News

Radu Banciu, surprins de duritatea unui simptom COVID-19! “Ne pune capac. Mi se pare uluitor!”

28.07.2020 | 21:16
Radu Banciu surprins de duritatea unui simptom COVID19 Ne pune capac Mi se pare uluitor
ADVERTISEMENT

Radu Banciu a recunoscut că este surprins de duritatea unui simptom COVID-19! Vedeta TV spune că pierderea definitivă a simțului olfactiv ține deja de domeniul incredibilului.

„Citim undeva, în spațiul internațional, că persoanele infectate cu coronavirus și-ar putea pierde definitiv simțul mirosului.

ADVERTISEMENT

Asta ca și cum boala asta ar acționa așa crescendo, cumva, și după ce ne-a tot amenințat cu diferite moduri în care acționa, de fiecare dată diferit parcă de la o persoană, la alta.

Ce spune Radu Banciu despre un simptom COVID-19!

De data asta parcă ne pune capac, spunându-ne că în cazul în care contactăm boala și facem o formă măcar o ușoară spre medie, atunci s-ar putea să rămânem toată viața fără gust și miros.

ADVERTISEMENT

Mi se pare uluitor! Imaginați-vă să îți pierzi gustul și mirosul de pe la 10-12 ani sau de la 18 ani.

Se spune că devine una dintre formele cele mai evidente de coronavirus, spuneam, măcar într-o formă ușoară spre medie, dacă nu superioară, upgradată ușor, adică medie sau medie spre gravă, severă, catastrofală șamd.

ADVERTISEMENT

Cică este mai prezentă în momentul de față pierderea mirosului și a gustului decât, spre exemplu, febra, tusea sau alte simptome pe care le-am tot invocat în această perioadă”, a declarat Radu Banciu, în direct la B1 TV.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat alte 1.151 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanţul este de 47.053 de persoane infectate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 33 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.239. Un număr de 21.135 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.127 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 8.008 la cerere.

”Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.128 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 3.716 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, conform ultimului raport transmis.

 

ADVERTISEMENT