News

Radu Mazăre, transferat temporar de la Rahova la penitenciarul Poarta Albă. Ce a pățit fostul edil

03.07.2019 | 10:40
Radu Mazare transferat temporar de la Rahova la penitenciarul Poarta Alba Ce a patit fostul edil

Radu Mazăre a fost transferat temporar de la Rahova la penitenciarul Poarta Albă. Motivul este unul cât se poate de simplu. Fostul primar al Constanței este programat la audieri la DNA în acest județ. El este suspect într-un dosar în care procurorii îl acuză de complicitate la abuz în serviciu, alături de actualul primar constănțean, Decebal Făgădău, și de alți funcționari din primărie. Dacă va fi găsit vinovat atunci pedeapsa lui Mazăre ar putea crește serios.

Radu Mazăre, transferat temporar de la Rahova la penitenciarul Poarta Albă

Vă reamintim că fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre a fost extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în dosarul retrocedărilor ilegale ale unor terenuri de pe litoral. Între timp, fostul edil a anunțat că intenționează să se căsătoarească. Până atunci, supărat pe felul în care a fost arestat în Madagascar, Mazăre a anunțat că vrea să conteste acest lucru.

„Nu renunţ la aplicarea principiului specialităţii, întrucât consider că mi-au fost încălcate drepturile de ambele state, atât Madagascar, cât şi România, în momentul în care am fost adus forţat în România, fără posibilitatea de a mă prezenta în faţa unei instanţe din statul Madagascar şi când am fost preluat de escorta românească, fără a exista o hotărâre a unei instanţe de extrădare.

Radu Mazăre, transferat temporar de la Rahova la penitenciarul Poarta Albă. Radu Mazăre
Radu Mazăre mai are și alte dosare pe rol. Sursa foto – facebook

Ce a pățit fostul edil

Deşi în Madagascar s-au făcut presiuni asupra mea, am fost ameninţat inclusiv cu copiii, ca să-mi dau acordul scris că doresc să renunţ la orice şi doresc să mă întorc în România, nu am făcut acest lucru. Am fost ameninţat de un ofiţer de poliţie, precum şi de un procuror. (…) De când am plecat din România, am anunţat autorităţile unde mă aflu şi nu am avut intenţia de a mă ascunde”, a declarat Mazăre în instanţă.

Radu Mazăre a fost extrădat în România pe data de 20 mai, deși inițial s-a crezut că acesta va rămâne în Franța, la Paris, acolo unde avocații lui au solicitat azil politic. Cu toate acestea, autoritățile din Hexagon nu au fost de acord și l-au trimis în țară pe fostul edil.