Fotbal international

Radu Drăgușin, lăudat în Italia după ce şi-a prelungit contractul cu Juventus: ”Leipzig și Newcastle i-au garantat că va fi titular”

10.04.2021 | 14:55
Radu Dragusin laudat in Italia dupa ce sia prelungit contractul cu Juventus Leipzig si Newcastle iau garantat ca va fi titular
ADVERTISEMENT

Internaționalul de tineret, Radu Drăgușin, a semnat un nou contract cu Juventus, deși a fost ademenit de cluburi importante din Europa. Jurnaliștii italieni au apreciat fidelitatea românului.

Drăgușin a împlinit 19 ani în urmă cu două luni și este considerat unul dintre fotbaliștii de viitor ai ”Bătrânei Doamne” din Italia. Contractul fotbalistului se apropia de scadență și cluburi importante, precum Newcastle sau RB Leipzig au încercat să-l convingă că locul lui nu este la Torino.

ADVERTISEMENT

Până la urmă românul a acceptat oferta celor de la Juventus și și-a prelungit angajamentul până în 2025. Gestul lui a fost lăudat de presa din Peninsulă.

Jurnaliștii italieni au argumentat decizia românului de a semna prelungirea cu Juve

Gazzetta dello Sport i-a acordat spații generoase lui Radu Drăgușin pe care-l consideră viitorul lui Juventus. Românul a debutat în prima echipă a campioanei Italiei la data de 2 decembrie, într-un meci din Liga Campionilor, contra lui Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

De atunci a mai evoluat în două meciuri din Cupa Italiei și în disputa dintre Juventus și Genoa, din Serie A.

”De la Leipzig, până la Newcastle, toate i-au garantat un loc de titular. El a ales să rămână la Juventus, unde există de mulți ani o școală de fundași care îi permite să crească și să se maturizeze.

ADVERTISEMENT

Din ianuarie era liber să plece gratis la o altă echipă, dar nu a arătat niciodată că ar vrea să schimbe aerul, ba din contră. Drăgușin este încă o piesă din viitorul lui Juventus”, a notat sursa citată.

Juventus a schimbat strategia

Presa din Peninsulă scrie de mai multă vreme că este momentul unei schimbări de strategie la Juventus, campioana Italiei în ultimii 9 ani. Sursa menționată l-a nominalizat pe Radu Drăgușin ca făcând parte din noul proiect al grupării din Torino.

ADVERTISEMENT

”Radu Drăgușin a rămas la Continassa (baza depregătire a lui Juventus – n.r.), atât datorită absențelor din defensivă, cât și datorită faptului că, între timp, clubul a decis să reducă media de vârstă și să înceapă un nou proiect, care i-a fost încredințat lui Andrea Pirlo”, scrie Gazzetta dello Sport.

Radu Drăgușin are deja un trofeu cucerit cu Juventus, Supercupa Italiei, ediția 2020-2021. Însă, în ciuda evoluțiilor sale bune, la echipa de tineret a alb-negrilor, lui Radu Drăgușin îi va fi greu să se impună în perioada următoare în primul “11” al lui Andrea Pirlo.

ADVERTISEMENT