Sport

Radu Drăgușin uită de conflictul cu Florin Bratu și visează la naționala mare. Noi ironii ale impresarului Florin Manea

Lucrurile par să fi reintrat pe făgașul normal în ceea ce privește activitatea fundașului român Radu Drăgușin, după ce acesta a fost convocat de selecționerul naționalei Under-21 pentru amicalul cu Italia.
04.11.2021 | 18:59
Radu Dragusin uita de conflictul cu Florin Bratu si viseaza la nationala mare Noi ironii ale impresarului Florin Manea
ADVERTISEMENT

După ce a fost titular la Sampdoria în ultimele trei meciuri din Serie A, fundașul român Radu Drăgușin (19 ani) a fost chemat de selecționerul Florin Bratu la lot, în perspectiva amicalului pe care naționala U-21 îl va susține cu Italia, la Frosinone, pe 16 noiembrie, de la ora 18.30.

Florin Manea speră să-l vadă cât mai repede pe Radu Drăgușin la naționala de seniori

Impresarul jucătorului, Florin Manea, a vorbit în exclusivitate pentru tuttojuve.com despre situația jucătorului român. „Dezmint, în primul rând, că Radu a refuzat naţionala.

ADVERTISEMENT

Nu este deloc adevărat. Selecţionerul naţionalei U21 îi ia în considerare mai mult pe fotbaliştii care joacă mereu, de aceea a fost nevoie de ceva mai mult timp, ţinând cont că la Sampdoria el încă nu debutase.

Probabil îl vom vedea împotriva Italiei, cu speranţa că va putea îmbrăca foarte curând tricoul primei reprezentative. Cu Spezia a jucat foarte bine, cu Torino ceva mai puţin bine, nu a fost atent la faza de la primul gol.

ADVERTISEMENT

Juventus și Sampdoria au încredere în valoarea lui Radu Drăgușin

A arătat mult efort şi multă determinare, de aceea am o părere foarte bună despre ce a făcut el pe teren. Radu a venit s-o ajute pe Sampdoria şi să adune minute importante în picioare, de aceea nu contează cum se simte sau în ce modul joacă.

Juve, Sampdoria, dar şi mulţi oameni au mare încredere în valoarea sa. Îi spun să le răsplătească încrederea, o poate face doar continuând pe această cale. Are potenţialul să realizeze şi mai mult”, a spus Florin Manea pentru tuttojuve.com.

ADVERTISEMENT

Relațiile sunt pozitive, este un tip umil, profesionist, care nu creează probleme. Managerii clubului Sampdoria i-au lăudat maturitatea, mi-au spus că arată ca unul 30 de ani mai mult decât unul de 19.

Este normal să poți învăța de la jucători de acest gen (n.r. – Bonucci, Chiellini și de Ligt). Juve are cei mai buni fundași din lume. Și continuă să învețe și la Sampdoria, de la colegii care au o experiență mai mare decât a lui”, a mai spus impresarul.

ADVERTISEMENT

Scandalul a plecat după ce Radu Drăgușin a fost folosit doar 8 minute cu Georgia

Și, totuși, Florin Manea nu a trecut peste episodul consumat pe 7 septembrie. În acea zi, naționala de tineret României a jucat un amical, la Voluntari, împotriva echipei similare a Georgiei.

Scorul final a fost 1-1 (golul tricolorilor fiind marcat de Stoica, în minutul 16), iar Drăgușin a fost trimit în teren în minutul 82, în locul lui Racovițan. „Este o rușine ce face Florin Bratu! Îmi pare rău, pentru că este finul meu.

Aduce o mentalitate veche, împinge la mediocritate, judecă un copil care se bate cu Bonucci și Chiellini și are 3 milioane valoare pe Transfermarkt. Fără să jignesc pe ceilalți colegi. Racovițan e un copil care îmi place, dar 25.000 de euro valoarea pe Transfermarkt, iar în doi ani de zile a jucat doar 9 meciuri. Este o rușine”, a spus Manea după acel amical.

Paralela făcută de Florin Manea între Radu Drăgușin și Matias Soule

Iar joi a mai avut un atac, indirect, la adresa selecționerului Florin Bratu. Impresarul a distribuit pe contul de facebook informația conform căreia Matias Soule, în vârstă de numai 18 ani, a fost chemat la prima echipă a Argentinei, cu toate că în 2021 a bifat numai 10 partide în tricoul lui Juventus Torino Under 23.

Ca să răsucească și mai adânc cuțitul în rană, Bratu a scris și câteva cuvinte: „Bă, da’ proști sunt ăștia de la Argentina. L-au convocat la prima echipă pe ăsta, care nu a jucat un minut la Juve… Slabă națională…”.

ADVERTISEMENT