News

Radu Mazăre merge la CEDO și contestă sentința de condamnare! Ce anunț a făcut avocatul fostului edil

29.05.2019 | 15:18
Radu Mazare merge la CEDO si contesta sentinta de condamnare Ce anunt a facut avocatul fostului edil

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre merge acum la CEDO și contestă sentința de condamnare, una care l-a trimis direct în Penitenciarul Rahova după ce a fost extrădat din Madagascar! Nouă ani de zile trebuie să stea la închisoare Radu Mazăre după ce a fost găsit vinovat într-un dosar al retrocedărilor ilegale de pe litoralul Mării Negre. Mai mult de atât, Mazăre mai are pe rol și alte dosare.

Radu Mazăre merge la CEDO și contestă sentința de condamnare!

Tiberius Bărbăcioru, cel care îl reprezintă pe fostul primar al Constanței, a declarat că deja se lucrează la formularea exactă a plângerii care va fi trimisă la CEDO. De altfel, Radu Mazăre anunţa încă de pe 21 mai, la puțin timp după extrădare, că intenţionează să facă acest lucru. Atunci trimitea un comunicat prin care preciza că este mândru de tot ceea ce a făcut în viaţă și că după ce a scăpat din închisoarea africană nu are cum să nu supraviețuiască în cea din România.

”Oricum eu aștept, cum îl cunosc, este un om puternic trebuie să-și asume sentința în această perspectiva a executării atâta vreme cât nu poate fi răsturnată în momentul următor. Noi apreciem că pe calea unei plângeri la CEDO putem să arătăm neajunsurile legale ale sentinței. Este o plângere la care lucrează o echipa de a mea”, a declarat Tiberius Bărbăcioru, avocatul lui Radu Mazăre, la puține momente după ce a ieșit din Penitenciarul Rahova

Radu Mazăre merge la CEDO și contestă sentința de condamnare! Radu Mazăre
Radu Mazăre este încarcerat la Penitenciarul Rahova. Sursă foto – facebook

Mazăre, încântat de condițiile de la Rahova

Nu doar avocatul l-a vizitat pe Radu Mazăre la închisoare. Și fratele lui a mers să-l vadă. Mihai Mazăre a precizat că fostul edil al Constanței este mulțumit de condițiile din închisoare și că plănuiește chiar să scrie la revista penitenciarului după ce termină perioada de carantină. „E foarte mulțumit, eu pot să zic chiar încântat de cum l-au primit oamenii, personalul din penitenciar îl tratează corect și foarte amabil, bănuiesc că nu neapărat cu el, ci se întâmplă lucrul acesta cu toată lumea.

Știți bancul acela cu rabinul când a venit un evreu la rabin nemulțumit că nu mai are loc în casă și i-a zis rabinul: Bagă și oaia, bagă și capra și vii peste o săptămână. Când s-a întors la rabin a zis: Vai de mine ce greu e, acum scoate animalele din casă și vino după aia peste o săptămână. Și când s-a întors la rabin a zis: Vai, ce bine e acum fără animale. Așa și el este cu pușcăria Rahova, față de Madagascar. Deci mi-a mai povestit niște lucruri de acolo și, într-adevăr, ce se întâmplă aici este un vis”, a spus fratele lui Radu Mazăre