News

Radu Coșarcă conduce o companie cu rezultate fabuloase. Pe vremea când lucra la Enel, fostul prezentator tv încasa anual jumătate de milion de lei

După două decenii în care a făcut perfomanță ca prezentator tv, Radu Coșarcă (56 de ani) a trecut în lumea afacerilor. Astfel, după ce a lucrat la Enel, Coșarcă a ajuns într-o funcție de conducere la Cupru Min.
03.04.2022 | 14:05
Radu Cosarca conduce o companie cu rezultate fabuloase Pe vremea cand lucra la Enel fostul prezentator tv incasa anual jumatate de milion de lei
Fostul prezentator tv Radu Coșarcă este în prezent președintele Consiliului de Administrație de la Cupru Min
ADVERTISEMENT

Fost nume de referință în lumea televiziunii autohtone, Radu Coșarcă a făcut mai întâi carieră la postul public înainte să treacă la pupitrul știrilor de la Antena 1. Apoi, în 2010, moderatorul a preferat o schimbare majoră, alegând să lucreze la Enel, după care s-a transferat la Cupru Min, unde deține în prezent funcția de președinte al Consiliului de Administrație.

Fostul prezentator tv Radu Coșarcă a plecat din televiziune după 20 de ani

Radu Coșarcă a fost printre primii membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), funcție pe care a ocupat-o în perioada 1992-1994. În televiziune s-a făcut cunoscut la Național TV, TVR şi Antena 1, Coșarcă predând, la un moment dat, și un curs de comunicare la Universitatea București.

ADVERTISEMENT

Prezentator al jurnalului Antena 1 alături de Mona Nicolici, dar și de Sandra Stoicescu, Radu Coșarcă a reușit în perioada de glorie să depășească performanțele înregistrate de rivalii tradiționali de la PRO TV, unde Andreea Esca făcea legea.

”Sondajele de audiență din ultima vreme arată că Știrile PRO TV înregistraseră o scădere a audienței. Nu neapărat din cauza uzurii vedetelor sau a politicii redacționale (chestiuni care nu sunt deloc de neglijat), cât, mai cu seamă, din cauza agresivității concurenței.

ADVERTISEMENT

Observatorul de la Antena 1, plasat la ora 19:00, a reușit să submineze cotele de audiență ale principalului buletin de știri de la PRO TV. Cel puțin, în București, conform sondajelor de audiență ale companiei AGB Data Research, în luna noiembrie, audiența echipei Nicolici-Coșarcă a fost superioară Știrilor PRO TV”, informau jurnalele media din 2009.

Salariu colosal pentru Radu Coșarcă pe vremea când lucra la Enel

În 2010, Radu Coșarcă a lăsat televiziunea pentru un job important în cadrul companiei Enel, mai întâi director Relații Externe și apoi director de comunicare (2010-2016). Potrivit declarației de avere depusă în timpul mandatului său la Enel, Coșarcă era retribuit anual pentru activitatea lui cu circa jumătate de milion de lei.

ADVERTISEMENT

În același interval, Radu Coșarcă a fost și vicepreședinte al grupului ”Media On”, dar și al firmei de consultanţă în comunicare ”Sinergy”. Alături de soția lui, cu care este căsătorit de aproape trei decenii, Coșarcă a încercat să-și dezvolte o afacere în domeniul publicității, dar rezultatele s-au lăsat așteptate.

În vara lui 2016, după 6 ani petrecuți la Enel, Coșarcă s-a transferat la Cupru Min, unde în prima fază a activat ca membru al Consiliului de Administrație. Apoi, în februarie 2018, fostul prezentator tv a avansat pe scara ierarhică în cadrul companiei de stat.

ADVERTISEMENT

Compania condusă de Radu Coșarcă are cifră de afaceri de un sfert de miliard de lei

”Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Cupru Min Abrud este Radu Coșarcă, fost prezentator de știri, care i-a luat locul lui Remus Vulpescu după ce acesta a demisionat. Este a doua schimbare importantă la conducerea firmei de stat, după ce Gheorghe Chindriș i-a luat locul lui Nicolae Turdean, de asemenea demisionat”, nota presa economică în februarie 2018.

Cupru Min SA Abrud este o societate înființată cu scopul valorificării zăcământului de minereu cuprifer de la Roşia Poieni (unde se află 60% din rezervele de cupru ale țării), având ca obiectiv asigurarea necesarului de cupru pentru economia românească.

Potrivit rezultatelor oficiale, compania condusă de Radu Coșarcă înregistrează în prezent rezultate remarcabile. Astfel, pentru ultimul an fiscal, cifra de afaceri a Cupru Min a fost de 255.523.727 lei, iar profitul a fost echivalent cu 6.913.774 lei. Numărul mediu de angajați al companiei a fost de 592.

ADVERTISEMENT