News

Radu Mustățea, fostul șef Astra Asigurări, condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare. Prejudiciu de aproape 1 milion de lei

25.01.2021 | 15:14
Radu Mustatea fostul sef Astra Asigurari condamnat la 4 ani si 8 luni de inchisoare Prejudiciu de aproape 1 milion de lei
ADVERTISEMENT

Radu Mustățea, fostul șef al Astra Asigurări a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru delapidare.

Tribunalul București a decis luni, 25 ianuarie, condamnarea la 4 ani, 8 luni și 10 zile de închisoare a lui Mustățea.

ADVERTISEMENT

Bărbatul trebuie să achite 900.000 de lei, bani considerați prejudiciu, potrivit Libertatea.

Fostul șef Astra Asigurări a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare

În același dosar soția bărbatului a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Deciziile nu sunt definitive și pot fi contestate cu apel.

Radu Mustățea și-ar fi acordat despăgubiri necuvenite de 915.000 de lei pentru un presupus incendiu care nu a avut loc la locuința sa, în condițiile în care locuința era asigurată la compania pe care o conducea.

ADVERTISEMENT

Societatea Astra Asigurări aproba pe 15 octombrie 2010 pentru daune incluse în polița de asigurare, o despăgubire de 915.000 de lei.

Din totalul acestei sume, 754.705 lei au fost virați în contul mamei lui Radu Mustățea, iar cealaltă sumă de 159.673 a fost virată în contul societății EM-Mar Geoconstruct, firmă care a fost ulterior radiată.

ADVERTISEMENT

Radu Mustățea conducea în acel moment Astra Asigurări și despăgubirea a fost aprobată în ședința directoratului de atunci. Cu banii respectivi Mustățea și-ar fi cumpărat o vilă aflată în Cotroceni.

Radu Mustățea era director general interimar al Astra Asigurări, după care a devenit director general al Astra Asigurări în 2006, în momentul în care a plecat Gugliemo Frinzi.

ADVERTISEMENT

Conform Ziarul Financiar, procedura de faliment în cazul Astra Asigurări a fost deschisă în 2015. Compania Astra Asigurări era deținută de omul de afaceri Dan Adamescu.

ADVERTISEMENT