News

Radu Mazăre, prima declaraţie privind extrădarea: “Am obosit să lupt”

15.05.2019 | 08:37
Radu Mazare prima declaratie privind extradarea Am obosit sa lupt
ADVERTISEMENT

Radu Mazăre a declarat că nu se va opune extrădării! Fostul primar al Constanţei a oferit o declaraţie în exclusivitate celor de la Antena 3 prin care a spus că nu se va opune extrădării pentru că “a luptat destul cu statul român abuziv”. Radu Mazăre este reținut în Madagascar şi aşteaptă extrădarea în România, procedură pentru care autorităţile malgaşe şi-au dat deja acordul.

Radu Mazare a spus că nu se opune extradării

“Dacă instanţa aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat, nu mă voi mai opune pentru că am obosit să lupt. Am luptat direct cu statul român abuziv, nu voi mai lupta şi aici în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare, după ce se va termina pedeapsa mă voi întoarce aici în Madagascar până la sfârşitul zilelor”, a transmis Radu Mazăre, citat de Antena 3.

ADVERTISEMENT

Radu Mazăre a fost arestat pe data de 8 mai la Antananarivo şi aşteaptă decizia extrădării în România, unde a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje. Zilele trecute, fiul lui Radu Mazăre, Răducu, a vorbit cu presa și a spus prin ce trece tatăl său. în închisoarea din Madagascar.

Radu Mazare nu se opune extradarii deoarece a obosit sa se lupte cu statul abuziv

Radu Mazăre are salteaua lui de burete

„Sunt in Antananarivo, il vizitez pe tata zilnic, ii duc de mancare. Este in centrul de detentie pentru pentru cei care urmeaza sa fie extrădaţi de aici. Multe nu are ce sa faca, sta, ii ducem de mancare si mai vorbim cu el. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comuna, nu trebuie sa ii plangem de mila, suntem caliti. A trecut prin multe. Este bine cu moralul, fizic. Asteptam sa se demareze procedurile.

ADVERTISEMENT

Ascultam in legatura cu trimiterea avionului, insa nu este asa simplu, se trimit documentele din Romania, se intra pe o procedura judiciara internationala. Dosarul trebuie sa ajunga la judecatori sa fie judecat, poate sa dureze, aici in Madagascar traim intr-o tara democrata”, a povestit fiul lui Mazăre.

„Cei in Madagascar nu au o lege pentru azilanti, dar a depus la ONU si este inregistrat acolo. Nu ne-am asteptat sa se intample ce s-a intamplat. Aceasta cerere la ONU ii ofera protectie si statut de azilant, insa lucrurile nefiind batute in cuie aici, nu au interpretat in sensul pozitiv si l-au retinut. Nu ma pricep la franceza, dar va pot trimite o declaratie a avocatului de aici in care spune de abuzurile facute in retinerea lui. Asteptam sa vina documentele din Romania, care vor demara procedura judiciara. Sa vina raspuns de la ONU, speram sa fie in avantajul lui”, a declarat Răducu Mazăre.

ADVERTISEMENT
Tags: