News

Radu Mazăre, așteptat de „fani” pe aeroport: „Bun venit acasă, fiu rătăcitor”

17.05.2019 | 18:47
Radu Mazare asteptat de fani pe aeroport Bun venit acasa fiu ratacitor

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, este așteptat pe 20 mai să se întoarcă în România, după „sejurul” de peste un an pe care l-a avut în Madagascar. Autoritățile de la Antananarivo l-au arestat pe Mazăre, pentru a săvârși o pedeapsă de 9 ani pentru abuz în serviciu în formă continuată. Statul român a făcut toate demersurile pentru ca fostul edil al Constanței să se întoarcă în țară, unde va fi așteptat de un grup de protestatari care îl vor „colinda”.

Radu Mazăre va fi așteptat de „fani” pe aeroportul Otopeni

Mai exact, românii au făcut un eveniment pe facebook, unde îndeamnă oamenii să vină să îi ureze de sănătate lui Mazăre, la sosirea în țară: „Vă invităm să luați parte la evenimentul anului: “Bun venit acasă fiu rătăcitor – Radu Ștefan Mazăre” Îl vom întâmpina pe Aeroporul Internațional H. Coandă pe fiul rătăcitor al Constanței.”, au scris organizatorii, pe rețeaua de socializare.

O mie de persoane s-au arătat deja interesate de event. Mai mulți utilizatori de facebook s-au ținut chiar și de glume: „Dacă Mazăre vine tocmai din Madagascar să voteze la referendum, tu de ce să stai acasă?”, „Ce car alegoric folosim? Duba de la Poarta Albă?”, „Ce faceți pe 20 mai?”, au fost ironiile făcute de userii facebook, pe pagina evenimentului.

Radu Mazăre va fi așteptat de protestatari pe Aeroportul Otopeni *foto: captură facebook

Radu Mazăre, extrădat fără probleme din Madagascar

Mazăre a stat mai mult de un an în statul african. Cu toate acestea, schimbarea de la nivelul politic a țării africane a scurtat „sejurul” fostului primar. Omul politic a fost arestat de autoritățile din Madagascar, după ce a fost pus sub acuzare în dosarul plajelor retrocedate, în care a mai fost găsit vinovat și Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo.

„El este extrădabil pentru că infracțiunea de care a fost acuzat, în care este implicat, nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupție. Și noi, malgașii, deferim justiției, fără ezitare, pe toți cei implicați în acte de corupție. Prin urmare, noi nu mai așteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea și pe actorii corupți de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel”, a declarat Ministrul Justiției din Madagascar, Jacques Randrianasolo, când a explicat motivul pentru care Mazăre nu a primit azil politic.