News

Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși în judecată de DNA. Ultimul, demisie din PSD. Update

21.10.2020 | 15:27
Radu Mazare si Decebal Fagadau trimisi in judecata de DNA Ultimul demisie din PSD Update
ADVERTISEMENT

Probleme cu legea pentru Radu Mazăre și Decebal Făgădău, foștii primari ai Constanței, cei care au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

UPDATE ora 15:30. La scurt timp după ce a fost trimis în judecată de DNA, Decebal Făgădău, fost edil și candidat la Primăria Constanţa la ultimele alegeri, a anunţat că a demisionat din PSD. Acesta apărea pe lista social-democraţilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

ADVERTISEMENT

”Dragii mei, astăzi am aflat din presă că DNA m-a trimis în judecată într-un dosar în care sunt acuzat de o faptă pentru care nu mă fac vinovat.

Am primit vestea în timp ce îmi completam dosarul de candidat pentru un loc eligibil în Parlamentul României.

ADVERTISEMENT

Am fost, sunt și voi fi un om corect și demn, indiferent de circumstanțe. Și nu voi accepta să le fac rău celor din jurul meu sau să ies cu capul plecat! Demisionez din Partidul Social Democrat”, a scris Făgădău, pe Facebook.


Știrea inițială ora 12.27/ Cei doi oameni care au condus destinele orașului de la malul Mării Negre au fost trimişi în fața judecătorilor într-un dosar în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu, a informat, miercuri, DNA.

ADVERTISEMENT

Edil al Constanței până pe 27 septembrie, când a pierdut alegerile locale, Decebal Făgădău a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța în dosarul Riviera Residence, fiind acuzat de abuz în serviciu. În același dosar mai este implicat și fostul primar Radu Mazăre, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși în judecată de DNA

În cursul zilei de miercuri, procurorii anticorupţie din Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor nume care au lucrat în cadrul primăriei.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar al municipiului Constanţa, a Nicoletei Constantin, la data faptei şef al Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, şi a Flaviei Antonela Dinescu pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit Agerpres, în același dosar au fost trimişi în faţa instanţei şi Radu Mazăre, la data faptei primar al municipiului Constanţa, şi Luiza Elena Tănase, la data faptei arhitect şef al municipiului Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Acuzațiile aduse foștilor edili

Procurorii DNA notează în rechizitoriu că cei şase, funcţionari în cadrul Primăriei Constanţa, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporţie de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care, anterior, autorizaţia de construire iniţială fusese anulată definitiv şi irevocabil de instanţa civilă.

Mai exact, arată anchetatorii, pe plaja din staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, în zona centrală a staţiunii, ar fi fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinaţie cazare şi alimentaţie publică, imobilul fiind ridicat în baza unei autorizaţii de construire emise în anul 2009 de Primăria municipiului Constanţa.

În acelaşi an, spun procurorii, Primăria municipiului Constanţa şi societatea constructoare au fost date în judecată de o altă societate comercială, care deţinea o construcţie în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire.

“Prin decizia civilă definitivă pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în anul 2012, autorizaţia de construire emisă de Primăria municipiului Constanţa a fost desfiinţată. Instanţa a reţinut că, la emiterea autorizaţiei de construire, nu s-ar fi respectat interdicţia de a construi în interiorul zonei de protecţie şi că amplasarea imobilului ar fi situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcţii definitive.

De asemenea s-a mai reţinut că autorizaţia de construcţie ar fi fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii”, se precizează în comunicat, conform sursei citate.

DNA mai comunică faptul că, în 2013, ca urmare a anulării autorizaţiei de construcţie, societatea reclamantă a cerut în instanţă, printr-o nouă acţiune, şi demolarea imobilului de lux, precum şi obligarea Primăriei municipiului Constanţa să emită actul administrativ de desfiinţare a lucrărilor ce fuseseră executate în baza autorizaţiei anulate.

ADVERTISEMENT
Tags: