Sport

Radu Petrescu, atacat din toate părțile după prestația de la U Cluj – CFR Cluj: „Trebuie să vă faceţi treaba, domnilor arbitri!”

Radu Petrescu, arbitrul de centru al derby-ului dintre Universitatea Cluj și CFR Cluj, a fost făcut praf de Florin Răducioiu și Constantin Zotta.
24.10.2022 | 11:32
Radu Petrescu atacat din toate partile dupa prestatia de la U Cluj  CFR Cluj Trebuie sa va faceti treaba domnilor arbitri
Radu Petrescu a dictat 3 lovituri de la 11 metri în U Cluj - CFR Cluj. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Radu Petrescu a acordat nu mai puțin de trei penalty-uri la Universitatea Cluj – CFR Cluj. Echipa lui Dan Petrescu a fost avantajată la două faze controversate.

Florin Răducioiu, dezamăgit de prestația lui Radu Petrescu: „Dovadă mai clară decât asta, nu se poate!”

Fostul oficial al lui Dinamo e de părere că Yeboah trebuia să vadă roșu direct în minutul 70 după intervenția dură la Fulop: „Pe bună dreptate, aici e cartonaş roşu! Fără discuţii! Arbitrul e aproape, dar nu dă cartonaş roşu, doar galben”.

ADVERTISEMENT

Răducioiu e contrariat și nu înțelege de ce Radu Petrescu nu a consultat arbitrajul video: „Nu ştiu de ce nu s-a dat roşu cu VAR. Trebuie să vă faceţi treaba, domnilor arbitri!”.

Analistul TV e de părere că arbitrul nu are nicio scuză la acea fază: „Dovadă mai clară decât asta, nu se poate! Indiscutabil e cartonaş roşu! Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat mai departe, dar CFR ar fi suferit mult mai mult”, a mai spus Florin Răducioiu la Prima Sport.

ADVERTISEMENT
Intrarea criminală a lui Yeboah nesancționat cu roșu de către Radu Petrescu
Intrarea criminală a lui Yeboah nesancționat cu roșu de către Radu Petrescu. Sursă foto: captură TV

Mihai Stoica, reacție acidă după U Cluj – CFR Cluj: „Și cât ne-am dorit VAR…”

Managerul general al FCSB a reacționat imediat după finalul meciului Universitatea Cluj – CFR Cluj. Mihai Stoica a avut o postare sugestivă pe pagina sa de Facebook: „Și cât ne-am dorit VAR…”, o ironie la adresa lui Radu Petrescu, care nu a verificat cu arbitrajul video nicio fază controversată în derby.  

CFR Cluj a primit ușor și o lovitură de la unsprezece metri, după un presupus fault la stoperul Denis Kolinger.

ADVERTISEMENT

Constantin Zotta consideră că Radu Petrescu a dictat un penalty greșit: „Această atingere nu provoacă căderea”

Fostul arbitru a analizat la Orange Sport faza celui de-al doilea penalty primit de CFR Cluj: „Este un duel pentru minge între Bălan și Kolinger. Întrebarea se pune: Bălan îl lovește pe Kolinger astfel încât să-i provoace căderea? Ăsta este motivul pentru care Radu Petrescu dă penalty”.

Constantin Zotta e de părere că nu a fost 11 metri chiar dacă a existat contact între cei doi jucători: „Aici se vede că piciorul lui Bălan este puțin înainte. Chiar dacă se atinge puțin, această atingere nu provoacă căderea, nu este un fault. Un singur lucru putem să spunem, faptul că arbitrul este foarte bine plasat.

ADVERTISEMENT

În general, penalty se acordă atunci când ești 100%, iar când greșești ai VAR-ul. Eu, din ce văd aici, nu pot să spun că e penalty. În niciun moment nu pot să spun că e penalty. Din ce văd aici, nu e penalty”.

În privința faultului grosolan al lui Yeboah, Zotta e sigur pe el: „Aici este o decizie foarte simplă, jucătorul sare cu ambele picioare direct pe piciorul adversarului. Arbitrul e la o distanţă de trei metri şi nu ia decizia corectă. Era foarte simplu, e cartonaş roşu. El a văzut faza, nu ai cum să nu vezi aşa ceva. Dacă nu vezi, du-te acasă, n-ai ce să cauţi tu la un asemenea meci”, a mai spus acesta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT