Alegeri 2024

Radu Mihaiu încă nu e împăcat cu pierderea primăriei sectorului 2. Va contesta în justiție rezultatul alegerilor

Radu Mihaiu va ataca în justiție rezultatul alegerilor din Sectorul 2. „Mandatul se preia pe 27 octombrie, avem suficient timp să ne lămurim”
27.06.2024 | 13:27
Radu Mihaiu inca nu e impacat cu pierderea primariei sectorului 2 Va contesta in justitie rezultatul alegerilor
Radu Mihaiu anunță că va merge în justiție „pentru a-și căuta dreptatea” / Foto: Facebook, Radu Mihaiu
ADVERTISEMENT

Radu Mihaiu, primarul care a candidat pentru un nou mandat la Sectorul 2, a anunțat, joi, că, „va merge în instanță pentru a-și căuta dreptatea”, după ce a cerut renumărarea voturilor în mai multe secții și anularea rezulatelor alegerilor locale din sector.

„Vom merge şi în instanţă pentru a ne căuta dreptatea”

Radu Mihaiu, candidatul USR pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 2, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că va ataca în justiție rezultatele scrutinului din 9 iunie. Mihaiu a precizat că a solicitat renumărarea voturilor în mai multe secții dar Biroul Electoral de sector și Biroul Electoral Central au admis renumărarea voturilor în doar două secții. Primarul a afirmat că au fost diferențe între numărul alegătorilor și cel al buletinelor de vot din urne.

ADVERTISEMENT

„Există o decizie într-o primă instanţă a Biroului Electoral Central de respingere a anulării alegerilor. Depunem o plângere prealabilă şi după ce ni se răspunde acestei plângeri prealabile, vom merge şi în instanţă pentru a ne căuta dreptatea acolo, că, din punctul nostru de vedere, Biroul Electoral atât de sector, cât şi Biroul Electoral Municipal şi Biroul Electoral Central ne-au nedreptăţit şi nu pe noi, ci pe alegători (…). Mandatul se preia pe 27 octombrie. Avem suficient timp să ne lămurim (…) Există secţii în care au fost mai multe voturi în urne decât votanţi pe listele de votare şi acest lucru nu s-a reflectat în procesele verbale. Deci, Biroul Electoral de Sector a muşamalizat practic faptul că în anumite secţii sunt voturi în plus pe datele pe care le are STS”, a declarat Radu Mihaiu.

„Domnul Hopincă are apucături feseniste”

Radu Mihaiu s-a referit și la procese verbale cu rezultelele scrutinului care „au fost modificate din pix”, fără renumărare, și la procedura de tranziție a administrației de care vorbea contracandidatul său, Rareș Hopincă. Mihaiu a precizat că această procedură nu poate avea loc pentru că „alegerile la Sectorul 2 nu s-au finalizat încă”, mai ales că, spune Mihaiu, conform legii, ea începe la 27 octombrie, după preluarea mandatului.

ADVERTISEMENT

„Vreau să vorbesc astăzi despre acea procedură de tranziţie despre care vorbea domnul contracandidat. Aş vrea, în primul rând, să spun că alegerile la Sectorul 2 nu s-au finalizat încă, aşa că nu poate fi vorba de o procedură de tranziţie. În al doilea rând, aş vrea să spun că înţeleg că domnul Hopincă are apucături feseniste, dar în Primăria Sectorului 2 lucrurile funcţionează altfel. Politica e politică şi administraţia este administraţie şi din punct de vedere administrativ procedura de tranziţie începe pe data de 27 octombrie, conform legii. Aşa spune legea, că procedura de tranziţie începe la preluarea mandatului, după depunerea jurământului”, a declarat Radu Mihaiu.

„Voi apăra independența funcționarilor publici”

Candidatul USR la Primăria Sectorului 2 a mai spus că „va apăra independenţa funcţionarilor publici” care, spune el, „sunt amenințați” de Rareș Hopincă. „Pot să-i spun domnului Hopincă că, indiferent de toate neregulile şi fraudele care au fost făcute la aceste alegeri, nu vom face ceva care să fie în afara legii, respectiv oameni care n-au legătură cu primăria să vină şi să întrebe lumea, să scoată informaţii din primărie fără drept. Vreau să-i dau domnului Hopincă şi câteva sfaturi gratuite – să se oprească în a ameninţa funcţionarii publici cu tot felul de lucruri, că o să fie daţi afară, că o să li se întâmple chestii când o să vină dumnealui. Haideţi, în primul rând, să vedem dacă va veni şi după aceea, chiar dacă va veni, atunci aş vrea să înţeleagă că voi apăra independenţa funcţionarilor publici”, a mai spus Mihaiu.

ADVERTISEMENT