News

Radu Mihaiu, acuzații extrem de grave: ”Niște nemernici pun presiune pe oamenii din comisia de la secția 352. Le-au fost amenințate familiile”

Primarul de la Sectorul 2, Radu Mihaiu lansează acuzații extrem de grave. Acesta spune că în acest moment se încearcă mușamalizarea fraudelor la alegeri.
12.06.2024 | 14:30
Radu Mihaiu acuzatii extrem de grave Niste nemernici pun presiune pe oamenii din comisia de la sectia 352 Leau fost amenintate familiile
Scandalul de la Sectorul 2 ia amploare: Radu Mihaiu acuză muşamalizarea fraudelor la alegeri. Sursa foto: Facebook / USR
ADVERTISEMENT

Lupta electorală de la Sectorul 2 dintre Radu Mihaiu (Alianța Dreapta Unită) și candidatul alianței PSD – PNL, Rareș Hopincă, este departe de a se tranșa. Primarul în funcție lansează acuzații extrem de grave.

Scandalul de la Sectorul 2 ia amploare: Radu Mihaiu acuză muşamalizarea fraudelor la alegeri: ”Nişte nemernici pun presiune pe oamenii din comisia de la secţia 352. Le-au fost amenințate familiile”

Scandalul de la Sectorul 2 ia amploare. Radu Mihaiu acuză mușamalizarea fraudelor la alegeri. Miercuri, edilul USR a reclamat faptul că de peste 50 de ore Biroul Electoral de Sector tergiversează lămurirea situație de la secția 352.

ADVERTISEMENT

De peste 50 de ore BES (Biroul Electoral de Sector) tergiversează lămurirea situaţiei de la secţia 352. Se încearcă muşamalizarea acestor fraude, timp în care nişte nemernici pun presiune pe oamenii din comisia respectivă.

Le-au fost ameninţate familiile şi libertatea DOAR pentru că au fost corecţi şi au semnalat o eroare evidentă. Nu putem tolera această umilință la care sunt supuși de 2 zile!”, scrie Mihaiu, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 2 solicită autorităților competente renumărarea voturilor în peste 30 de secţii. El a afirmat că există “suspiciuni documentate de fraudă” în cazul a peste 2.000 de voturi.

Am depus cerere de renumărare pentru alte peste 30 de secții și ne așteptăm la același tratament. Am încercat rezolvarea situației calm, pe căile legale. Decidenții politici însă ignoră legea la Sectorul 2. Deși peste tot prin țară sunt multe cazuri similare unde s-a decis renumărarea”, scrie Mihaiu.

ADVERTISEMENT

Primarul în exercițiu de la Sectorul 2 a mai anunţat, miercuri, că o să depună plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice.

”Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2, vom extinde plângerile la mai multe secţii unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preştampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe preşedinţii nedormiţi”.

ADVERTISEMENT

Elena Lasconi, alături de Radu Mihaiu

Marți, mai mulți membri USR au fost prezenți fizic la sediul Biroului Electoral al Sectorului 2, la protestul inițiat de Radu Mihaiu. Printre ei au fost primarii din Bacău și Câmpulung Muscel, Lucian Stanciu-Viziteu si Elena Lasconi. Aceștia au câștigat noi mandate la alegerile locale de duminică, 9 iunie.

Lasconi a transmis un mesaj pe Facebook despre acest eveniment. ”Sunt alături de colegii mei Clotilde Armand și Radu Mihaiu. De câteva zile se luptă să apere voturile bucureștenilor din sectoarele 1 și 2 unde exemplele de nereguli se succed. Votul este temelia democrației.

Fac un apel la toți candidații din toate partidele să respecte votul cetățenilor și să nu încerce să câștige prin înșelătorii. Democrația este fragilă. Trebuie apărată în fiecare zi.

Pe termen lung menținerea democrației este mai importantă decât orice victorie electorală temporară. La ora 13:00 vă așteptăm pe toți cei care credeți în valorile democrației la sediul BES 2 pe strada Cremenița 13-15”, scrie aceasta.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Cea mai proastă veste pentru șoferi. Îi va ustura la buzunar
Cea mai proastă veste pentru șoferi. Îi va ustura la buzunar
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați