News

Radu Mazăre, cu duba la Instanța Supremă! Fostul primar al Constanței contestă condamnarea

21.05.2019 | 15:27
Radu Mazare cu duba la Instanta Suprema Fostul primar al Constantei contesta condamnarea

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a fost adus cu duba la Instanța Supremă! Acesta a avut parte de o audiere fulger. A stat mai puțin de o oră în fața judecătorilor și a părut că e de acord cu întreg rechizitoriul. “Să facă ce vor, oricum fac ce vor!”, ar fi spus Mazăre, în instanță, dar, acesta avea să-și schimbe părerea destul de repede. Condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, Mazăre a spus că vrea să conteste pedeapsa și a depus acum o cale extraordinară de atac.

Radu Mazăre, cu duba la Instanța Supremă!

Abia adus în țară, Radu Mazăre s-a prezentat de urgență la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde magistraţii Instanţei Supreme au confirmat mandatul de arestare emis pe numele lui, în dosarul Polaris. Fostul primar al Constanței a ajuns în jurul orei 14.00 la ICCJ, după o primă noapte petrecută în Penitenciarul Rahova. Dacă în avion a stat fără cătușe, de data aceasta, Mazăre a apărut în fața magistraților cu escortă și mâinile legate.

De altfel, Libertatea a relatat că fostul edil a fost plasat singur într-o celulă, una aflată în apropierea celei în care își execută pedeapsa fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar. Totodată, aceleași surse au dezvăluit și meniul de care a avut parte Radu Mazăre în prima zi petrecută la Rahova. Astfel, micul dejun a constat într-o cană cu ceai, brânză și marmeladă, după care la prânz acesta a servit ciorbă de legume și iahnie cu cârnați. La cină va avea parte de ghiveci de legume.

Radu Mazăre, cu duba la Instanța Supremă! Mazăre
Radu Mazăre este condamnat în urma unor retrocedări ilegale. Sursă foto – captură Facebook

Ce făcea Radu Mazăre în Madagascar

Trebuie specificat că fostul primar, Radu Mazăre, a fugit în urmă cu 1 an și cinci luni în Madagascar, după ce a fost condamnat definitiv, în dosarul retrocedărilor ilegale de plajă din Constanța, retrocedări care au însumat 114 milioane de euro. În statul african, Mazăre și-a construit un complex turistic de bungalow-uri. Mantasaly Resort este situat în golful Antsiranana din nordul insulei și este considerat un resort de lux.

Pentru că în Madagascar s-a schimbat puterea și cei care au câștigat au avut un puternic program anticorupție, Mazăre a devenit unul dintre primii oameni care au fost extrădați. A fost arestat în aeroport, într-un moment în care se afla alături de iubita lui, apoi predat autorităților din România, după ce au primit întreaga documentație.