News

Radu Mazăre a ajuns celebru în tabloidele britanice

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a apărut, miercuri, în tabloidul britanic Daily Mail. Jurnaliştii scriu despre Mazăre că este un primar extravagant, care ar fi luat mită nouă milioane de...
15.04.2015 | 12:19
Radu Mazare a ajuns celebru in tabloidele britanice

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a apărut, miercuri, în tabloidul britanic Daily Mail. Jurnaliştii scriu despre Mazăre că este un primar extravagant, care ar fi luat mită nouă milioane de euro. „Un primar flamboaiant din România, care a apărut odată pe coperta revistei <Playboy>, a fost arestat pentru acuzaţii de corupţie”, se arată în text.

Mazăre are un salariu oficial de aproximativ 2.700 de lei pe lună, dar este suspectat că ar fi încasat ilegal milioane de lei, mai scrie Daily Mail.

Primarul din Constanţa este cunoscut pentru stilul de viaţă extravagant, pentru petrecerile scumpe, pentru colecţia de maşini de epocă şi pentru că deţine o proprietate în Madagascar. De asemenea, Daily Mail scrie că edilul a fost primul bărbat care a apărut pe coperta revistei pentru adulţi Playboy România.

„Mazăre este cunoscut şi pentru pasiunea de a se costuma la show-urile de modă. La un eveniment de acest fel, el s-a costumat în ofiţer nazist”, notează jurnaliştii. Alte costume pe care le-a purtat Mazăre au fost asemănătoare celor ale revoluţionarului cubanez Che Guevara, ale unui bodyguard şi ale unui faraon.

Totodată, jurnaliştii britanici amintesc că primarul a imitat Carnavalul Rio în staţiunea Mamaia şi că el a fost principala vedetă a show-ului.

Radu Mazăre a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei ICCJ, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii. Ulterior, procurorii DNA Constanţa au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Radu Mazăre, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Sursă: www.romanialibera.ro