, deoarece este ”stat în stat”.

”Cine, Vela să îl tragă de urechi? Deveselu ăla, care stătea lângă el… Despescu… Cine să vine să îl tragă de urechi pe ÎPS-ul ăsta? De aia zic, să nu îl mâniem foarte tare că ne aduce toate sărbătorile când vrea el, față în față”, a continuat jurnalistul.

ADVERTISEMENT

Incident la Slujba de Înviere cu repetiție ținută de ÎPS Teodosie la Constanța. Evenimentul religios de la malul mării a fost umbrit de o persoană care a făcut scandal în timpul liturghiei.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a lăsat să se înțeleagă că BOR se dezice de acțiunea Arhiepiscopiei Tomisului, care a decis să reia Slujba de Înviere în noapte de 26 spre 27 mai.

ADVERTISEMENT