Fotbal international

Radu Drăgușin e tot mai apreciat la Juventus. A fost ales cel mai bun tânăr jucător în 2020

08.03.2021 | 14:36
Radu Dragusin e tot mai apreciat la Juventus A fost ales cel mai bun tanar jucator in 2020
ADVERTISEMENT

Fundașul Radu Drăgușin e tot mai apreciat la Juventus Torino și a fost ales cel mai bun tânăr jucător al ”Bătrânei Doamne” în 2020.

Internaționalul român de tineret mai are contract cu Juventus până în vară, iar impresarul Florin Manea a anunțat că  jucătorul ar vrea să rămână la campioana Italiei.

ADVERTISEMENT

Faptul că este folosit destul de puțin la prima echipă a dat încredere altor cluburi că-l pot ”sufla” pe Drăgușin, iar RB Leipzig chiar a spus că ar fi interesată să-l aducă în Germania.

Radu Drăgușin, primul premiu individual la Juventus

La vârsta de 19 ani, Radu Drăgușin a primit prima distincție individuală, fiind desemnat cel mai bun tânăr jucător de la Juventus Torino în 2020, după un sondaj la care au participat nume grele din zona fotbalului italian.

ADVERTISEMENT

La ediția din acest an au votat 52 de experți, printre care jurnaliști italieni, agenți FIFA, antrenori sau chiar fotbaliști activi, iar internaționalul român de tineret s-a impus cu 311 puncte. El a fost urmat de Nicolo Fagioli (264 de puncte), mijlocaș ofensiv de 20 de ani promovat și el la seniorii lui Juve, și pe Elia Petrelli (206 puncte), atacant de 19 ani, vândut la Genoa în ianuarie pentru 8 milioane de euro.

Fundașul român, care a fost convocat de Adrian Mutu la naționala de tineret pentru turneul final al Euro 2021, a încheiat tot pe primul loc și la sondajul realizat în rândul fanilor, unde a obținut 508 voturi. Pe podium au mai fost Nicolo Fagioli (72) și Filippo Ranocchia (51).

ADVERTISEMENT

Drăgușin, urmașul lui Moise Kean

”Născut în București (România), pe 3 februarie 2002, Radu Drăgușin a ajuns la Juventus la vârsta de 17 ani, în 2018, după ce și-a arătat calitățile în țara sa, la clubul Regal. După ce și-a făcut un nume la echipa Primavera, Drăgușin a fost promovat imediat la echipa U23, cu care a început sezonul.

Totuși, a fost rapid inclus de Pirlo în lotul primei echipe, debutând în meciul Juventus – Dinamo Kiev, din grupele Champions League. Apoi a apărut în Serie A, pe 13 decembrie, la meciul Genoa – Juve 1-3, dar și în două meciuri din Cupa Italiei, cu Genoa și Spal”, a scris site-ul giovanibianconeri.it.

ADVERTISEMENT

Acest trofeu acordat tinerilor fotbaliști din cyrtea lui Juventus Torino a ajuns la a șasea ediție, precedenții câștigători fiind Luca Clemenza, Pol Lirola, Moise Kean, Nicolo Fagioli și Hans Nicolussi Caviglia.

ADVERTISEMENT