Fotbal international

Radu Drăgușin a impresionat la primul meci ca titular la Juventus: ”A fost cel mai bun”

14.01.2021 | 08:36
Radu Dragusin a impresionat la primul meci ca titular la Juventus A fost cel mai bun
ADVERTISEMENT

Fundașul Radu Drăgușin a impresionat la primul meci ca titular la Juventus Torino, în partida câștigată cu Genoa în optimile de finală ale Cupei Italiei.

”Bătrâna Doamnă” s-a calificat cu emoții după ce s-a impus cu 3-2 după prelungiri, însă internaționalul român de tineret a avut o prestație apreciată de toată lumea.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 18 ani, apărătorul central ar putea ajunge în această iarnă sub formă de împrumut la Sassuolo, torinezii dorind ca el să acumuleze mai multă experiență la nivelul campionatului italian.

Titular în premieră la Juventus, Radu Drăgușin a avut cifre fantastice

Profitând de faptul că antrenorul Andrea Pirlo a odihnit mai multe vedete la întâlnirea cu Genoa, Radu Drăgușin a prins în premieră un post de titular în centrul defensivei lui Juventus, acolo unde a făcut pereche cu Giorgio Chiellini, iar de la mijlocul reprizei secunde cu Leonardo Bonucci.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român de tineret s-a decurcat foarte bine și drept dovadă stă faptul că platforma FotMob l-a notat cu 7,5 pentru prestația sa. Cele mai mari note le-au primit Atacanții Alvaro Morata (9,2) și Dejan Kulusevki (8,9), urmați de Giorgio Chiellini și Federico Bernadeschi, ambii cu 7,6.

Deși Chiellini a avut o notă puțin mai mare, cifrele lui Radu Drăgușin sunt superioare celor internaționalului italian. Spre exemplu, românul a avut 8 dueluri câștigate din tot atâtea avute, față de doar 3 ale veteranului italian, care însă a fost schimbat la mijlocul reprizei secunde. Fundașul român a jucat mingea de 111 ori și a avut un procentaj al paselor reușite de 90%. Nu a pierdut nicio minge, nu a comis niciun fault, a câștigat toate cele trei dueluri aeriene și a avut patru intercepții.

ADVERTISEMENT

„Drăgușin a debutat pentru noi în Champions League, apoi a mai jucat 20 de minute și în Serie A contra celor de la Genoa. E un jucător foarte interesant, care și-a demonstrat calitățile”Andrea Pirlo

Fanii lui Juventus au avut cuvinte de laudă pentru Radu Drăgușin, pe care îl consideră un jucător de mare viitor: ”Din seara asta păstrăm doar rezultatul final, prima repriză a lui Kulusevski și meciul făcut de Drăgușin”, ”S-a descurcat fantastic pentru un puști de 18 ani!”, ”Drăgușin are potențial, a fost impecabil tot meciul”.

”Se vede că Drăgușin e puternic. Transmite siguranță”, ”Din cei U23 de azi, Drăgușin a fost cel mai bun” sau ”I-aș lua în prima echipă mereu pe Drăgușin și pe marcatorul golului 3”, sunt alte comanetarii pozitive din parta suporterilor torinezi.

ADVERTISEMENT

Ca de fiecare dată, nu toată lumea împărtășește aceeași idee și astfel au fost și voci care consideră că jucătorul român nu a făcut un prea bun, dar totuși nu îl critică prea aspru: ”Am văzut partide diferite înseamnă, mie mi s-a părut jenant”, ”La primul gol, Drăgușin a comunicat prost cu Wesley, care a făcut o greșeală de jucător neexperimentat. Altfel, a fost bun cam tot meciul”.

ADVERTISEMENT