Alegeri 2024

Radu Oprea, despre negocierile privind data alegerilor prezidențiale: „Nu ar trebui să aibă loc”

Radu Oprea susține că negocierile privind data alegerilor prezidențiale nu ar trebui să aibă loc în coaliție. “Dacă a fost anunțat un calendar este logic să te ții de el”.
25.06.2024 | 22:40
Radu Oprea despre negocierile privind data alegerilor prezidentiale Nu ar trebui sa aiba loc
Ministerul Economiei susține că negocierile privind data alegerilor prezidențiale nu ar trebui să aibă loc Sursa Foto: Facebook- Radu Oprea
ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a afirmat, marți, că negocierile privind data alegerilor prezidențiale nu ar trebui să mai aibă loc în Coaliția de guvernare.

”Nu ar trebui să aibă loc”

“Din punctul meu de vedere aceste negocieri nu ar fi trebuit să aibă loc, pentru că lucrurile au fost înțelese în coaliție, au fost inclusiv la PNL decizii ale forurilor de conducere cu un calendar asumat, deci din perspectiva aceasta nu ar fi trebuit să avem negocieri, cred că e mai mult o chestiune de onoare.

ADVERTISEMENT

Cred că președintele PNL, de profesie militar, onoarea este foarte importantă pentru militari, și asumarea, decizia ar trebui să rămână în paradigma consecventă celor discutate”, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea, la B1TV. 

Social-democratul a subliniat că trebuie să existe o raportare corectă față de cetățeni “pentru că singurul care validează într-o democrație este votul”.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Economiei a ținut să precizeze că ”dacă a fost anunțat un calendar este logic să te ții de el indiferent dacă îți convin sau nu din niște calcule politice interne fiecărui partid politic”.

”Într-o coaliție trebuie sau ar trebui ca ceea ce s-a convenit sau ce s-a statuat la nivelul conducerii partidelor să rămână așa. Stabilitatea pe care am invocat-o atâta timp, în ce se manifestă”, a mai spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Declarația ministrului Oprea a venit la scrut timp după ce coaliţia PSD-PNL a reluat, marți, negocierile pentru a stabili data alegerilor prezidențiale.

După lungi dezbateri, ședința s-a soldat cu un eșec și asta pentru că cele două părți nu au reușit nici de această dată să ajungă la un acord.

ADVERTISEMENT

Se pare că social-democrații au propus varianta 29 septembrie-13 octombrie, însă liberalii s-au opus și au cerut ca primul tur să fie organizat la 10 noiembrie, iar cel de-al doilea la 24 noiembrie.

O nouă ședință de negocieri a coaliției PSD-PNL va avea loc vineri, 28 iunie.

ADVERTISEMENT