News

Radu Mazăre e împăcat cu soarta. Fostul primar din Constanța și-a retras contestația prin care încerca să scape de cei 9 ani de închisoare

23.07.2020 | 16:03
Radu Mazare e impacat cu soarta Fostul primar din Constanta sia retras contestatia prin care incerca sa scape de cei 9 ani de inchisoare
Radu Mazăre va ajunge, cel mai probabil la Poarta Albă
ADVERTISEMENT

Radu Mazăre a decis să-și retragă contestația la executare făcută împotriva sentinței de 9 ani de închisoare din dosarul „Retrocedărilor de pe litoral”.

Fostul primar al orașului Constanța și-a retras joi, 23 iulie, contestația și trebuie să achite cheltuieli de judecată de 500 de lei.

ADVERTISEMENT

Minuta oferită de Curtea de Apel București oferă toate detaliile chestiunii în care este implicat Mazăre.

Radu Mazăre își acceptă pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare

„În baza art.599 alin.3 C.proc.pen. ia act de retragerea contestației la executare formulată de contestatorul – condamnat Mazăre Radu Ștefan. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

ADVERTISEMENT

În baza art.275 alin.6 C.proc.pen. dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiției a onorariului avocatului din oficiu în cuantum de 313 lei, cheltuieli judiciare ce rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică, astăzi, 23 iulie 2020”, este menționat în minuta instanței de judecată.

Radu Mazăre nu s-a împăcat niciodată cu situația și nu a putut accepta că a fost condamnat la închisoare cu executare. Fostul politician a fugit în Madagascar, însă s-a predat după o perioadă lungă de timp.

ADVERTISEMENT

Modalitatea în care statul român, prin intermediul structurilor de forță și justiție mă cercetează abuziv, nu ține cont de legile în vigoare, încalcă cu bună știința deciziile Curții Constituționale, dovedește că sunt în continuare o țintă politică, a statului paralel, care trebuie eliminată prin orice mijloace.

Toate aspectele menționate mai sus dovedesc că sunt o țintă politică a Statului Paralel și că în România nu am nici o șansă să beneficiez de o justiție corectă, independentă, obiectivă și imparțială. Pentru toate aceste motive am decis să solicit azil politic în Republica Madagascar. Atunci când în România va exista o justiție reală, mă voi întoarce”, se plângea Mazăre în momentul în care fugise în Madagascar.

ADVERTISEMENT

Instanțele din România au respins de mai multe ori diferite căi extraordinare de atac făcute de Radu Mazăre împotriva sentinței definitive, astfel că fostul primar al orașului Constanța pare resemnat și decis să-și accepte pedeapsa, în ultimul ceas.

 

ADVERTISEMENT
Tags: