News

Radu Mazăre rămâne la închisoare. Decizie definitivă a ÎCCJ în dosarul Polaris

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins luni contestația în anulare formulată de Radu Mazăre împotriva condamnării din dosarul Polaris.
24.10.2022 | 15:44
Radu Mazare ramane la inchisoare Decizie definitiva a ICCJ in dosarul Polaris
Radu Mazăre a primit o veste dură de la judecătorii ÎCCJ. Foto: hepta.ro, canva.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Decizia ÎCCJ în cazul lui Radu Mazăre este definitivă, la fel cum este și în cazul lui Gabriel Strutinky, condamnat tot la cinci ani în același dosar Polaris.

Încă cinci de închisoare pentru Radu Mazăre

Potrivit news.ro, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că ambele contestaţii în anulare formulate de fostul primar al Constanței și omul de afaceri sunt nefondate.

ADVERTISEMENT

Respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel – Sorin împotriva deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 1643/1/2020, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din data de 7 martie 2022 care face parte integrantă din respectiva decizie.

(…) Obligă contestatorii condamnaţi la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în minuta ÎCCJ.

ADVERTISEMENT

Amintim că la 29 septembrie 2022, un complet format din cinci judecători de la ÎCCJ anunța că va lua în dezbatere pe 10 octombrie o cale extraordinară de atac formulată de Radu Mazăre. Ulterior, termenul a fost amânat pentru 24 octombrie. Miza strategiei avocaților celor doi inculpați?

Ce se mai întâmplă cu Strutinsky

Fostul primar încerca să obţină anularea condamnării definitive de 5 ani închisoare primită în luna februarie în dosarul Polaris. La acea vreme, Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul Polaris.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în același dosar la 5 ani închisoare pentru complicitate la luare de mită. Radu Mazăre execută în prezent o condamnare de nouă ani de închisoare primită într-un dosar cu retrocedări ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia.

De cealaltă parte, și Sorin Strutinsky are o condamnare definitivă de 10 ani şi 8 luni închisoare în alt dosar în care a fost acuzat de trafic de influenţă, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

ADVERTISEMENT

Totuși, el a reuşit să fugă din România și ulterior a fost dat în urmărire internaţională. Între timp a fost localizat în Italia, țară din care autorităţile române încearcă să îl extrădeze.

ADVERTISEMENT
Tags: