Sport

Radu Drăgușin vrea să calce pe urmele lui Cristi Chivu. Super interviu cu fundașul central convocat în premieră la națională. Video

Fundașul central al celor de la Salernitana, Radu Drăgușin, a fost convocat în premieră la echipa națională a României și îl are ca idol pe căpitanul Cristi Chivu.
23.03.2022 | 11:09
Radu Dragusin vrea sa calce pe urmele lui Cristi Chivu Super interviu cu fundasul central convocat in premiera la nationala Video
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin, stoperul împrumutat de Juventus la Salernitana a fost convocat în premieră de Edi Iordănescu la echipa națională de seniori, iar puștiul de 20 de ani are planuri mari de viitor.

Radu Drăgușin nu s-a temut că va pierde naționala după ce a refuzat să vină la tineret în toamnă: „Nu regret decizia”

Fundașul central a răspuns la 20 de întrebări „fulger” în cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia și a făcut mai multe dezvăluiri pentru site-ul frf.ro, care i-a făcut „botezul”. FANATIK a anunțat în exclusivitate convocarea lui Radu Drăgușin la echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a mărturisit cât de impresionat a fost de stadionul Barcelonei și lucrul care l-a șocat cel mai mult la Juventus:  „Lumea fotbalului pe care am văzut-o cu adevărat acolo. Am avut șansa să fiu în lotul lui Juventus când am jucat pe Camp Nou. E cel mai impresionant și cel mai mare.

Dacă ar avea puterea, Drăgușin și-ar dori să meargă în viitor, la finalul carierei, pentru a vedea ce a reușit să realizeze: „Mi-ar plăcea să ajung în viitor în momentul în care mi-am încheiat cariera și să văd ce am făcut”.

ADVERTISEMENT

Mama lui Drăgușin, Svetlana, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre perioada petrecută de Radu la Juventus și că a încercat să îl facă baschetbalist. Sora lui practică de asemenea baschet, la fel ca mama sa, însă Drăgușin e convins că ar fi mai bun la acest sport decât sora lui la fotbal: (Cine ar fi mai bun dacă ar schimba sporturile cu sora lui) „Eu în baschet!”, a răspuns sigur pe el Drăgușin.

Radu Drăgușin, fascinat de fostul căpitan al naționalei, Cristian Chivu

Radu Drăgușin a dezvăluit că dintre toți foștii jucători ai echipei naționale îl are ca model pe Cristian Chivu, care a făcut carieră în Italia la Roma și Inter.

ADVERTISEMENT

Într-o notă mai amuzantă, Drăgușin a spus că sarmalele ar fi fără doar și poate unul dintre cele trei lucruri pe care ar putea să le ia din România în Italia: „Sarmalele cu siguranță ar fi printre ele”.

Întrebat dacă ar prefera să fie fundaș într-o echipă pregătită de Diego Simeone sau Pep Guardiola, Drăgușin a ales spectacolul: „Cred că Guardiola!”.

ADVERTISEMENT

De ce ține Radu Drăgușin cu Rapidul: „Datorită lui Florin Manea”

Radu Drăgușin a recunoscut că simpatizează echipa Rapidului, datorită relației cu impresarul Florin Manea, fiul fostului mare jucător al Rapidului și fost oficial al clubului: „Datorită lui Florin Manea aș putea să spun că sunt mai înclinat spre Rapid, dar nu am avut niciodată o preferată în absolut”.

Chiar dacă în toamna a refuzat convocarea la echipa națională de tineret, Radu Drăgușin nu s-a temut că această decizie va avea repercursiuni asupra carierei sale sub „tricolor”: „Nu mi-a fost teamă. A fost o decizie pe care am luat-o eu și nu o regret”, a concluzionat fundașul central.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,93 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România – Grecia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT