News

Radu Lupescu ar fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătății. A fost decorat de președintele Franței

18.04.2021 | 19:06
Radu Lupescu ar fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sanatatii A fost decorat de presedintele Frantei
ADVERTISEMENT

Propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătății ar putea fi un medic român decorat de către președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru eforturile sale în lupta cu pandemia de COVID-19. 

Potrivit surselor news.ro, ar putea fi vorba despre Radu Lupescu, medic anestezist, care s-a implicat în această luptă încă de la debutul pandemiei, motiv pentru care a primit și decorația de la șeful de stat al Franței.

ADVERTISEMENT

Totodată, o altă variantă luată în calcul pentru a-l înlocui pe Vlad Voiculescu după revocarea acestuia este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Radu Lupescu ar fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătății. A fost decorat de președintele Franței

Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat că în USR-PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătății ar trebui să fie condus de un membru PLUS, conform sursei citate anterior. Aceasta a mai spus că Vlad Voiculescu are un viitor în politică întrucât este „un tip muncitor, devotat şi se gândeşte la binele general”.

ADVERTISEMENT

După revocarea lui Vlad Voiculescu de la funcția de ministru al Sănătății, s-a vehiculat, inițial, numele medicului Adrian Wiener (USR) în calitate de posibil înlocuitor, însă postul a fost atribuit PLUS în cadrul Alianței.

Radu Lupescu, medic anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhena din Strasbourg, a fost decorat cu Ordinul Național al Meritului, decretul fiind publicat în Jurnalul Oficial al Franței, în urmă cu câteva luni.

ADVERTISEMENT

Medicul a primit distincția pentru felul în care a gestionat pandemia de coronavirus încă de la începutul acesteia. Eforturile depuse de cadrele medicale din Franța au fost recunoscute la data de 31 decembrie.

Radu Lupescu se află printre cei care au avertizat populația cu privire la gravitatea situației epidemiologice și a subliniat, de mai multe ori, cât de important este ca măsurile de protecție să fie respectate.

ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă a fost propusă pentru Ministerul Sănătății

Inițial, PLUS a anunțat că propunerea pentru această funcție este Ioana Mihăilă, actualul secretar de stat la Ministerul Sănătății, după cum au anunțat câteva surse din alianță, cu câteva zile în urmă, potrivit observatornews.ro.

Ioana Mihăilă este fosta șefă PLUS Bihor și a candidat la Primăria municipiului Oradea la alegerile din 2020, din partea USR-PLUS.

În cadrul unei conferințe de presă, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și-a exprimat susținerea pentru propunerea Ioanei Mihăilă în această funcție.

„Dacă aceasta va fi decizia Alianței USR PLUS, ca dr. Ioana Mihăilă sau altcineva să meargă să preia portofoliul, evident că îi voi oferi toată susținerea mea. Nu e vorba numai de mine, ci de întreaga echipă”, a declarat acesta vineri, 16 aprilie.

ADVERTISEMENT