Sport
notix pixel id

Radu Drăgușin visează să joace alături de idolul van Dijk. Ce meserie ar fi ales dacă nu s-ar fi făcut fotbalist. Video

Tânărul fundaș român visează să evolueze alături de starul lui Liverpool, Virgil van Dijk. În plus, a dezvăluit meseria pe care ar fi ales-o dacă nu devenea fotbalist.
02.09.2021 | 11:29
Radu Drăgușin visează să joace alături de idolul van Dijk. Ce meserie ar fi ales dacă nu s-ar fi făcut fotbalist. Video
Radu Drăgușin a acceptat provocarea unui interviu inedit, compus din întrebări venite de la fani. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Înaintea debutului la Sampdoria, unde a fost împrumutat de Juventus până la sfârșitul actualei stagiuni, Radu Drăgușin a răspuns prezent convocării la naționala U21 pentru partidele amicale din acest debut de septembrie.

Și nu doar lor, întrucât fundașul român a acceptat provocarea unui interviu inedit, cu întrebări venite chiar din partea suporterilor. Așa am aflat că își dorește să evolueze într-o bună zi alături de Virgil van Dijk, dar și meseria pe care era tentat să o îmbrățișeze, dacă unchiul său nu îi insufla dragostea pentru fotbal.

Radu Drăgușin își dorește să joace alături de van Dijk

M-am apucat de fotbal la 7 ani, datorită vărului meu, Vlad Bărbulescu. Juca la Sportul Stundențesc, și m-am adus acolo, alături de el. La prima convocare am fost bucuros, mândru și onorat, mai ales că a venit cu debutul meu la U21, în meciul cu Finlanda.

ADVERTISEMENT

Debutul la Juventus a avut loc în urma schimbării neprevăzute a lui Demiral. Mi-aduc aminte că eram pe banca de rezerve, mister Pirlo s-a întors spre mine și mi-a spus: ”Pune-ți ghetele și intră în teren”. A fost total neașteptat.

Iar cel cu naționala U21 a fost un moment foarte important pentru mine și nu-l voi putea uita niciodată. Aș juca alături de Virgil van Dijk. Îmi place foarte mult stilul lui de joc. Într-o linie de apărători cu patru fundași i-aș alege să joace alături de mine pe Sergio Ramos, van Dijk și Marcelo.

ADVERTISEMENT

Un fundaș central trebuie să fie aproape perfect din punct de vedere pozițional, deoarece există o grămadă de exemple de fundași centrali care nu au viteză bună, dar stau perfect în teren.

Jocul de cap și anticiparea sunt, de asemenea, foarte importante. Dacă nu eram fotbalist, mi-ar fi plăcut să fiu actor”, a dezvăluit Radu Drăgușin, conform frf.ro, oferindu-le, totodată, un sfat prețios fotbaliștilor români care își doresc să se impună în fotbalul european:

ADVERTISEMENT

„Nu trebuie să-și schimbe stilul de joc. Noi suntem latini, adică jucăm fotbal și trebuie să începem să jucăm din nou cum o făceam cumva. Ar trebui să schimbe atitudinea și dorința de a depune efort. Să nu ne mulțumim cu puțin”.

Motivul pentru care Juventus l-a împrumutat la Sampdoria

Chiar dacă are patru prezențe în tricoul echipei mari, (n.r. toate în stagiunea precedentă, sub comanda lui Andrea Pirlo), Radu Drăgușin nu reprezintă încă o soluție pentru centrul defensivei lui Juventus, așa că va evolua sub formă de împrumut la Sampdoria. Oficialii fostei campioane a Italiei speră ca fundașul român să capete, odată cu această mutare, mai multă experiență în Serie A.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin va purta oficial tricoul Sampdoriei în acest sezon, pe o durată temporară, până pe 30 iunie 2022. Această mutare reprezintă o altă șansă pentru fundașul lui Juventus de a-și încerca norocul în campionatul de top al Italiei.

După ce și-a petrecut cariera la echipele de copii ale lui Juventus, el a trecut la nivelul U23 al echipei, pentru ca uterior să fie promovat la echipa mare în sezonul 2020/2021.

ADVERTISEMENT

Apoi și-a făcut debutul la prima echipă în decembrie 2020, în Champions League, pentru ca apoi să joace și în campionat, la distanță de câteva zile.

Radu pleacă din Torino câștigând Cupa Italiei Serie C, câștigată în sezonul 2019/2020 cu echipa U23 a lui Juventus, precum și Super Cupa și Cupa Italiei, câștigate cu prima echipă în ediția trecută. Mult noroc, Radu!”, se arată în mesajul publicat pe site-ul oficial al „Bătrânei Doamne”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik