News

Radu Mazăre, eliberat deja din închisoare?! Ce pregătesc avocații fostului primar

Autor: Alexa Serdan | 16.06.2019 | 08:53
Avocații fostului primar, Radu Mazăre au cerut să vadă documentele în cazul arestării din Madagascar Sursa foto: hepta.ro

Radu Mazăre se află în acest moment la Penitenciarul Rahova. Avocații fostului edil al Constanței au cerut să vadă documentele care atestă că, autoritățile din statul Madagascar au respectat procedura de extrădare în cazul fostului primar.

Avocații lui Radu Mazăre doresc să vadă documentele în cazul extrădării acestuia

Fostul edil al Constanței, Radu Mazăre a fost arestat în statul Madagascar și adus în țară în data de 20 aprilie. Acum avocații fostului primar au cerut să vadă ducumentele care atestă că procedura de extrădare a fost respectată în momentul în care acesta a fost arestat în Madagascar. Avocații lui Mazăre spun că acesta nu a fost dus în fața unui judecător înainte de a fi adus în România, astfel s-a comis o fraudă la executare.

În plus, avocații fostulul edil mai spus că, pedeapsa pe care acesta o efecută în acest moment ar trebui să fie suspendată. „Jurisprudența noastră pe extrădare e destul de săracă, motiv pentru care ar fi chestiuni de pionerat care se invocă în fața instanțelor. Există un principiu al specialității, prevăzut de legea noastră. Principiu care impune o regulă simplă. În momentul în care soliciți extrădarea, poți să judeci sau să se execute pedeapsa doar pe ceea ce a fost prevăzut în cererea pentru care a fost admisă extrădarea.”, a declarat avocatul. 

Totodată, avocații lui Radu Mazăre au declarat că, acesta beneficia de statutul de refugiat și că, procurorul din Madagascar i-a spus că așa e legea lor. „Noi vrem să vedem dacă statul român a respectat regulile. Să vedem dacă s-a cunoscut faptul că Radu Mazăre beneficia de solicitant al statutului de refugiat, prin aceasta era sub protecția Înaltului Comisariat pentru refugiați și mai mult decât atât, Radu Mazăre nu a văzut la ochi niciun magistrat, deși am aflat că chiarprocurorul care a interferat cu el s-a exprimat și ar fi zis că aceea e legea”, a completat avocatul lui Mazăre.

Radu Mazăre a fost arestat în statul Madagascar și extrădat în data de 20 aprilie
Avocații fostului edil al Constanței, Radu Mazăre au declarat că acesta beneficia de statut de refugiat și nu a fost dus în fața judecătorilor din Madagascar
Sursa foto: hepta.ro

Radu Mazăre, condamnat la închisoare

Fostul primar al Constanței, controversatul și excentricul, Radu Mazăre a fost condamnat de magistrați la începutul lunii mai în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje. Așadar, judecătorii au decis în cazul dosarului numit ”Polaris” ca acesta să execute o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare. Radu Mazăre s-a declarat înfrânt și a renunțat la lupta cu statul subteran perfecționat de Traian Băsescu după ce ÎCCJ apronunțat sentința.
Mazăre a fost audiat de judecătorii români într-un timp record. A stat mai puțin de o oră în fața magistraților și a părut de acord cu întregul închizitoriu, declarându-se înfrânt de sistem. „Să facă ce vor, oricum fac ce vor!”, ar fi fost vorbele fostului primar. Însă, se pare că, avocații au găsit acum o cale să conteste pedeapsa și nici Mazăre nu mai pare să fie declarat învins.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!