Sport

Radu Banciu, ripostă devastatoare pentru starurile lui PSG: „Nu e rasism. Niște neisprăviți, evazioniști!”

09.12.2020 | 20:22
Radu Banciu riposta devastatoare pentru starurile lui PSG Nu e rasism Niste neispraviti evazionisti
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Radu Banciu a comentat și el scandalul de rasism în care este implicat Sebastian Colțescu. Realizatorul TV susține că arbitrul nu a greșit cu nimic și îi critică dur pe fotbaliștii de la PSG.

Mai mult decât atât, Banciu crede că turcii de la Bașakșehir ar fi trebuit să piardă la masa verde meciul cu PSG și să fie suspendați doi ani din compoetițiile organizate de către UEFA.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul i-a desființat pe Neymar și Kylian Mbappe, pe care i-a numit analfabeți, bătăuși și evazioniști. El consideră că este mai avantajos să fii negru decât alb, în prezent.

Radu Banciu, devastator după incidentele de la Paris: „Nu e rasism”

Realizatorul TV Radu Banciu a comentat într-o manieră deja specifică lui incidentele din timpul partidei PSG – Istanbul Bașakșehir. Cunoscutul jurnalist consideră că toată situația în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colțescu este o exagerare. El crede că arbitrul oltean nu a fost rasist.

ADVERTISEMENT

„Rasism nu poate fi! Dacă spui «ală negru» nu e acelaşi lucru cu «negrul ăla». E o stângăcie, a avut ghinion şi ar fi putut să evite această exprimare. «Ălă negru» nu e rasism în dreptul francez, deci nici în dreptul nostru. Nu este o insultă rasistă! A desemna o persoană, fie și după culoarea pielii, nu este rasism.

Dacă vedeam ce era la gura lui Webo sau a lui Demba Ba, vedeam că au insultat mai rău decât a făcut-o Colțescu sau Șovre.  UEFA nu luptă contra rasismului. Consideră asta o problemă minoră. 

ADVERTISEMENT

Dacă zicea «negrul ăla nenorocit» era pasibil de amendă în Franța, de câteva de mii de euro. Dar nu era considerat rasism, ci o insultă. E cu totul altceva decât rasismul, care înseamnă să persecuți pe cineva și să-l privezi de drepturi, ceea ce e revoltător

În Turcia, femeile sunt umilite, iar drepturile omului sunt batjocorite. A venit această echipă de putregai și a făcut circ! Faptul că cei de la Bașakșehir nu au vrut să mai continue meciul este o infracțiune care trebuia pedepsită cu victorie 3-0 la masa verde pentru PSG și doi ani excludere din cupele europene pentru echipa turcă”, a spus Radu Banciu la Look Sport.

ADVERTISEMENT

Îi face praf pe cei de la PSG: „Mbappe și Neymar, niște evazioniști”

Imediat ce fotbaliștii lui Istanbul Bașakșehir au decis să părăsească terenul după ce meciul cu PSG s-a întrerupt în minutul 14, parizienii au dat dovadă de solidaritate și au mers și ei la cabine, în frunte cu Neymar și Mbappe. Kylian Mbappe a postat și un mesaj pe Twitter, ulterior, prin care își arăta suportul față de Webo: „Spune nu rasismului. Webo, suntem cu tine”.

Radu Banciu i-a atacat fără menajamente și pe fotbaliștii de la PSG, pe care i-a desființat. El nu i-a iertat nici pe Neymar, pe care l-a acuzat că e evazionist, nici pe Mbappe, despre care a spus că ar fi bun doar de pus faianță, dacă fotbalul nu ar mai primi fonduri masive.

„Turcii nu au vrut să continue meciul, susținuți fiind de jucătorii de culoare de la PSG. Niște neisprăviți, niște evazioniști! Neymar ia 3 milioane de euro pe lună, e evazionist și nimeni nu vorbește despre asta. Se dă negru pentru a profita de situația pe care o traversăm și pentru a avea beneficii. E mai avantajos să fii negru decât alb.

Mbappe, care nu știe să pună virgulă, a scris patru cuvinte pe Twitter pentru a-i aduce un omagiu lui Webo și a făcut două greșeli gramaticale. Este un analfabet! Câștigă 1,5 milioane de euro pe lună și este revoltat de societate! Să-mi explice cineva cum este oprimat de societate Mbappe, cetățean de culoare, așa cum se identifică, dacă el câștigă într-o lună cât tot orașul ăsta într-un an?

El face parte dintre indignații planetei! Dacă s-ar închide robinetul în acest sport de ipocriți și mizerabili, Mbappe ar fi de mâine la pus faianță sau la strung. Ăștia sunt cei care ne dau nouă lecții, niște evazioniști și niște bătăuși”, a mai spus Radu Banciu.

ADVERTISEMENT