News

Radu Banciu, momentul adevărului. De ce crește, de fapt, numărul de cazuri de Covid în România

31.07.2020 | 07:42
Radu Banciu momentul adevarului De ce creste de fapt numarul de cazuri de Covid in Romania
ADVERTISEMENT

Radu Banciu, în stilul său caracteristic, a spus din nou lucrurilor pe nume și a dezvăluit care ar fi, în opinia sa, unul dintre motivele pentru care cazurile de Covid din România cresc.

Prezentatorul emisiunii pamflet de la B1 TV, ”Lumea lui Banciu”, s-a convins recent că cei mai mulți dintre români nu poartă corect masca de protecție sau, mai grav, nu o poartă deloc.

ADVERTISEMENT

Omul de televiziune compară situația din România cu cea din alte țări, mult mai dezvoltate, și spune că la noi procentul celor care nu poartă corect masca e imens: 95%.

Radu Banciu spune de ce crește, de fapt, numărul de cazuri de Covid în România

Radu Banciu a vorbit joi seară, în emisiunea sa zilnică pe care o realizează la postul de știri citat, de obligativitatea purtării măștii de protecție în fața noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că România copiază acum ceea ce fac țările din vest, însă, în opinia sa, acest lucru este în zadar, pentru că majoritatea covârșitoare a populației nu știe să poarte masca.

Avem numărul morților din Spania, Italia și Franța, la un loc, în România, într-o singură zi. Acolo am ajuns, fără ca astăzi să mai avem curajul să mai facem ceva. Acum băgăm asta cu masca în aer liber pentru că așa am văzut că așa se poartă și la alții.

ADVERTISEMENT

În Belgia, de exemplu, e obligativitatea purtării măștii oriunde, când ai ieșit din casă trebuie să porți masca indiferent unde te duci. Văzând România că asta ar fi o soluție care să coste mai puțin electoral, a adoptat-o pe asta, iarăși, fără nicio legătură cu situația de la noi. La noi nu poartă masca nimeni corespunzător.

Eu sunt convins că 95% din populația României poartă masca neregulamentar, în ciuda apelurilor domnișoarei respective din fiecare zi.”, a spus Banciu, joi, la B1.

ADVERTISEMENT

Banciu: ”E un haos total”

Pentru a exemplifica această realitate cruntă a lipsei educației purtării corect a măștii, Banciu povestește din experiențele zilnice pe care le întâlnește.

”Maximum 5% din populația României poartă masca corect și o îndepărtează de pe față corect, o utilizează o dată dacă este de unică folosință. Deci este un haos total, nimeni n-a explicat cum trebuie.

Astăzi, de exemplu, când am venit la serviciu cu autobuzul, eram singurul cetățean care purta masca. Nu erau mulți, erau vreo 15. 14 nu purtau mască. Deci asta este Capitala României în momentul de față. Asta este treaba Guvernului. Guvernul, Primăria trebuiau să se ocupe de lucrurile astea”, a spus Radu Banciu.

ADVERTISEMENT