Sport

Radu Drăgușin putea ajunge la Universitatea Craiova! „Am zis că de la Gică Popescu nu va mai fi unul încă 6 generații!”

Silviu Bogdan, fostul șef al Centrului de Copii și Juniori de la Universitatea Craiova, a dezvăluit faptul că Radu Drăgușin ar fi putut ajunge în Bănie.
02.11.2021 | 18:59
Radu Dragusin putea ajunge la Universitatea Craiova Am zis ca de la Gica Popescu nu va mai fi unul inca 6 generatii
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin este unul dintre cei mai promițători fotbaliști români. Acesta este legitimat la Juventus, însă, în acest sezon, tânărul fundaș central a fost trimis, sub formă de împrumut, la Sampdoria.

Silviu Bogdan, despre cum putea ajunge Radu Drăgușin la Universitatea Craiova

Silviu Bogdan a dezvăluit că, în 2015, a încercat să-l aducă pe Radu Drăgușin la Universitatea Craiova, pe când tânărul jucător avea doar 13 ani. Însă, mutarea nu s-a materializat.

ADVERTISEMENT

Acesta îl apreciază foarte mult pe Radu Drăgușin și îl compară cu Gică Popescu.

„Am fost cu Florin Manea la centrul lui Juventus. Pe Ronaldo nu l-am cunoscut, dar mi l-a trimis prin Radu (n.r. Drăgușin).

Pe Radu Drăgușin am vrut să îl iau la Craiova la 13 ani. Mi l-am dorit foarte mult. Am zis că de la Gică Popescu, încă șase generații, nu mai este niciun fundaș central în România.

ADVERTISEMENT

Da, eu cred în continuare asta. Radu este un jucător de mare perspectivă, mai ales că nu sunt fundași centrali”, a declarat Silviu Bogdan, la Digi Sport.

Radu Drăgușin (19 ani) a fost transferat de Juventus, în vara lui 2018, de la Regal București, pentru 260.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Acesta a evoluat pe rând la echipele U17, U19 și U23 ale clubului din Italia. Iar, în ianuarie 2021, a fost adus la echipa de seniori.

În cele opt luni petrecute la prima echipă a lui Juventus, Radu Drăgușin a bifat patru partide. Însă, după înlocuirea antrenorului Andrea Pirlo cu Massimiliano Allegri, internaționalul român a fost trimis, sub formă de împrumut, la Sampdoria.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii trecute, Radu Drăgușin a luat o decizie cel puțin surprinzătoare. Mai exact, fundașul român a refuzat convocarea la naționala U21 pentru partidele amicale cu Suedia și Mexic, pe motiv că își dorește mai mult timp de acomodare la noua echipă de club. Hotărârea lui Drăgușin a fost aspru criticată de multe voci din fotbalul românesc.

  • 3 milioane de euro este cota lui Radu Drăgușin, conform transfermarkt.com
  • 3 partide a bifat Radu Drăgușin, până acum, pentru Sampdoria
ADVERTISEMENT