ADVERTISEMENT
Fotbal international

Radu Banciu, ironie maximă la adresa lui Dan Petrescu: ”Cu el ne apăram încă de la 1-0 pentru Armenia”

Autor: Patrice Podina | 01.04.2021 | 23:27
Radu Banciu, ironie maximă la adresa lui Dan Petrescu: ”Cu el ne apăram încă de la 1-0 pentru Armenia”
Radu Banciu Sursa foto - facebook

Jurnalistul Radu Banciu a comentat în manieră proprie ideea numirii lui Dan Petrescu în funcția de selecționer al României.

ADVERTISEMENT

Numele fostului antrenor al CFR-ului a fost vehiculat de cei ce îl contestă pe Mirel Rădoi, ca posibil succesor, după eșecul României la Erevan, din preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor.

Recunoscut pentru comentariile sale acide, Radu Banciu l-a desființat pe Dan Petrescu, antrenor recunoscut pentru tactica ultra-defensivă pe care o aplică echipelor pe care le pregătește.

Radu Banciu nu ratează nici un prilej să-l ironizeze pe Dan Petrescu

Dan Petrescu este unul dintre antrenorii care nu scapă de ironiile jurbalistului. Ultima aroganță a lui Radu Banciu la adresa tehnicianului care a cucerit trei titluri consecutive cu CFR Cluj le întrece pe toate.

ADVERTISEMENT

”Dan Petrescu selecționer? Da! Ar fi bună și asta. Cu rigurozitatea lui, eu zic că începeam să ne apărăm cu Armenia încă de la 1-0 pentru ei. Nu mai așteptam să-i conducem cu 2-1.

Dar mă gândesc că lui Dănuț i-a cam trecut timpul. El trebuia să preia naționala deja de ceva timp. Ar fi fost o soluție ca să scăpăm și de blestemul ăsta. ’Bă, dar dacă venea Dan Petrescu!?’”, a spus jurnalistul la Look Sport.

Cum crede Radu Banciu că trebuia să joace România

Jurnalistul nu s-a sfiit să-i transmită selecționerului Mirel Rădoi, chiar dacă la câteva ore după meciul pierdut în Armenia, tactica ce trebuia adoptată pentru a evita rușinea de la Erevan.

ADVERTISEMENT

”Când ai 2-1 şi rămâi în 10 că ţi-a fost eliminat vârful, tu practic n-ar trebui să joci în 10. E dovada de prostie, de frică şi necunoştinţă, de neştiinţă a fotbalului din partea antrenorului şi a jucătorilor. Naţionala României n-a terminat niciodată în istoria ei un meci jucat în deplasare conducând şi plimbând mingea în jumătatea adversă. Şi dacă joacă cu Saint Kitts and Nevis petrece ultimele 5 minute bubuind mingile.

Pe Rădoi trebuia să-l tragă cineva de mânecă după meci şi să-i spună ’Moşule, nu aşa! Ăsta nu e fotbal’. Când ai 2-1 în Armenia, te duci peste ei. Ai rămas în 10 oameni? Du-te peste ei! Ăla e fotbal. Vă garantez că dacă jucam cu fundaşii la centru când am rămas în 10, îi băteam cu 3-1”, a mai spus Banciu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!