News

UPDATE / RADU MAZĂRE, în LIBERTATE! Înalta Curte a RESPINS cererea de arestare!

UPDATE / Radu Mazăre a fost lăsat în libertate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea DNA de arestare preventivă a primarului din Constanţa, urmând ca acesta să fie...
18.03.2015 | 08:40
UPDATE  RADU MAZARE in LIBERTATE Inalta Curte a RESPINS cererea de arestare
ADVERTISEMENT

UPDATE / Radu Mazăre a fost lăsat în libertate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea DNA de arestare preventivă a primarului din Constanţa, urmând ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, într-un dosar în care este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul omului de afaceri Sorin Strutinsky, însă acesta este arestat preventiv într-un alt dosar. Decizia instanţei nu este definitivă.

UPDATE 22:47 / Radu Mazăre aşteaptă în libertate decizia judecătorilor de la ÎCCJ. Asta pentru că ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore emisă de procurorii DNA a expirat. Magistraţii de la Curtea Supremă au rămas în pronunţare dacă emit sau nu mandat de arestare preventivă.

ADVERTISEMENT

”Nu am prins ultimul loc. Unde eram eu mai erau 5 şi au mai venit 3. Nu era văruit, nu era renovat. Oamenii din arest au un comportament în regulă. Nu am stat în celulă cu Horia Georgescu. Şi dacă stăteam, nu se întâmpla nimic. Şi cei din perioada comunistă, când i-au arestat pe toţi, s-au iertat între ei. Nu voi mai candida la Primăria Constanţei.

Am prezentat multe documente în faţa judecătorilor. Mă umfla râsul. Un avocat a spus că e cea mai originală metodă de a primi şpagă. S-au dat impozite şi ei zic că e şpagă impozitată.”, a spus Mazăre, potrivit stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

RADU MAZĂRE REŢINUT. UPDATE 17:11 /  Radu Mazăre a fost adus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie . Procesul a început la 16:30

RADU MAZĂRE REŢINUT. UPDATE 17 martie, 13:32 / Radu Mazăre află astăzi dacă va sta 30 de zile în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Edilul de la malul mării a petrecut deja prima noapte în arest şi va fi adus astăzi în faţa judecătorilor. Mazăre a fost scos în cătuşe din sediul DNA, după opt ore de audieri într-un dosar deschis după ce edilul a fost reclamat de Agenţia Naţională de Integritate, scrie antena3.ro.

RADU MAZĂRE REŢINUT. UPDATE 20:11 / Radu Mazăre a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore fiind acuzat de luare de mită. Edilul Constanţei a fost scos încătuşat din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

ADVERTISEMENT

RADU MAZĂRE REŢINUT. Primarul Radu Mazare a venit luni la sediul DNA din Capitala pentru audieri. Acesta sustine ca procurorii l-ar fi chemat in legatura cu o reclamatie a ANI mai veche privind un posibil conflict de interese.

Mazare a venit pregatit insa pentru posibilitatea de a intra in “beciul domnesc”, adica in arestul preventiv.

“In viata e bine sa fi pregatit pentru orice. Am trening, am o carte, am o cruce si ceva de mancare”, a spus Mazare.

RADU MAZĂRE REŢINUT. Edilul i-a intrebat pe jurnalisti daca stiu cum i se mai spune arestului Capitalei, raspunsul a venit tot de la primar – “beciul domnesc”.

Mazare sustine ca reclamatia in baza careia a fost chemat este asemanatoare cu cea formulata in 2009 privind un posibil conflict de interese.

RADU MAZĂRE REŢINUT. Totul ar fi legat de niste licitatii castigate de ziarul Telegraf si de Neptul TV la care este actionar prietenul sau Sorin Strutinsky, care este actionar si la un hotel la care are actiuni primarul Radu Mazare.

sursa: stiripesurse.ro

ADVERTISEMENT
Tags: