Sport

Radu Drăgușin, cel mai bun fundaș al Salernitanei în duelul cu Ac Milan. Prima reacție: „Voi încerca să-mi ridic nivelul”. Ce i-a spus antrenorul după meci

Radu Drăgușin a oferit prima reacție după meciul cu AC Milan, în care a fost declarat cel mai bun fundaș al Salernitanei. „Voi încerca să-mi ridic nivelul”, a promis fundașul român.
20.02.2022 | 18:32
Radu Dragusin cel mai bun fundas al Salernitanei in duelul cu Ac Milan Prima reactie Voi incerca sami ridic nivelul Ce ia spus antrenorul dupa meci
ADVERTISEMENT

Cu Radu Drăgușin într-o formă de zile mari, Salernitana i-a smuls un punct liderului AC Milan, producând astfel cea mai mare surpriză a etapei cu numărul 26 din Serie A. Românul a avut o evoluție extrem de solidă pe parcursul celor 90 de minute și a stârnit admirația jurnaliștilor italieni.

Radu Drăgușin, prima reacție după ce a impresionat în Salernitana – AC Milan 2-2

Imediat după fluierul final, fundașul împrumutat de Juventus până la sfârșitul sezonului s-a declarat încântat de rezultatul echipei sale, a avut numai cuvinte de laudă la adresa colegului din centrul defensivei – veteranul Federico Fazio (34 de ani) – și a dat asigurări că va face totul pentru a rămâne pe această pantă ascendentă.

ADVERTISEMENT

Este grozav, am cucerit un punct pentru care am luptat din greu cu toţii. Suntem fericiţi acum, dar trebuie să o luăm de la capăt şi să facem un efort mai mare pentru a ne salva de la retrogradare.

Fazio e un fundaş mare, are multă experienţă şi eu mă coordonez cu el pentru a mă mişca mai bine. În meciurile care au mai rămas voi încerca să-mi ridic nivelul, iar el este un reper excelent.

ADVERTISEMENT

A fost un public minunat la Salerno, fanii ne-au dat o mână de ajutor, a fost o emoţie incredibilă să jucăm în faţa acestor spectatori, la fel ca la meciul cu Spezia, când am intrat pe teren. Antrenorul ne-a spus că i-a plăcut dăruirea noastră, curajul cu care am jucat şi că trebuie să continuăm aşa”, a spus Radu Drăgușin, potrivit salernitananews.it.

Cum l-au notat jurnaliștii italieni după meciul cu AC Milan

Datorită prestației aproape perfecte, publicații sportive de prestigiu din Peninsulă s-au întrecut în laude la adresa fundașului român și i-au oferit calificative pe măsură. De pildă, Calciomercato l-a notat cu 7 pentru că „l-a oprit bine pe Brahim Diaz, a stat concentrat până la final și nu a ratat nicio intervenție”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Gazzeta dello Sport l-a notat cu 6,5 și l-a catalogat drept „cel mai bun din defensiva Salernitanei”, la fel ca TuttoMercatoWeb și Eurosport.it.

Florin Bratu îl vrea în lotul primei reprezentative: „M-aș bucura dacă Edi l-ar convoca”

Chiar dacă a bifat doar câteva apariții sub comanda sa, la naționala U21 a României, Florin Bratu l-a lăudat pe Radu Drăgușin și i-a sugerat lui Edi Iordănescu să-l includă în lotul primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Orice este posibil în privința lui Radu Drăgușin. M-aș bucura dacă Edi l-ar convoca la echipa mare. În momentul de față, e unul dintre puținii jucători pe care îi avem în Serie A și care joacă meci de meci.

 În plus, joacă pe postul lui, de fundaș central, ceea ce nu vedeam la Sampdoria. Se vede că se simte mult mai confortabil pe această poziție, lângă un jucător cu experiență, așa cum este Fazio. Joacă bine, joacă constant, își câștigă duelurile unu contra unu, l-am văzut concentrat.

Are o intensitate în ultima perioadă, atât în joc, cât și în ceea ce privește duelurile. Vedem un progres din partea lui și ne bucură. Așa cum am spus-o, nu avem mulți jucători în Serie A care să joace.

Radu este un jucător care abia a făcut 20 de ani. Dacă în urmă cu câteva luni eram puțin îngrijorați că nu joacă, iată că acum vine tare din urmă. Ne bucură, avem nevoie de calitate, de jucători cu caracter, iar Radu este un jucător curajos, puternic. Are profilul necesar ca fundaș central pentru a crește în continuare”, a declarat selecționerul naționalei de tineret, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT