News

Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor să se întoarcă în Madagascar! Ce au stabilit magistrații

09.06.2020 | 12:42
Radu Mazare lea cerut judecatorilor sa se intoarca in Madagascar Ce au stabilit magistratii
ADVERTISEMENT

Radu Mazăre a cerut magistraților extrădarea în Madagascar, în cadrul procesului care vizează vinderea unor terenuri aparținând Primăriei la prețuri derizorii, care au fost apoi vândute succesiv până când au ajuns la valoarea pieței.

Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor să se întoarcă în Madagascar!

Fostul primar al Constanței va fi judecat în continuare în România, pentru că magistrații Curții de Apel Constanța, i-au respins solicitarea. Mazăre s-a stabilit în Madagascar, punându-și la punct o afacere locală.

ADVERTISEMENT

Tot din insulă a fost extrădat în România, în mai 2019, pentru executarea unei pedepse de 9 ani de închisoare. Acesta privea un dosar de retrocedări de terenuri în stațiunea Mamaia și în Constanța.

Magistrații au respins cererea lui Mazăre!

În prezent, judecătorii de la CAB Constanța sunt chemați să se pronunțe asupra faptelor stabilite de procurorii DNA, într-un alt dosar cu terenuri. În cadrul acestuia, avocații lui Mazăre au înaintat cererea de extrădare, respinsă:

ADVERTISEMENT

“Constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării active, respinge cererea privind transferul temporar al apelantului Mazăre Radu Ştefan în Republica Madagascar. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”.

Radu Mazăre a primit inițial 6 ani și 6 luni de închisoare

O primă soluție de fond s-a dat în acest dosar, care a ajuns la apel. Radu Mazăre a primit inițial 6 ani și 6 luni de închisoare. Procesul în care este judecat acum vizează înstrăinarea de către Primăria Constanța, condusă la acea vreme de Mazăre, a mai multor terenuri la prețuri derizorii.

ADVERTISEMENT

“La data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu de 23,56 euro/mp, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 mp, situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unităţii administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului” este prima faptă reținută de procurorii DNA în rechizitoriu.

Mazăre a trebuit să se apere pentru acuzații similare

Acuzații similare au fost formulate și cu privire la o faptă din 2007: “cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 mp şi 502,81 mp, aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

ADVERTISEMENT

Concret, inculpatul Mazăre Radu Ştefan a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă de 11.890 mp teren situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa”.

 

 

ADVERTISEMENT