Sport

Radu Banciu reacţionează după noile acuzaţii de dopaj la adresa Simonei Halep: “Dacă voi eraţi mai naivi, asta e!”. Exclusiv

Radu Banciu a reacţionat pentru FANATIK după noile acuzaţii de dopaj la adresa Simonei Halep. Jurnalistul consideră că noile acuzaţii la adresa Simonei sunt foarte vagi.
20.05.2023 | 12:17
Radu Banciu reactioneaza dupa noile acuzatii de dopaj la adresa Simonei Halep Daca voi erati mai naivi asta e Exclusiv
Radu Banciu reacţionează după noile acuzaţii de dopaj la adresa Simonei Halep: "Dacă voi eraţi mai naivi, asta e!". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Simona Halep se confruntă cu o nouă acuzaţie din partea Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis, care a comunicat faptul că există nereguli în ceea ce priveşte paşaportul biologic al jucătoarei din România.

Radu Banciu reacţionează după noile acuzaţii de dopaj la adresa Simonei Halep: “Dacă voi eraţi mai naivi, asta e!”

Jurnalistul Radu Banciu, care de-a lungul timpului a avut mai multe remarci acide la adresa Simonei Halep a comentat pentru FANATIK aceste noi acuzaţii, spunând că se aşteaptă la dezvăluiri asemănătoare şi pentru alţi sportivi:

ADVERTISEMENT

“Este ca şi cum ai comenta o decizie de justiţie. Am văzut că au apărut noi acuzaţii de dopaj. Aşa este în lumea sportului. Dacă voi eraţi mai naivi şi aţi crezut în sportivi dintotdeauna, asta e.

Eu zic că sunt încă multe de descoperit în lumea sportului, nu numai în tenis. Am spus multe despre acest subiect şi nu este important dacă îmi dă lumea dreptate sau nu. Nu am nicio bucurie pentru acest caz.

ADVERTISEMENT

“A ajuns atât de fizic tenisul, încât este normal să te gândeşti la lucrurile astea”

Cred că putea să se ajungă să fie dezvăluiri mult mai multe şi despre alţi sportivi, cel puţin de la un anumit nivel în sus. Aşteptam să auzim şi despre alţii, inclusiv în alte sporturi. Asta depinde cât de mult vrea sportul să facă la el curăţenie.

Unii vor să facă, alţii nu. Cum a fost cu ciclismul, cu halterele, toate sporturile de combat, la un moment dat. Ştiu că tenisul este destul de închis. La masculin au fost puţini sportivi care au fost depistaţi pozitiv.

ADVERTISEMENT

Nu s-au făcut eforturi suficiente. Acolo totul este fizic. A ajuns atât de fizic tenisul, încât este normal să te gândeşti la lucrurile astea. Ministrul Culturii din Franţa a făcut acuzaţii la adresa lui Rafa Nadal, că ar fi dopat. Neavând probe, au sancţionat-o. Dar acuzaţia a rămas în coadă de peşte”, a spus Banciu pentru FANATIK.

“Este o bâjbâială şi aici, cu comisii independente, cu una, cu alta. Dovezi concludente nu are nimeni”

Jurnalistul susţine însă că dovezile prezentate de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului sunt foarte subţiri şi acest caz a fost aruncat la fel ca în politică, înainte de alegeri, în cazul nostru, înainte de audierea de pe 28 mai:

ADVERTISEMENT

Dar, ce dovezi să ai? Iată că dovezi concludente nu are nimeni. Este o bâjbâială şi aici, cu comisii independente, cu una, cu alta. Nici în cazul Simonei Halep nu a spus clar nimeni nimic.

Nu avem un comunicat clar. Unii susţin ceva, partea lui Halep neagă. Ce să înţelegi? Acum, povestea asta a apărut ca în politică, în campania electorală, înainte de alegeri. Aşa şi cu noile acuzaţii înainte de audieri. Nu mă surprinde nici asta”, a spus Banciu.

“A fost scandal şi cu Maria Şarapova. Era un nume de top. Dar până la urmă ce s-a întâmplat? A revenit şi s-a retras”

Ultimul mare scandal de dopaj în tenis a fost la Maria Şarapova, depistată pozitiv cu Meldonium. Radu Banciu face o paralelă între cele două cazuri şi spune că rusoaica nu a avut prea mult de suferit, spre deosebire de numele importante din ciclism depistate pozitiv şi rase din cartea de istorie a sportului:

“A fost scandal şi cu Maria Şarapova. Era un nume de top. Dar până la urmă ce s-a întâmplat? A revenit şi s-a retras. S-a întors în tenis, dar nu a mai avut rezultate. Nu mai vorbeşte nimeni acum de suspendarea Şarapovei. 

Am tot văzut că participă la diverse acte de caritate, că defilează pe nu ştiu unde. A rămas un personaj. Nu s-a întâmplat ca în ciclism. Cu cei mari care au fost prinşi şi nu au mai apărut nicăieri.

Ei au fost raşi ca palmares, li s-au luat trofeele şi titlurile şi nu s-a mai auzit de ei. Nu ştiu cum va fi în cazul Simonei Halep, rămâne să vedem” , a declarat Radu Banciu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT