News
notix pixel id

Radu Mazăre, din nou în fața judecătorilor. Ce le-a cerut magistraților de la ÎCCJ

10.06.2019 | 12:21
Radu Mazăre, din nou în fața judecătorilor. Ce le-a cerut magistraților de la ÎCCJ
Radu Mazăre scapă de judecata în alte dosare. Sursa foto: România TV

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a ajuns din nou în fața judecătorilor. Acesta s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție cu o solicitare în fața magistraților. Acesta a cerut, prin avocații săi, să nu mai poată fi acuzat sau cercetat în alte cauze penale decât cea în care a fost extrădat din Madagascar, iar judecătorii au aprobat cererea.

Radu Mazăre nu mai poate fi judecat în alte spețe decât cea pentru care a fost adus în țară

Conform legii extrădării, persoana adusă dintr-o altă țară nu poate fi judecat sau cercetat pentru alte fapte anterioare predării. ÎCCJ nu a primit, deocamdată, de la Ministerul Justiției cererea complet formulată de extrădare și documentul de aprobare a acesteia pentru a oferi detalii suplimentare despre viitorul juridic al lui Radu Mazăre.

“Ne-ar interesa decizia autorităților din Madagascar. Domnul Mazăre nu poate să fie judecat pentru orice altă faptă anterioară extrădării. În acest dosar, fapta e din 2011. Singurul remediu procesual e disjungerea sau încetarea procesului penal.

Radu Mazăre a fost adus în țară pe 20 mai. Sursa foto: România TV

Mazăre, adus în țară pe 20 mai 2019

La art. 74 există o excepție: dacă statul care a predat o consimte. Deci, trebuie emisă adresa către autoritățile din Madagascar. Nu se poate trece la judecata domnului Mazăre”, a declarat avocata lui Radu Mazăre în fața jurnaliștilor.

Radu Mazăre a fost adus în România luni, 20 mai 2019, din Madagascar, cu o escală la Paris, unde ar fi protestat și nu ar fi vrut să se predea. Imediat după ce a ajuns pe Aeroportul din Otopeni, Mazăre a fost pus în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor și dus în carantină la Rahova.

Chiar dacă în presă au apărut informații că Mazăre ar fi făcut scandal și a vrut să scape de polițiști, cerând azil politic la Paris, reprezentanții români care au supravegheat întregul proces al extrădării au declarat că nu au existat probleme pe pacursul aducerii acestuia în România, că nu a existat niciun incident.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri