ADVERTISEMENT
News

Radu Mazăre e împăcat cu soarta. Fostul primar din Constanța și-a retras contestația prin care încerca să scape de cei 9 ani de închisoare

Autor: Flaviu Popa | 23.07.2020 | 16:03
Radu Mazăre e împăcat cu soarta. Fostul primar din Constanța și-a retras contestația prin care încerca să scape de cei 9 ani de închisoare
Radu Mazăre va ajunge, cel mai probabil la Poarta Albă

Radu Mazăre a decis să-și retragă contestația la executare făcută împotriva sentinței de 9 ani de închisoare din dosarul „Retrocedărilor de pe litoral”.

ADVERTISEMENT

Fostul primar al orașului Constanța și-a retras joi, 23 iulie, contestația și trebuie să achite cheltuieli de judecată de 500 de lei.

Minuta oferită de Curtea de Apel București oferă toate detaliile chestiunii în care este implicat Mazăre.

ADVERTISEMENT

Radu Mazăre își acceptă pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare

„În baza art.599 alin.3 C.proc.pen. ia act de retragerea contestației la executare formulată de contestatorul – condamnat Mazăre Radu Ștefan. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

În baza art.275 alin.6 C.proc.pen. dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiției a onorariului avocatului din oficiu în cuantum de 313 lei, cheltuieli judiciare ce rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică, astăzi, 23 iulie 2020”, este menționat în minuta instanței de judecată.

ADVERTISEMENT

Radu Mazăre nu s-a împăcat niciodată cu situația și nu a putut accepta că a fost condamnat la închisoare cu executare. Fostul politician a fugit în Madagascar, însă s-a predat după o perioadă lungă de timp.

Modalitatea în care statul român, prin intermediul structurilor de forță și justiție mă cercetează abuziv, nu ține cont de legile în vigoare, încalcă cu bună știința deciziile Curții Constituționale, dovedește că sunt în continuare o țintă politică, a statului paralel, care trebuie eliminată prin orice mijloace.

ADVERTISEMENT

Toate aspectele menționate mai sus dovedesc că sunt o țintă politică a Statului Paralel și că în România nu am nici o șansă să beneficiez de o justiție corectă, independentă, obiectivă și imparțială. Pentru toate aceste motive am decis să solicit azil politic în Republica Madagascar. Atunci când în România va exista o justiție reală, mă voi întoarce”, se plângea Mazăre în momentul în care fugise în Madagascar.

Instanțele din România au respins de mai multe ori diferite căi extraordinare de atac făcute de Radu Mazăre împotriva sentinței definitive, astfel că fostul primar al orașului Constanța pare resemnat și decis să-și accepte pedeapsa, în ultimul ceas.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!